Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
chrompaket vers. shadowline
Na každým BMW co jsem měl jsem měl chrompaket, pokud ne, tak jsem ho vyměnil. Kdysi na E28mě jsem měl shadowline, zjistil jsem ale, že ty lišty v provedení shadowline není nic jiného, než chromovaný lišty nastříkaný dost kvalitním černým lakem, který šel velmi neochotně dolů pomocí standartního odstraňovače starých nátěrů. V létě jsem si pořídil E38 a to je bohužel opět shadowline. Kupovat chromlišty se ukázalo, jako dost drahé řešení a navíc jsem zjistil,že ty lišty jsou opět pod tou černou barvou chromované, problém je, že jsou plastové, určitě ten 2dílný oblouk nad oknama a tak nevím, jestli tím odstraňovačem nesundám i tu chromovanou vrstvu. Chtěl jsem se zeptat, jaxe sundávají ty dvoudílné oblouky nad okny, tak abych je, ani ty úchyty nezničil. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za každou radu. 

Tak to sundavaní je hodně hrozná věc.Ty pacičky mají velkou tendenci praskat.Ale prej v Bmw stojej 2kč kus.No ,ale za pokus to stojí.Nejdřív musíš vytáhnout ty oblouky.Jen je něčím podpáč a měli by vyskoči s těch dírek.Pak je nahoře oddělíš a tu dlouhou skus nejdřív potlačit do předu,protože u ačkového stloupku jsou ty packy na vysunutí,ale nahoře je to dost mazec.Skus samotně ty pacičky posouvat plochým šroubovákem až ke kraji.Možná se ti je podaří vytáhnout.

čus,,mám taky shadowline na e34 sedanu a chci taky chrompaket,vždy jsem se setkal s tím jak říkáš ty že stačí jen dostat dolu ta černá barva nebo folie(teda aspon mě to tak připadalo),až snad na moje TDS kde pod tou černotou vopravdu žádnej chrom není,docela mě to sere. Hned jak jsem slavnostně dovez domů tak jsem na to kouk a fakt je to k ničemu..Nic kouknu někde po vrakárně nebo nemáte to někdo 

hadice: na E34 máš velkou šanci, že to seženeš na vrakárně a navíc za relativně přiměřenou cenu, na E38 už je to horší a navíc těmi E38 7er vrakoviště zatím ještě zrovna přeplněný nejsou.
Jinak já jaxem studoval, jestli je to pod tím chromovaný, tak jsem už levý oblouk opatrně zkoušel sundat a povedlo se to až nad prostředek zadního okna, přitom jsem ulomil 2 příchytky, takže jsem to přilepil provizorně zpátky drahým spešl lepidlem, až bude teplo stáhnu to dolů a pokusím se nějakou přiměřenou chemií sundat tu černou barvu. Holt si v BMW objednám nový příchytky, aspoň budu mít jistotu, že mi ta lišta neuletí.
Jinak já jaxem studoval, jestli je to pod tím chromovaný, tak jsem už levý oblouk opatrně zkoušel sundat a povedlo se to až nad prostředek zadního okna, přitom jsem ulomil 2 příchytky, takže jsem to přilepil provizorně zpátky drahým spešl lepidlem, až bude teplo stáhnu to dolů a pokusím se nějakou přiměřenou chemií sundat tu černou barvu. Holt si v BMW objednám nový příchytky, aspoň budu mít jistotu, že mi ta lišta neuletí.

Ty jsi sundaval tu černou barvu klasickým odstraňovačem starých nátěrů? Zajímalo by mně, co na to ty plastový lišty - ten oblouk nad okny. Já jsem to zatím kdysi dělal jen na plechových lištách na E28, jaxem tu už jednou psal. Spotřeboval jsem při tom taky dost nitroředidla a zdálo se mi stejně, že ty lišty byly po očištění jakoby malinko tmavší, to mi ale zas tak nevadilo. Vevnitř za sklem mám chromový lišty. Takže až se oteplí, navštívím barvy a laky, koupím nějaký odstraňovač barev a půjdu na to. 

Kluci dělejte jak chcete,ale na aute to NEDOPORUČUJI !!!!!
Za 1.Toho odstranovače se musí dávat hrozně moc krát.A neveřím,že nepoblindáte káru.
Za 2.I po sundaní ty černý je nutné je trochu přeleštit,protože ta barva drží jak 17ka šroub.Takže sundávaní barvy není jen tak.
Hlavně se ji nepokoušejte brousit nějakým smirklem,nebo poškrábete chróm.
No ale vlastně je to jen na vás.
Za 1.Toho odstranovače se musí dávat hrozně moc krát.A neveřím,že nepoblindáte káru.
Za 2.I po sundaní ty černý je nutné je trochu přeleštit,protože ta barva drží jak 17ka šroub.Takže sundávaní barvy není jen tak.
Hlavně se ji nepokoušejte brousit nějakým smirklem,nebo poškrábete chróm.
No ale vlastně je to jen na vás.
a tenhle nesmysl ti nakukal kdo????
Do BMW si zajdi ty a zeptej se tam co je dražší a tam ti řeknou, že shadow line je příplatková verze, tudíž ta je dražší, ačkoliv se to čeeku zdá neuvěřitelný, bude to asi právě proto, že se chromovaný lišty kolem oken ještě přestříkavají na černou barvu, kterou si pro mně nepochopitelně přeje některý zákazník. Já bohužel showline mám a pod černou barvou opravdu ten chrom je! Jedině kde chrom pod barvou není, jsou chrom. díly na náraznících a na dveřních bočních dveří.
To jak píšeš, že chrom paket je dražší, taxe podívej na:
http://de.bmwfans.info/original/E38/Lim ... l-51_2134/
http://de.bmwfans.info/original/E38/Lim ... l-51_2129/
http://de.bmwfans.info/original/E38/Lim ... l-51_2130/
http://de.bmwfans.info/original/E38/Lim ... l-51_2132/
Obzvlášť se mrkni na rozdíl cen u lišt na nárazníky, kde se uvádí cena bez laku a cena s lakem v barvě auta (shad.line). Jedině kde je stejná cena obou verzí, jsou ceny bočních lišt na dveřích.
Takže až tu něco budeš zase takovýho psát, tak si o tom zjisti správný informace a nebo začni svůj příspěvek "já se domnívám...., nebo, já si myslím...."
V jediném v čem se s tebou shodnu je to, že se mi víc líbí chrom paket. Je ale dost lidí, kterým se víc líbí černý paket, jinak by to asi na auto nedávali. Rozhodně to není sociál paket, jak to vyznívá z tvého příspěvku a už vůbec není levnější než chrom paket.

To jak píšeš, že chrom paket je dražší, taxe podívej na:
http://de.bmwfans.info/original/E38/Lim ... l-51_2134/
http://de.bmwfans.info/original/E38/Lim ... l-51_2129/
http://de.bmwfans.info/original/E38/Lim ... l-51_2130/
http://de.bmwfans.info/original/E38/Lim ... l-51_2132/
Obzvlášť se mrkni na rozdíl cen u lišt na nárazníky, kde se uvádí cena bez laku a cena s lakem v barvě auta (shad.line). Jedině kde je stejná cena obou verzí, jsou ceny bočních lišt na dveřích.
Takže až tu něco budeš zase takovýho psát, tak si o tom zjisti správný informace a nebo začni svůj příspěvek "já se domnívám...., nebo, já si myslím...."

V jediném v čem se s tebou shodnu je to, že se mi víc líbí chrom paket. Je ale dost lidí, kterým se víc líbí černý paket, jinak by to asi na auto nedávali. Rozhodně to není sociál paket, jak to vyznívá z tvého příspěvku a už vůbec není levnější než chrom paket.

-
- Klubové ID: 881
nebudu se s tebou hadat, ale ted jsem kupoval listu v chromu a byla drazsi o min. 100,-- nez shadow.
Btw. a psal jsem, ze ceny v chromu jsou drazsi urcite o bocnich listach, nic vic jsem nepsal... Jinak shadow se mi nelibi na e38, znamej ho tam mel a hodil ho do popelnice a koupil chrom paket....Jinak social paket to neni, social paket je, kdyz ma e38 sedacky v textilu
Btw. a psal jsem, ze ceny v chromu jsou drazsi urcite o bocnich listach, nic vic jsem nepsal... Jinak shadow se mi nelibi na e38, znamej ho tam mel a hodil ho do popelnice a koupil chrom paket....Jinak social paket to neni, social paket je, kdyz ma e38 sedacky v textilu

No to se ani se mnou nehádej, já jsem ti názorně jasně ukázal na těch odkazech, kolik která verze stojí, pokud jsi si to pozorně prohlédl, tak bys mi měl dát za pravdu. Tenhle katalog s těmahle cenama mají ve všech BMW zastoupeních, tyto ceny jsou už s DPH, akorát to mají převedené už do korun dle aktuálního kurzu koruna- euro. Navíc to že je verze shadowline dražší než chrompaket, jsem se dověděl po 1. od prodejce náhradních dílů v Autec ve Stodůlkách někdy vloni na podzim. Navíc to máš potvrzené v těch výše uvedených odkazech, takže nevím od koho a kde jsi tu chrom. lištu kupoval a kdo ti co napovídal. Jinak to že se ti shadowline nelíbí mi psát už po 2. za sebou nemusíš, nosíš dříví do lesa, tohle téma je o tom, že mně se shadow line na mým autě taky nelíbí, ale nehodlám quli tomu chodit do BMW a kupovat to nový za cca 20-24K, jasný?
I 5K je mi líto vyhodit za sice pěknou parádu, ale nevím jak ty, já mám ještě jiný aktivity ve svým soukromým životě a nehodlám všechny svoje vydělaný peníze vrážet jen a jen do staršího auta na úkor všeho ostatního. A proto zatím budu jezdit s černým paketem, který tvoji kámoši hází rovnou do kontejneru a ani se za něj nestydím. 

Ale no tak klucí, že si neomlátíte ty lišty o hlavu a nezabodnete do předního okna.
Jinak je to o vlastním vkusu zda chrom či shadow. Můj názor je že na světlí auto bych si dal chrom a na tmavý shadow. Ale jak tak život chce tak mám tmavě modrou a chrom. Což jde. Ale mít třeba bílé a shadow tak to asi ne. Jde o to na jaké auto. A tak.
Btw. ještě trošku k těm cenám jinak znalci si nevšimly co je bmw černý je dražší. Lišty strop palubka atd atd atd. Halt si tu černou ceněj
Jinak sorry za vměšování
Jinak je to o vlastním vkusu zda chrom či shadow. Můj názor je že na světlí auto bych si dal chrom a na tmavý shadow. Ale jak tak život chce tak mám tmavě modrou a chrom. Což jde. Ale mít třeba bílé a shadow tak to asi ne. Jde o to na jaké auto. A tak.
Btw. ještě trošku k těm cenám jinak znalci si nevšimly co je bmw černý je dražší. Lišty strop palubka atd atd atd. Halt si tu černou ceněj
Jinak sorry za vměšování