Tak tam daj znovu Valvoline plnou sintetiku... a máš to jedno či W30 či W40..., jde o viskozitu prostredí (teplo-chlad) ale zajdi nekam do prodejny a oni ti už řeknou podla tabulek jaká specifikace (viskozity) tam jde..., jaké má mnet přísady ten olej (Longlife a pod...)Yuri píše:Daval se tam valvoline...Ale jake viskozity nevim...Vim jen e plná syntetikaA nevi někdo kolik tam vůbec vleze??Ja vim je to trapna o tazka ale bohuel to fakt nefim a v italskem manualu to hledat nechci...
nijak bych nelaborovla a dal tam to co doporucuje vyrobce, at uz tam pred tim bylo cokoliv. takze Castrol plna syntetika myslim...btw v bmw ti udelaji vymenu a nebude to o moc drazsi...Yuri píše:Zdar...Mam další dotaz,snad někoho nes..u že to tady zaplacavamčeka mě první výměna oleje a chci dopřát své e38 nějakou dobrotu...Uvažuju nad olejem Castrol longlife 04 5w 30...Jaký tam dáváte vy??Nechci ji nějak ublížit,raději na oleji připlatim....Dik za všecky rady
asi mas pravdu je to asi dost subjektivni ja bych volil variantu drahy olej po 10 000 kmButch5 píše:Hitman: ono ruznymy reklamnimi tahy se dost precenuji "znacky" oleje, ja treba jezdim sluzebne a ty auta u nas na firme i jinde u konkurence kde jsem delal meli najety statisice kilomtru vsechny o tech letech co zazivaji a protoze sluzebni je sluzebni a naklady jsou naklady, vzdy se lilo to nejlevnejsi co slo a nerekl bych ze se to nejak negativne projevilo. Nepreferuju znacku, ale castejsi vymenu, kdo dava drahy olej a meni ho po 20,000tkm ,at da levnejsi a vymeni ho po deseti a myslim ze motoru udela lip .
Taky moznostHitman píše:asi mas pravdu je to asi dost subjektivni ja bych volil variantu drahy olej po 10 000 kmButch5 píše:Hitman: ono ruznymy reklamnimi tahy se dost precenuji "znacky" oleje, ja treba jezdim sluzebne a ty auta u nas na firme i jinde u konkurence kde jsem delal meli najety statisice kilomtru vsechny o tech letech co zazivaji a protoze sluzebni je sluzebni a naklady jsou naklady, vzdy se lilo to nejlevnejsi co slo a nerekl bych ze se to nejak negativne projevilo. Nepreferuju znacku, ale castejsi vymenu, kdo dava drahy olej a meni ho po 20,000tkm ,at da levnejsi a vymeni ho po deseti a myslim ze motoru udela lip .