Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
dotaz ? e32 alarm
řešil jsem něco podobneho... pokud 10x blikne a začne svítit tak prejže rejže to znamená že je zamčeno ale nefunguje funkce alarmu protože je něco pořád otevřené (nejčastěji haubna motoru.. ten vypínač tam špatný).... nevím proč ale to auto pozná a ohlásí otevření čehokoli (dveře, kufr) ale haubnu otevřenou nepozná... jen ta dioda alarmu. .. tohle jsem měl napsane přimo v originalnim manualu BMW pro BC..
Ale taky to muže být něco jineho... Budu rad když mě někdo opraví, ja nic jineho nezjistil.
Ale taky to muže být něco jineho... Budu rad když mě někdo opraví, ja nic jineho nezjistil.
je to normální tak to má být, nejprve bliká a pak svítí a je normálně zaalarmováno, tato dioda ale svítí max cca 2 dna poté i když je alarm aktivní zhasne. A teď k nevýhodě origo alarmu, origo alarm lze zapnout a vypnout jak klíčkem tak DO. A problém je právě ten klíček, protože zloděj přijde k autu ,do zámku vrazí lamák a zámek normálně otevře (i když ho třeba zničí) a tím nám bohužel vypne origo alarm a jsme v prdeli. Proto doporučuji přidat buďto ještě jeden alarm který se bude pokud možno ovládat stejným DO (kdo by chtěl tahat 2 krabičky) nebo alespoň odpojit kontakty pro odemknutí (elektrické kontakty pro centrál). Ideálně se pro tento účel dal použít alarm Jablotron REX (myslím že už není v nabídce) který se zapínal dvěma impulsy (ideální pro nás, protože nejprve zamykáme a pak zajištujeme) a jedním impulsem vypínal, s tím že se zapojí tak že reaguje pouze na zamknutí klíčkem a DO a na vypnutí pouze DO. Už si pořádně nepamatuju jak jsem to zapojil ale alarm se dokonce aktivuje i tak že se zkusí vzít 2x za sebou za kliku dveří.