Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E38 nestartuje
Prosím o radu, pokud někdo nemáte zkušenost. Nejdřív mi špatně točil startér, po výměně baterky ok, ale po 14ti dnech, začal zase blbě točit a teď v poloze startování auto vůbec nereaguje. Do toho se mi jednou rozsvítila informace o kontrole oleje, olej jsem dolil, informace o kontrole oleje svítí dál. Nevím jestli to spolu má souvislost. Díky za případné rady
Těžko řict, co špatnej startér? To spolu vůbec nemusí souviset. Ale je divný že ti to vydojilo novou baterku za 14dní. To tam musíš mít nějakej problém v elektrice. Chtělo by to změřit baterku v jakým je stavu, pak "nastartovat"(pokud to ještě jde) a zjistit zda funguje dobíjení atd...Pokud´ to nestartuje tak a šel startér při startování přes zuby tzn.kovovej zvuk tak demontáž startéru a nech ho repasovat. Další možnost je ta že ti v to někde zabouchalo protože jsi neměl olej...i když si myslím že E38 by mohla mít nějakou pojistku další kromě CHECK CONTROLu ale to neví, nemám to vyzkoušený. Každopádně nejsem mechanik, ale zkusil bych tohle. Chtělo by to aby si se asi víc rozepsal co přesně kde kdy jakej zvuk proč kudy a jak a pak ti tady poradí nekdo kdo tomu rozumí víc než já...
-
- Kontaktovat uživatele:
macik píše:Do toho se mi jednou rozsvítila informace o kontrole oleje, olej jsem dolil, informace o kontrole oleje svítí dál.
jaka informace? pokud sviti neco ve stylu OILSERVICE, mel by se vymenit olej a nasledne se musi vymena zaznamenat (vyresetovat v RJ).
jinak to vidim asi na problem v elektrice/dobijeni. chtelo by to nabit baterku a vyzkouset proud zamknuteho auta. dale bych se podival na napeti, ktere dava alternator pri jizde.
milo píše:macik píše:Do toho se mi jednou rozsvítila informace o kontrole oleje, olej jsem dolil, informace o kontrole oleje svítí dál.
jaka informace? pokud sviti neco ve stylu OILSERVICE, mel by se vymenit olej a nasledne se musi vymena zaznamenat (vyresetovat v RJ).
Olej jsem radeji vyměnil, teď to tedy ještě vyresetovat, tak jdu hledat, jak se to dělá, myslím, že jsem to tu někde četl. Díky
macik píše:milo píše:macik píše:Do toho se mi jednou rozsvítila informace o kontrole oleje, olej jsem dolil, informace o kontrole oleje svítí dál.
Olej jsem radeji vyměnil, teď to tedy ještě vyresetovat, tak jdu hledat, jak se to dělá, myslím, že jsem to tu někde četl. Díky
Správně, už sem to sem psal....cca před pul rokem.
Otevři víčko pro vstup diagnostiky najdi 7čku, ted´si dojdi pro kus drátu(nejlépe měděného) a ohol na obou koncích bužírku cca 1cm aby si měl dotykovou plochu, nyní at´si sedne nějaká osoba za volant a otočí klíčkem do polohy 2. a sleduje Check Control a ty běž k motoru k vstupu k diagnostice a strč drát do díry číslo 7. druhý konec pak na kostru(vyčkej). Tot´vše. A ridič ti nahlásí že naskočily všechny políčka u oleje pak až vytáhni kabel.