Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

AL chladic + AL expanzka pro 750iL e38

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
bmw750iL

#1 Příspěvek od bmw750iL »

nevi nekdo kde se da v CZ sehnat komplet hlinikovy chladic i s expanzni nadobou??? nechci objednavat z USA :?

neco jako je treba toto:
http://www.zionsvilleautosport.com/stor ... SDCK_1.jpg
http://www.zionsvilleautosport.com/stor ... SDCK_2.jpg

popishttp://www.zionsvilleautosport.com/stor ... ode=CCSE38
Hitman
Klubové ID: 166
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hitman »

jo vypada to hezky, ale rekl bych ze budes muset z usa :)
Fugo

#3 Příspěvek od Fugo »

ale prdlajs máš 2 možnosti, 1) navštívíš firmu která dělá chladiče a ta ti to vyrobí. 2) koupíš novej chladič (nebo pokud tvůj stávající je OK jde použít taky) a u nějakýho člověka co sváří hliník to necháš udělat, možná po tobě bude chtít abys mu donesl ty boční vaničky z hliníku, tak navštívíš nějakého klempíře a ten ti to naohýbá.

Podle bodu 2 jsem postupoval já, nechával jsem vyrábět vodou chlazené intercoolery a přídavný chladič vody pro ně, materiál jsem měl, vložky byly použité, sváření stálo cca 2000kč a to v mém případě bylo pomalu 4m svárů AL.
Hitman
Klubové ID: 166
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hitman »

Fugo píše:ale prdlajs máš 2 možnosti, 1) navštívíš firmu která dělá chladiče a ta ti to vyrobí. 2) koupíš novej chladič (nebo pokud tvůj stávající je OK jde použít taky) a u nějakýho člověka co sváří hliník to necháš udělat, možná po tobě bude chtít abys mu donesl ty boční vaničky z hliníku, tak navštívíš nějakého klempíře a ten ti to naohýbá.

Podle bodu 2 jsem postupoval já, nechával jsem vyrábět vodou chlazené intercoolery a přídavný chladič vody pro ně, materiál jsem měl, vložky byly použité, sváření stálo cca 2000kč a to v mém případě bylo pomalu 4m svárů AL.
tak to je potom levnejsi a trvanlivejsi nez origo chladic ne ?
bmw750iL

#5 Příspěvek od bmw750iL »

no praveze ten stavajici chladic byl zdrojem mych problemu s prehrivanim (mimo tesneni pod hlavou)
vcera se z ty hlinikovy nadobky na boku utrhla pod vysokym tlakem hadice i s kusem ty nadobky. takze zase stojim v servisu.
tentokrat na vymenu tesneni pod hlavou, chladic, visco a vse co s tim souvisi.

zkusim se zeptat u nejaky firmy co se chladicema zabyva, jesli jsou schopni to vyrobit a kolik to bude stat. jinak cena 1100 USD, nebo-li 800€ se mi nevidi az tak hrozna, kdovi co bude stat doprava. 8O

kazdopadne se ozvu jak jsem pochodil a diky za radu !!!! :wink: :wink:
Fugo

#6 Příspěvek od Fugo »

dle mě to má jen smysl tam kde jinej chladič neseženeš což není případ e38.
bmw750iL

#7 Příspěvek od bmw750iL »

nemas schema toho AL chladice, anebo co vse k tomu potrebuju kdyz si to chci nechat udelat?
osobu ktera svaruje AL jsem sehnal :) bohuzel po mne chce schema, a to ja nemam.... :cry:
Fugo

#8 Příspěvek od Fugo »

to nemám, vyndej si ten stávající a nech ho zkopírovat ne? Ale jak jsem psal dle mého názoru je jednodušší koupit novej pokud ten tvuj je mrtvej, vložku stejně budeš muset koupit.
bmw750iL

#9 Příspěvek od bmw750iL »

asi tak to udelam. mel polamany zebra :( ale to si nikdo v servisu pry nevsim a to ho vyndali kuli cisteni :) no neva, jdu si objednat novej a necham to udelat.

otazka: co kdyz odstranim vrtuli z viscospojky, a pouziju pridavnej ventilator z manualni regulaci otacek kuli chlazeni chladice? nemam s tim zkusenosti. (neco na zpusob toho chladiciho kitu z USA)

ale muj nazor je takovej ze to bude asi chladit lepe, a teoreticky s pomoci casovani bude chladit i po zastaveni auta. :roll:
Fugo

#10 Příspěvek od Fugo »

nech to origo s viscou, pokud to chodí jak má tak je to nejlepší.
bmw750iL

#11 Příspěvek od bmw750iL »

asi si koupim jednu 7cku jen na pokusy :) docela mne zajima co vsechno se da vylepsit :) ale na milackovi to zkouset nebudu :))

:lol:
Fugo

#12 Příspěvek od Fugo »

otázkou je co chceš vylepšovat, pokud motor-výkon můžeš mě následovat, jinak nápadů je plnej net tak proč vymýšlet vymyšlené viz. http://www.7er.com nebo starý známý bimmerboard.
Odpovědět