Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
LPG do sedmičky?
Zdravím, napadla mě taková věc! Jsem velkým milovníkem semičkové řady bmw, zejména pak e32 a samozřejmě, že nejvíc mě bere 750iL
Jenže se mi zdá, že spotřeba by me zničila a tak mě napadlo LPG! Potřeboval bych poradit pokud s tím někdo ty zkušenosti má...! BYL BYCH RÁD KDYBYCH NA TO DOSTAL NĚJAKÉ NÁZORY, RADY A PODOBNĚ!!! Obvlašť by mě zajimalo jak by to vypadalo s tim motorem V12... Jestli, když už, tak klasický "zapojení", nebo pak to sekvenční vstřikování plynu a jestli by to nedělalo nějaký brykule.... DÍKY ZA VŠECHNO!!!

zdravím tady 740i e38 taky nad tím uvažuju......prý na 8-vál cena cca 40tis. a spotřeba o litr víc plynu než benzínu....nevím co je na tom pravdy....ale zní to fantasticky....a asi do toho půjdu....ale tu spotřebu bych neviděl tak růžově spíš o 3litry abych nebyl sklamanej. Ale stejně myslím, že je to dobrý.. Ale chtělo by to názor od někoho kdo ho tam má...
-
- Kontaktovat uživatele:
Hozdic píše:zdravím tady 740i e38 taky nad tím uvažuju......prý na 8-vál cena cca 40tis. a spotřeba o litr víc plynu než benzínu....nevím co je na tom pravdy....ale zní to fantasticky....a asi do toho půjdu....ale tu spotřebu bych neviděl tak růžově spíš o 3litry abych nebyl sklamanej. Ale stejně myslím, že je to dobrý.. Ale chtělo by to názor od někoho kdo ho tam má...
ty tri litry na vic jsou spis uz psichologicky narst, kdyz vis ze nejezdit 100km za 300kc ale za 150kc, tak nemas problem si trochu vic slapnout a jezdit za 200kc coz je porad sranda

kamos ma ctyrlitr v e39 a predelaval na plyn tusim rikal taky kolem 40tisc cena, spotreba opravdu jne malinko vyssi, takze jezdi za polovicni naklady, jen resi kde tankovat kazdych 250 km

-
- Kontaktovat uživatele:
Doma máme 740i manual E38. Je to sekvenční vstřikování LPG. Stálo to 48 tis. Kč.
Spotřeba 11-15L podle stylu jízdy. Vše funguje bezproblémů. Teď akorát to bylo na seřízení kvůli nízkému tlaku plynu. Už je to ale v pořádku a spotřeba ještě klesla.
Nemá to chybu ještě si to budu dávat do 528i.
Vzhledem k dnešním cenám benzínu není co řešit...
Spotřeba 11-15L podle stylu jízdy. Vše funguje bezproblémů. Teď akorát to bylo na seřízení kvůli nízkému tlaku plynu. Už je to ale v pořádku a spotřeba ještě klesla.
Nemá to chybu ještě si to budu dávat do 528i.
Vzhledem k dnešním cenám benzínu není co řešit...

-
- Kontaktovat uživatele:
Hozdic píše:zdravím tady 740i e38 taky nad tím uvažuju......prý na 8-vál cena cca 40tis. a spotřeba o litr víc plynu než benzínu....nevím co je na tom pravdy....ale zní to fantasticky....a asi do toho půjdu....ale tu spotřebu bych neviděl tak růžově spíš o 3litry abych nebyl sklamanej. Ale stejně myslím, že je to dobrý.. Ale chtělo by to názor od někoho kdo ho tam má...
jj mam to v 740i a super

Už jsem to psal ve svým příspěvku tak nevím co bych víc dodal. Zjistil jsem, že pro ortodoxní BMWáky to je jak kdyby jim někdo šlápl na kuří oko. Ale keci o tom, že je to BMW a plyn tam nepetří, nebo, že když mám na takovou káru, tak mám platit plnou pálku za beneli mě fakt jen rozesmějou. VŽDYCKY to říkají TI kteří na LPG nikdy nejezdili a ho.... tomu rozumí. Mám spoustu známých v servisech a nikdo z nich proti LPG nic nemá ( pokud ho montuje odborná firma a je to kvalitní systém). Já za něj zaplatil 37 táců ze 72 litrovou toroidní nádrží. Auto šlape klidněji jak na beneli a s automatem po Brně 16 l bez toho aniž bych se musel snažit jezdit na spotřebu . Mimochodem při ceně beneli 29 kč a víš a LPG 12,80 kč jezdím prakticky za necelých 7 litrů benzínu, což nedokážu ani s manželčinou Astrou.
Mimochodem fotky auta a zástavby LPG v motoru jsou na mém příspěvku nový člen klubu 

-
- Kontaktovat uživatele:
jasne ze kdo ma LPG tak nadavat nebude a kazdy si to bude hajit. Ja jsem plyn mel a uz ho nechci nikdy videt. Ale beru to tak ze sve 7 mam jen pro radost a nejezdim s tim denne do prace, na to mam prave skopka ktery jezdi za 8 s klidnou nohou. Se sedmou vyjedu kdyz je pekne a chci se projet a na to nepotrebuju zadny plyn, nekupoval jsem si prece 5.0 motor abych resil spotrebu, proto rikam kdo na to nema at nejezdi tak jako nekdy ja 

-
- Kontaktovat uživatele:
Snejk píše:Mam dvě e32 730i a 735iL s LPG, na tom jednom už ten plyn nalítal 200 000 a uplně skvělý. Prostě naprostá spokojenost.
Musim k tomuto napsat že Snejk má pravdu, já jsem s těma jeho sedmama na plyn lítal celkem často a jezdí naprosto normálně. Spotřeba je super, menší jsem měl jen s VW Bora 1.9 SDI

T613 píše:jasne ze kdo ma LPG tak nadavat nebude a kazdy si to bude hajit. Ja jsem plyn mel a uz ho nechci nikdy videt. Ale beru to tak ze sve 7 mam jen pro radost a nejezdim s tim denne do prace, na to mam prave skopka ktery jezdi za 8 s klidnou nohou. Se sedmou vyjedu kdyz je pekne a chci se projet a na to nepotrebuju zadny plyn, nekupoval jsem si prece 5.0 motor abych resil spotrebu, proto rikam kdo na to nema at nejezdi tak jako nekdy ja
Respektuji tvůj názor a rozumím. Ale my co s tímto vozem chceme naopek jezdit každý den do práce a patříme mezi normální smrtelníky nám nic jiného nezbívá.

Taky by se mě líbila menší spotřeba
ale jelikož 7er je jen "na víkend" tak by se LPG nikdy nevrátilo. Teď momentálně budu dávat LPG do pracovního R Espace 2.9 V6, a ruku na srdce koho by nepotěšilo jezdit v přepočtu za 6L na 100km s takovou krávou jakou espace je, držím se ho jen proto že je bakelitovej a nikdy neshnije. Zpět k LPG budu instalovat jen zařízení s reduktorem a toroidní nádrží.

Hitman píše:Hozdic píše:zdravím tady 740i e38 taky nad tím uvažuju......prý na 8-vál cena cca 40tis. a spotřeba o litr víc plynu než benzínu....nevím co je na tom pravdy....ale zní to fantasticky....a asi do toho půjdu....ale tu spotřebu bych neviděl tak růžově spíš o 3litry abych nebyl sklamanej. Ale stejně myslím, že je to dobrý.. Ale chtělo by to názor od někoho kdo ho tam má...
jj mam to v 740i a superspotreba jen nepatrne vetsi ale kdyz beres plnou tak je to v ramci par stovek, takze te to nenastve a nebojis se na to slapat
Cauko...taktiež rozmýšlam nad LPG..., len neviem, či sa tým náhodou nejako nemôže motor poškodiť????
Je tam cítiť znatelný rozdiel poklesu výkonu???
Netrhá motor pri vyšších otáčkach???
A kolko Litrovú nádrž máš na LPGa aký dojazd...cca???

Dík....