Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

princip topení

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od JaraX »

co jsem koupil auto řeším problém, na řidičově straně auto pořád topí, nehledě na to jeslti je zaplá klima, nebo tak, pořád topí, když dám obě kolečka manual klimy na zimu, na straně řidiče jde furt teplo, u spolujezdce a vzadu normal klimuje.
ted jde o to jeslti je to tento ventil
http://bmwfans.info/original/E38/Lim/74 ... l-64_0621/
č.1
nebo jestli je to nějaká klapka, ale žadnou klapku jsem nenašel v ETK, tak nevím, nebo to může být asi i ovladač. .
T613
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od T613 »

klasika ventily topeni, mel jsem ted to same, ze mi zustal viset ... vratil se nakonec zpatky a zase funguje nez jsem je stihl vymenit za jine

sundej je a podivej se v jakem jsou stavu, pak hledej chybu v ovladani klimy nebo klapkach :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

T613 píše:klasika ventily topeni, mel jsem ted to same, ze mi zustal viset ... vratil se nakonec zpatky a zase funguje nez jsem je stihl vymenit za jine

sundej je a podivej se v jakem jsou stavu, pak hledej chybu v ovladani klimy nebo klapkach :-)

ok, ale je to jakysi schovany, snad se k tomu nějak dostanu.
T613
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od T613 »

u e32 jsou krasne nahore, e38 netusim ale princip stejny
kdyby se ti posrala jedna klapka treba, tak ti poleti horko jen z nejakeho pruduchu a ne z cele pulky, to musis i slyset kdyz si nastavujes teplotu ze se hybou klapky ne? tim vyloucis chybu ovladani klimy
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

T613 píše:u e32 jsou krasne nahore, e38 netusim ale princip stejny
kdyby se ti posrala jedna klapka treba, tak ti poleti horko jen z nejakeho pruduchu a ne z cele pulky, to musis i slyset kdyz si nastavujes teplotu ze se hybou klapky ne? tim vyloucis chybu ovladani klimy

kdyz nastavuju teplotu tak neslyším právě vubec nic, ani na druhe straně,
FilM
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od FilM »

Taky myslim na 90 procent ventily. CElkem casta porucha. U E38 take dobre dostupne, po otereni kapoty normalne videt - na motorove prepazce pred ridicem. Ja jsem menil, cenu si presne nepamatuji, ale tusim neco kolem 4 000 v autecu.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

FilM píše:Taky myslim na 90 procent ventily. CElkem casta porucha. U E38 take dobre dostupne, po otereni kapoty normalne videt - na motorove prepazce pred ridicem. Ja jsem menil, cenu si presne nepamatuji, ale tusim neco kolem 4 000 v autecu.

pokud bych ten problem za 4ku opravil tak to bude zlatý, já už dal do opravy klimy 7ku a furt to nejde :(
stati

#8 Příspěvek od stati »

skus mrknut toto: http://www.laczik.org/BMW/repair/E38_AC/E38_AC.html

ja som mal ten isty problem a uz to je v pohode. stacilo doviest plus na ventily s cerpadlami a vsetko ide ako ma...ak by si niecomu nerozumel, ozvi sa ja som to robol, je to v pohode, poradim. inak toto je super stranka kde najdes vsetky taketo finty na opravy:http://www.e38.org/
Odpovědět