Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Demontáž čelního okna

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
krishna
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od krishna »

Od více zdrojů jsem zaslechl, že přední okno se vyndavá tak, že se na dva dráty z pod okna vytažený připojí 12V a celý to lepení se "vypálí" a okno se pak jen vyndá.. čili žádný řezání strunou.. Může mi to někdo další potvrdit, případně rovnou říct, kde přesně ty dráty najdu? Musim sundat palubku?
dexter

#2 Příspěvek od dexter »

tak o tom teda sliším po prvé.A jestli je to opravdu tak,tak to je opravdu mazec. 8O
T613
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od T613 »

je na to specilani struna neboli drat :-D potreba dvou lidi a jde to :-)
palubku urccite netreba sundavat ... pak jen tu tesnici sracku a sadu tech distancnich plastu na ktere pak nacvaknes ten ramecek kolem skla
Fugo

#4 Příspěvek od Fugo »

s tím pálením to je nesmysl, sice dole pod oknem dráty jsou ale to je na vyhřívání. Normálně ho vyřízneš spešl nožem nebo strunou. Při montáži počítej že budeš potřebovat 1 a 1/2 lepidla.
krishna
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od krishna »

T613 píše:je na to specilani struna neboli drat :-D potreba dvou lidi a jde to :-)
palubku urccite netreba sundavat ... pak jen tu tesnici sracku a sadu tech distancnich plastu na ktere pak nacvaknes ten ramecek kolem skla
Prosimtě já jsem z aut sundal tolik čelních oken, to si nedovedeš představit a povětšinou sám.. ;)

Mě to jen řekli dva lidi nezávisle na sobě, tak jsem v to chtěl začít věřit.. :)
krishna
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od krishna »

a právě na e32 to jde tak blbě, že jsem si řikal, že to snad ani neni možný .. :) Povedlo se vám někomu to okno vyndat bez toho, aby prasklo? Ty plastový vymezovací cvočky tam jsou přilepený i s tim lepidlem a nejdou žádnym rozumnym způsobem vyndat a struna se na nich kurví..
T613
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od T613 »

tak jestli sundas sam sklo u e32 tak mas u me flasku 15 let stary skotsky protoze bys musel mit leda 2m dlouhe ruce :-D

na ty plastove smejdy plati siroky plochy srubovak a soubezne s plochou skla je vybouchas ven ... ja jsem okno vzdycky rozbil kladivem na vraku protoze kdo by to chtel kdyz to nejde kosro sundat ...
Fugo

#8 Příspěvek od Fugo »

přesně tak plasty vydloubneš, pokud je tedy nějaký prase nezalepilo tím lepidlem, a okno vyřízneš bez poškození, tyto okna nemají bauset pod oknem, je tam jen lepidlo a jde to dobře, ale v jednom tak abys nepoškrábal kastli nebo věci v interieru to pujde jen spešl nožem.
Legend1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Legend1 »

Taky jsem se snažil vyříznout sklo, ale po tom co jsem udělal pravý sloupek a struna 4x rupla tak jsem se nasral a přední sklo jsem prohodil poloosou a byl klid. Stejně si ho každý připojistí za 500/rok a půjde si ho vyměnit zadarmo do autoskla...
T613
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od T613 »

Legend1 píše:Taky jsem se snažil vyříznout sklo, ale po tom co jsem udělal pravý sloupek a struna 4x rupla tak jsem se nasral a přední sklo jsem prohodil poloosou a byl klid. Stejně si ho každý připojistí za 500/rok a půjde si ho vyměnit zadarmo do autoskla...
vidim ze mas hodne podobne postupy jak ja :lol:

no lip bych to cele asi nenapsal i s tim pojistenim takze tak ;-)
Fugo

#11 Příspěvek od Fugo »

no znal jsem jednoho a ten měl okno taky připojištěné, každý rok byl na pojištovně s prasklým oknem a fakturou na 17000kč pak dal použitý za litr a za rok zase, celkem asi 4x a pak dal konečně nový. A při pojistce 12000kč u český měl ještě nějakou korunu k dobru a povinný zdarma.
CZAirwolf

#12 Příspěvek od CZAirwolf »

Legend1 píše:Taky jsem se snažil vyříznout sklo, ale po tom co jsem udělal pravý sloupek a struna 4x rupla tak jsem se nasral a přední sklo jsem prohodil poloosou a byl klid. Stejně si ho každý připojistí za 500/rok a půjde si ho vyměnit zadarmo do autoskla...
Dle mych informaci se ale pripojistene sklo pak bere jako udalost, z cehoz se odviji vyse povinneho :cry:
mike525
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od mike525 »

CZAirwolf píše:
Dle mych informaci se ale pripojistene sklo pak bere jako udalost, z cehoz se odviji vyse povinneho :cry:
Tak to mas ty informace spatne... od toho to pojisteni je, aby ti nezralo bonusy...
Odpovědět