Fugo píše:... můžeš přerušit kabel vedoucí z ECU automatu, má označení TCC a slouží právě na to zamykání, pokud ho přerušíš tak zamknutí nedojde nikdy, a buď bys ho musel spínat manuálně nebo nějakým udělátkem dle rychlosti. Vždy bych ale zachoval aby to udělátko nebo spínač spojil ten přerušenej kabel, tzn. nepouštět tam 12V z baterky, protože tím že to bude spojeno na původní kabel tak ti bude ecu při řazení nebo klesnutí rychlosti lock up odpojovat.
Chápu to dobře tak, že vodič TCC ovládá lock-up? Můžu tedy plně ovládat lock-up pomocí napětí na TCC?
Fugo píše:... Jinak myslím že naše převodovky používají lock up snad na všech př. stupních ...
Mám E34 525iA s automatem 5HP18 a tam lock-up zamyká jen na pětku těsně nad 90 km/h
V článku
http://www.bmwm5.com/articles.php?id=21&page=4 píšou o převodovce SwitchTronic od Alpiny: "
Whilst in SwitchTronic mode, the torque converter lock-up clutch is normally closed, producing the minimum of power loss through the converter. The gears can be selected on the steering wheel".
Kdysi jsem někde četl, že switchtronic má lock-up víceméně trvale zapnutý a deaktivuje ho jen na okamžik řazení. Spojuje tím výhody klasického automatu (nepřerušení toku kroutícího momentu během řazení, plynulý rozjezd, plížení v koloně) s výhodami manuálu (bezprokluzový převod při zařazeném rychlostním stupni) a přidává k tomu komfort řazení tlačítky na volantu. Když ještě Alpina prodávala B3 vycházející z E46, měly některé motorizace se Switchtronic převodovkou lepší čas 0-100 km/h než manuál !!!
Tak mě napadlo zkusit upravit ovládání automatu do stylu Switchtronic, tedy přepnout do "M" módu, řadit třeba ručně voličem, ale mít sepnutý trvale lock-up a rozepínat ho jen při řazení ...