Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

výměna ATM převodovky za mechaniku 730i

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
contractor

#1 Příspěvek od contractor »

čau chlapi. koupil jsem bavorák 730i roč. 1990. Myslím, že ale pomalu odchází atm převodovka - smeká se mi reverz, jede sice dozadu ale velice se smeká. Dělá to dojem jako by bylo auto zabrzděno. Dopředu jede OK. Olej je ve správné hladině. Stalo se to asi tak, že při jízdě dopředu - cca po 10 km na D bylo cítit jakoby se pálila klasická spojka asi tak 1 minutu. Pak jsem měl problém opět asi po 10 km zacouvat již doma do garáže - stále jsem jel na D až ke garáži. Nežli však dávat vysokou investici do nové převodovky či její opravy -moc ATM neholduji, raději bych ji při tétopříležitosti vyměnil za manuál převodovku. Chci se tedy zeptat - máte s tím někdo nějakou zkušenost, co stojí asi tak manuál převodovka do 730, a kolik by asi celkové toto prohození mohlo stát. Já myslím, že by to mělo k sakru vyjít laciněji než tuto opravovat či dávat novou. Děkuji. Lubor, jižní morava :x
T613
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od T613 »

automat finkcni sezenes do 5t, repas 25t, uplne nova silena palka ... za manual das taky 5t s kdovijakou spojkou, nova spojka stoji 12t sada

prekopat na manual: pedaly, kardan, setrvak, v el je taky neco potreba udelat ale nic hrozneho

osobne bych sehnal jety automat, to te vyjde nejlevnejc a nejmin prace
juro

#3 Příspěvek od juro »

Suhlasim T613 mne teraz menili automat e38 a stalo ma to 18000kc v tom som mal automat robotu olej a riad jednotka a tam kde som to kupoval aj mi to prehodili a mohol som vyskušať automat tak že som nekupoval mačku vo vreci.
contractor

#4 Příspěvek od contractor »

juro píše:Suhlasim T613 mne teraz menili automat e38 a stalo ma to 18000kc v tom som mal automat robotu olej a riad jednotka a tam kde som to kupoval aj mi to prehodili a mohol som vyskušať automat tak že som nekupoval mačku vo vreci.

a mohu se zeptat, kde že jsi měnil???
dík soukr.mail: oilcontr44@seznam.cz
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

contractor

#6 Příspěvek od contractor »

starML píše:Zkus se zeptat tady : http://www.infocity.cz/prevodovky/

děkuji Ti za kontakt, sice jsem od Znojma, zkusím se tam poptat. Zkusím zda není něco blíže.
juro

#7 Příspěvek od juro »

juro

#8 Příspěvek od juro »

to maš daleko je som išjel až zo slovenska BA do Brna a ešte som musel meniť sk za čk tak ma to vyšlo 23000sk ale lepšie než dať za repas 40-60000sk unás.ani u vás to neni lacnejšie lebo som to zisťoval.
contractor

#9 Příspěvek od contractor »

contractor píše:čau chlapi. koupil jsem bavorák 730i roč. 1990. Myslím, že ale pomalu odchází atm převodovka - smeká se mi reverz, jede sice dozadu ale velice se smeká. Dělá to dojem jako by bylo auto zabrzděno. Dopředu jede OK. Olej je ve správné hladině. Stalo se to asi tak, že při jízdě dopředu - cca po 10 km na D bylo cítit jakoby se pálila klasická spojka asi tak 1 minutu. Pak jsem měl problém opět asi po 10 km zacouvat již doma do garáže - stále jsem jel na D až ke garáži. Nežli však dávat vysokou investici do nové převodovky či její opravy -moc ATM neholduji, raději bych ji při tétopříležitosti vyměnil za manuál převodovku. Chci se tedy zeptat - máte s tím někdo nějakou zkušenost, co stojí asi tak manuál převodovka do 730, a kolik by asi celkové toto prohození mohlo stát. Já myslím, že by to mělo k sakru vyjít laciněji než tuto opravovat či dávat novou. Děkuji. Lubor, jižní morava :x
Tak jsem jej nakonec ještě se ziskem prodal. Teď pojedu pro novou 34 do Němec. :D :D :D :D
T613
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od T613 »

730 se spatnym automatem a jeste jsi vydelal ... nebylo nahodou to auto bile?
Odpovědět