ale prdlajs máš 2 možnosti, 1) navštívíš firmu která dělá chladiče a ta ti to vyrobí. 2) koupíš novej chladič (nebo pokud tvůj stávající je OK jde použít taky) a u nějakýho člověka co sváří hliník to necháš udělat, možná po tobě bude chtít abys mu donesl ty boční vaničky z hliníku, tak navštívíš nějakého klempíře a ten ti to naohýbá.
Podle bodu 2 jsem postupoval já, nechával jsem vyrábět vodou chlazené intercoolery a přídavný chladič vody pro ně, materiál jsem měl, vložky byly použité, sváření stálo cca 2000kč a to v mém případě bylo pomalu 4m svárů AL.
Fugo píše:ale prdlajs máš 2 možnosti, 1) navštívíš firmu která dělá chladiče a ta ti to vyrobí. 2) koupíš novej chladič (nebo pokud tvůj stávající je OK jde použít taky) a u nějakýho člověka co sváří hliník to necháš udělat, možná po tobě bude chtít abys mu donesl ty boční vaničky z hliníku, tak navštívíš nějakého klempíře a ten ti to naohýbá.
Podle bodu 2 jsem postupoval já, nechával jsem vyrábět vodou chlazené intercoolery a přídavný chladič vody pro ně, materiál jsem měl, vložky byly použité, sváření stálo cca 2000kč a to v mém případě bylo pomalu 4m svárů AL.
tak to je potom levnejsi a trvanlivejsi nez origo chladic ne ?
no praveze ten stavajici chladic byl zdrojem mych problemu s prehrivanim (mimo tesneni pod hlavou)
vcera se z ty hlinikovy nadobky na boku utrhla pod vysokym tlakem hadice i s kusem ty nadobky. takze zase stojim v servisu.
tentokrat na vymenu tesneni pod hlavou, chladic, visco a vse co s tim souvisi.
zkusim se zeptat u nejaky firmy co se chladicema zabyva, jesli jsou schopni to vyrobit a kolik to bude stat. jinak cena 1100 USD, nebo-li 800€ se mi nevidi az tak hrozna, kdovi co bude stat doprava.
kazdopadne se ozvu jak jsem pochodil a diky za radu !!!!
nemas schema toho AL chladice, anebo co vse k tomu potrebuju kdyz si to chci nechat udelat?
osobu ktera svaruje AL jsem sehnal bohuzel po mne chce schema, a to ja nemam....
to nemám, vyndej si ten stávající a nech ho zkopírovat ne? Ale jak jsem psal dle mého názoru je jednodušší koupit novej pokud ten tvuj je mrtvej, vložku stejně budeš muset koupit.
asi tak to udelam. mel polamany zebra ale to si nikdo v servisu pry nevsim a to ho vyndali kuli cisteni no neva, jdu si objednat novej a necham to udelat.
otazka: co kdyz odstranim vrtuli z viscospojky, a pouziju pridavnej ventilator z manualni regulaci otacek kuli chlazeni chladice? nemam s tim zkusenosti. (neco na zpusob toho chladiciho kitu z USA)
ale muj nazor je takovej ze to bude asi chladit lepe, a teoreticky s pomoci casovani bude chladit i po zastaveni auta.
otázkou je co chceš vylepšovat, pokud motor-výkon můžeš mě následovat, jinak nápadů je plnej net tak proč vymýšlet vymyšlené viz. http://www.7er.com nebo starý známý bimmerboard.