Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Velmi neklidny běh motoru E38 4,4 6kv

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
cop

#21 Příspěvek od cop »

Tak řeším úplně ten stejnej problém :roll: Vibrace, kolísání otáček, nižší výkon. Když to dělalo jen někdy, tak mě mechoši říkali, že je to na pytel, když je to sporadický, že to musím nechat projevit naplno. A stalo se :cry:
Dneska sem odvez káru do Renocáru a zítra budu chytřejší tak dám vědět.
BaDDog

#22 Příspěvek od BaDDog »

A pozeral si na palivový filter alebo palivové čerpadlo???
Mám ten istý motor.....4.4 M62B44....a nejsom si istý..,ale asi su tam z každej menovanej veci 2x... (...nejsom si 100% istý..)
BaDDog

#23 Příspěvek od BaDDog »

medvidek píše:Ja mel uplne to same a byli to totalne ucpane katalizatory. Po jejich odstraneni a nahrazeni rezonatory je vse OK a jede to jak pichla svine

A aké si použil tam rezonátory??? (z čoho)
A ked si odstránl KAT tak čo si urobil s Lambda-sondami???
Mali by tam byť dve...jedna pred a druhá zad KATom...?? :?
medvidek

#24 Příspěvek od medvidek »

BaDDog píše:
medvidek píše:Ja mel uplne to same a byli to totalne ucpane katalizatory. Po jejich odstraneni a nahrazeni rezonatory je vse OK a jede to jak pichla svine

Ja mam r.v. 10/1997 takze mam lambady jen pred katama a rezonatory jsem kupoval pres internet http://www.autobest-tuning.cz/index.php ... &pocatek=0
BaDDog

#25 Příspěvek od BaDDog »

medvidek píše:
BaDDog píše:

Ja mam r.v. 10/1997 takze mam lambady jen pred katama a rezonatory jsem kupoval pres internet http://www.autobest-tuning.cz/index.php ... &pocatek=0

:D 8O Dík...už aj jdu objednávat.... a cena...je taky Gooood! :wink:
magic
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od magic »

to medvidek and All : nevim jeslti jsem to už říkal nebo ne, katy se dali doprdele, zatim je tam jenom trubka, ale auto ma pěknej zvuk a tahne až do omezovače!! takže krása, jinak volnoběh ještě trochu pocukává, na to by teda mohli asi mít vliv ty 4bodové svíčky? ne? byť je to to nej a sou to platinky. Nebo co si o tom myslíte
tímto děkuji moc Méďovi
medvidek

#27 Příspěvek od medvidek »

Takze to bylo ucpanejma katama vid???? Jo co ja se stim natrapil nez jsem na to prisel :lol: :lol: :lol:
bas2

#28 Příspěvek od bas2 »

No ale vam to musi dobre smrdet bez tych katov co? Lebo ja som tiez dal katy von a idem ich dat naspat, lebo sa to neda dychat ten smrad co z toho leze....
magic
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od magic »

jako jestli tam mit vysipany katy nebo je dat ven tak je skoro jedno, akorat jde z výfuku fest horkej vzduch, dokáže ten rezonator se postarat o to aby tam nešel takovej žár? nebo ne?
medvidek

#30 Příspěvek od medvidek »

bas2 píše:No ale vam to musi dobre smrdet bez tych katov co? Lebo ja som tiez dal katy von a idem ich dat naspat, lebo sa to neda dychat ten smrad co z toho leze....
Nam to nezere olej jako tobe,protoze nam to nesmrdi :wink:
bas2

#31 Příspěvek od bas2 »

medvidek píše:
bas2 píše:No ale vam to musi dobre smrdet bez tych katov co? Lebo ja som tiez dal katy von a idem ich dat naspat, lebo sa to neda dychat ten smrad co z toho leze....
Nam to nezere olej jako tobe,protoze nam to nesmrdi :wink:

jj, vam to asi voni za kvetinami, :D.....btw olej mi to zere asi 1 liter od vymeny po vymenu (10t km) No asi uz mam v haji lambda sondy....
cop

#32 Příspěvek od cop »

Tak pánové, auto zase frčí jak má. A ještě teď se z toho nemůžu vzpamatovat. Taky jsem řešil, že bude vadná váha, membrána na sání, svíčky, zapalovací cívky a kdoví co ještě. Nic takovýho ve dvě hodiny mě volali, že mám auto opravený a já jen čekal kolik vysypu. Oprava by Renocar - 900 kč. Diagnostika motoru, vyčištění všech vstřiků, kontrola kabeláže a pročištění všech konektorů, vymazání chyb a kalibrace nové váhy vzduchu, kterou jsem si měnil sám cca. před dvěma měsíci. Motor šlape jako hodinky. :D. Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, páč jsem se vždycky značkovým servisům vyhýbal, ale je vidět, že tam asi ví, co dělají a ta cena mě úplně odrovnala.
magic
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od magic »

cop píše:Tak pánové, auto zase frčí jak má. A ještě teď se z toho nemůžu vzpamatovat. Taky jsem řešil, že bude vadná váha, membrána na sání, svíčky, zapalovací cívky a kdoví co ještě. Nic takovýho ve dvě hodiny mě volali, že mám auto opravený a já jen čekal kolik vysypu. Oprava by Renocar - 900 kč. Diagnostika motoru, vyčištění všech vstřiků, kontrola kabeláže a pročištění všech konektorů, vymazání chyb a kalibrace nové váhy vzduchu, kterou jsem si měnil sám cca. před dvěma měsíci. Motor šlape jako hodinky. :D. Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, páč jsem se vždycky značkovým servisům vyhýbal, ale je vidět, že tam asi ví, co dělají a ta cena mě úplně odrovnala.

a o jakej úkon jsi řekl že máš zájem? abych tam s tim poslal taky kamoša s38 na takovou finálni diagnostiku a vymazání chyb kdyžtak.
Jinak neznáš v Brně někoho dobrého levného přez výfuky, kdo by mi to odkuchal? Dík
hoboj
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od hoboj »

BaDDog píše:
medvidek píše:
BaDDog píše:[quote="medvidek"]Ja mel uplne to same a byli to totalne ucpane katalizatory. Po jejich odstraneni a nahrazeni rezonatory je vse OK a jede to jak pichla svine

:D 8O Dík...už aj jdu objednávat.... a cena...je taky Gooood! :wink:[/quote]

taky tady je jeden odkaz
http://www.aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=4775201
cop

#35 Příspěvek od cop »

a o jakej úkon jsi řekl že máš zájem? abych tam s tim poslal taky kamoša s38 na takovou finálni diagnostiku a vymazání chyb kdyžtak.
Jinak neznáš v Brně někoho dobrého levného přez výfuky, kdo by mi to odkuchal? Dík[/quote]

No já jim tam řekl co to dělá, že tomu kolísají otáčky na volnoběh po nastartování, než se to zahřeje, jako kdyby nejede na nějakej válec, třepe se to jak ratlík a ve finále to začalo dělat i po zahřátí a začala mě blikat kontrolka diagniostiky. On si to tam všechno poznamenal, "jinak chování se kterým jsem v jiným servisu nesetkal", no a bylo to.
Je fakt, co si dokážu udělat sám (mechanická věci ) tak to neřeším, ale co se týká motoru a elektroniky tak cesta pokus - omyl, a řešení problémů přes známý a na foru evidentně nikam nevede, každej řekne něco jinýho a nejen že bych nat om strávil fůru času, ale stálo by to mnohem víc.
Neříkám, že to ve vašem případě bude stejná věc, ale já jsem byl maximálně spokojenej. A s těma výfukama bohužel nikoho koho bych mohl doporučit neznám.
Odpovědět