Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

nejvhodnější motorizace pro E65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
gogoho
Klubové ID: 1902

#21 Příspěvek od gogoho »

IVO ------------Konečně někdo normální a né jen vysazenej na diesel
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#22 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

gogoho píše:IVO ------------Konečně někdo normální a né jen vysazenej na diesel
no já jsem třeba fakt vysazenej na diesel :-) proto mám taky emko :lol: benzin vůbec nesnáším :D Jen si myslím,že pokud někdo najede hodně km,tak je 730 nebo 740d super volba...obě tyto mašiny berou 10l nafty a to je konkrétně u 260PS hodně pěkné.... Víc se k tomu nemá smysl vracet. Jinak se přiznám...vydělávat půl míče měsíčně asi bych chtěl sedmu v benálu a od alpiny :D
Doktror

#23 Příspěvek od Doktror »

My doma jezdime se 745i dlouhodobej prumer za cca 13 a nejak zvlast to taky nesetrime....Do 730d bych rozhodne nesel...V e38 to celkem jede,ale v e65 i kdyz ten motor je silnejsi,je to zklamani...V 740d jsem nejel,takze nevim,ale za to jsem jel v e65 po fcl 745d-a to byl vazne nater,tomu muze konkurovat snad jen 760i.

Volil bych teda 745i a jestli je vic kacaku tak 750i,nebo fakt spis tu 745d.
krakatit

#24 Příspěvek od krakatit »

se starou sedmickou (740i 99) jezdim v prumeru za 10,5 - 13,5 litru... za 13,5 uz docela svizne ale ne na krev... taky uvazuju o E65 (E66), ale sel bych jedine do 745i, pokud beru v potaz ojetinu, na novou nemam.... a 730d se mi nezda na jezdeni kolem 30000km za rok idealni... na nejaky obcasny divoceni je lepsi podle me 745i... 740d bych mel strach ze servisu, pokud beru v potaz ze chci ojetinu a cenove je nekde jinde nez 745, ktera se da r.v. 2002 koupit kolem 650 000-700 000Kc
ettore

#25 Příspěvek od ettore »

Vážení, jsem rád, že se nám diskuze úspěšně vyvíjí a názory se začínají tříbit. Pokud mi někdo přesvědčí, že spotřeba u 740i, případně 745i nebo 750i je do 14 litrů (ne eko-rally) tak asi neváhám, ale spotřeba +16 mne přeci jenom trochu děsí a jak tu někdo správně poznamenal, lze utrácet i rozumnějším způsobem než jen u pumpy. Přeji Všem úspěšný 2007.
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od matal Moderátor »

Moc se mi tato diskuse líbí, hlavně když někdo chce koupit auto řádově za 1M a pak řeší spotřebu.. :lol:
Nezapomeňte, že nafta je teď o korunu dražší než benzín,proto raději benál.. :wink: :D
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
krakatit

#27 Příspěvek od krakatit »

matal píše:Moc se mi tato diskuse líbí, hlavně když někdo chce koupit auto řádově za 1M a pak řeší spotřebu.. :lol:
Nezapomeňte, že nafta je teď o korunu dražší než benzín,proto raději benál.. :wink: :D
tak to je pekna blbost, myslis si ze lidi co si koupi auto za 700 000 nemusi resit spotrebu? to by ses divil...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#28 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

krakatit píše:
matal píše:Moc se mi tato diskuse líbí, hlavně když někdo chce koupit auto řádově za 1M a pak řeší spotřebu.. :lol:
tak to je pekna blbost, myslis si ze lidi co si koupi auto za 700 000 nemusi resit spotrebu? to by ses divil...
Hold tady hodně lidem nedochází,že jsou lidi co maj peněz jak želez ,fabriku a vydělávaj stovky tisíc či miliony měsíčně a taky sedmičku která bere 16l 98ky a je jim to vuřt,protože maj v garáži ještě bentley GT,jaguara XKR a různé jiné hračky jako je motorka za mega. Máte pravdu...takový člověk doopravdy nemusí řešit spotřebu či prov.náklady.Pak jsou ale lidi co si po x letech splní svůj sen a koupí sedmu za 800k na kterou musel dlouho makat a koupí si ji pro radost,protože je fanda značky a žije tim... je to většinou člověk ze solidní prací kterej vidělává 30-40k a je třeba šetrnej....Včera jsem se vozil v 740d a jeli jsme pohodu,bylo -1C a kecali jsme...spotřeba byla 6,8l !!!.... nepište tu už že se u takového ojetého auta neřeší spotřeba...snad 30% lidi ji neřeší zbytek ano....byt třeba říkaj že ji neřeší
krakatit

#29 Příspěvek od krakatit »

tak tak ale sice nemam fabriku ale stejne bych koupil 745i, ale to uz neni o spotrebe ale o tom co ma kdo radsi jestli diesel nebo benzin...
Atila

#30 Příspěvek od Atila »

M3maniac píše:Pak jsou ale lidi co si po x letech splní svůj sen a koupí sedmu za 800k na kterou musel dlouho makat a koupí si ji pro radost,protože je fanda značky a žije tim... je to většinou člověk ze solidní prací kterej vidělává 30-40k a je třeba šetrnej....
Teda podle mne manik co si koupi E65 sedmu za 800k s vydelkem 30-40k neni ani tak "fanda znacky" ani "setrnej" jako prvotridni magor. :roll:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#31 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Atila píše:
M3maniac píše:Pak jsou ale lidi co si po x letech splní svůj sen a koupí sedmu za 800k na kterou musel dlouho makat a koupí si ji pro radost,protože je fanda značky a žije tim... je to většinou člověk ze solidní prací kterej vidělává 30-40k a je třeba šetrnej....
Teda podle mne manik co si koupi E65 sedmu za 800k s vydelkem 30-40k neni ani tak "fanda znacky" ani "setrnej" jako prvotridni magor. :roll:
Promluvil kdo? Manažér s příjmem 60k? :D Zdán se ti 40k jako málo? myslím že to má tak třetina lidi tady možná se pletu a má to jen pětina...těžko říct.....tuto reakci nechápu...prvotřídní magor.... :?
giovanny
Klubové ID: 1934

#32 Příspěvek od giovanny »

Atila píše:

a proč myslíš že je magor :?: ,, copak nejsou lidé co žijou normálním standartem života,ale i přesto si splní sen za cenu velkého odříkání a v mnoha případech i obrovského sebezapření?
by jses divil chlapče ,,tady je u nás případ kdy pán ve středních letech zdědil nějaké majetky a koupil si za utržené peníze 550 MARANELLO no je to trochu podivinské ale ten člověk to auto má jako klenot,, chodí normálně do práce a žije jako kterýkoli slušný člověk,, jen s tím rozdílem že má v garaži MARANELLO 8O , jinná věc že s ní vyjede jednou za měsíc,ale to neznamená že je magor ty inteligente?
Atila

#33 Příspěvek od Atila »

Poridit si auto za podobne penize pro cloveka s tak limitovanym prijmem povazuji za stejny magorismus jako pujcku na vanocni darky, dovolenou a nebo placatou televizi. Je to rekneme znamka jiste financni negramotnosti, i kdyz uznavam ze spousta firem je z podobnych hlupaku velmi dobre ziva.
Jenom jako drobnou ukazku finacni primerenosti bych udal, ze samotna havarijni pojistka na takove auto vyjde na vice nez je jeho MESICNI plat a to i pri pouziti levnejsi alternativy pojisteni od CPP a ne napriklad bezne pojistky od Allianz, ktera by stala ty jeho mesicni platy rovnou dva.
Ano, E65 je velmi zajimave a prijemne vozidlo, ale rozhodne neni urcena lidem, kteri nejsou schopni vydelat alespon trochu seriozni penize.
Chapu, ze si lide chteji naplnit sve sny, ale meli by i tak mit jistou miru a byt schopni sve sny ukocirovat na miru alespon trochu primerenou jejich financnim moznostem.
giovanny
Klubové ID: 1934

#34 Příspěvek od giovanny »

Atila píše:Poridit si auto za podobne penize pro cloveka s tak limitovanym prijmem povazuji za stejny magorismus jako pujcku na vanocni darky, dovolenou a nebo placatou televizi. Je to rekneme znamka jiste financni negramotnosti, i kdyz uznavam ze spousta firem je z podobnych hlupaku velmi dobre ziva.
Jenom jako drobnou ukazku finacni primerenosti bych udal, ze samotna havarijni pojistka na takove auto vyjde na vice nez je jeho MESICNI plat a to i pri pouziti levnejsi alternativy pojisteni od CPP a ne napriklad bezne pojistky od Allianz, ktera by stala ty jeho mesicni platy rovnou dva.
Ano, E65 je velmi zajimave a prijemne vozidlo, ale rozhodne neni urcena lidem, kteri nejsou schopni vydelat alespon trochu seriozni penize.
Chapu, ze si lide chteji naplnit sve sny, ale meli by i tak mit jistou miru a byt schopni sve sny ukocirovat na miru alespon trochu primerenou jejich financnim moznostem.
ale ano souhlas,, je zde řada lidí co předcenují své možnosti,,a v poslední době více než je zdrávo, ale já se nechci bavit o lidech co si pujčují nja vánoční dárky,,to je pošetilé a nezodpovědné ale každý si musí udělat svou finanční analízu co je a neni schopen naco má a naco ne.

já mám na mysli opravdu skalní fandy a to čehokoli,, at zbírají známky či auta, svým způsobem je to naplnění určitého snu ,to neni kategorie něj,,plebejců,, jsou to lidé kteří netrpí přebytkem,nejsou bezhlaví v určitých rozhodnutích, jdou cíleně za svým. je třeba tyhle lidi kategorizovat a ne je házet do jednoho pitle ,, podle měřítka okázalych zbohatlíků heslem nemáš miliony tak nemáš pravo jezdit v e65. nebo v čemkoli jinném . m3maniac napsal že většina tehle lidí si tento sen splní až po létech ,kdy to auto nestojí 2,5 mega,, ale rozhodně drtivá většina vydělává poměrně slušné peníze, a takovéto auto i používají k vytváření dalšich hodnot.

fakt tady nechci tahat něj asociály, nebo leasingové podvodníky, kteří si nej zajmavýn způsobem zařídí leasing na luxusní auto,a pak jak sjedou gumy,brzdové desky a kotouče a podobný spotř materiál pak nemají na servis -to nemluvím o nahodilé závadě třžeba za několik tisíc-
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#35 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

jde vidět že nevíš nic o tom co je to být fanda či nadšenec.... podle mě patříš mezi tu skupinu lidí co jsou velmi úspěšní,chodí hrát golf nebo aspoň sqosh nebo jak se to píše a vůbec dělaj vše co je IN.Tady jsem na bmw klubu a spousta lidi tu zatím jen sní o svém snu jménem bmw,někteří ovšem už si nějaký sen splnili...jsou tu majitelé starých ale vzácných M3 (e30) novějších M3 (e36) čí posledního modelu M3 (e46) tak stejné je to s řadou M5tek... Kolik myslíš že stojí servis třeba te M5 e34? teda pokud se něco posere...no řekl bych že spousta dílů bude stát stejně jak díl na e65ku... Takže neodsuzuj šetrné lidi,kteří si koupí svou vysněnou káru a dovolí si ji nepojstit protože jezdí opatrně a ví kolik toho museli vynaložit aby si svůj sen splnili...není dobré se takto povyšovat nad lidi s nadprůměrným platem.Ty ses tak vyjádřil o lidech s příjmem 30-40k a to je dvoj násobek průměrné mzdy v čr.Zdaj se Ti tito lidé neschopní?Já znám lidi co vydělávaj 7k(třeba moje máti) nebo můj otec má důchod 6300kč...
PitDog735

#36 Příspěvek od PitDog735 »

debata o nicem, a nejvic se pak zasmeju kdyz lidi který se pri nákupu (ci opravdove nebo jenom fiktivne na netu) vozidla nezajímají o spotrebu si pak kdyz potrebujou vyjet nekam dál pujcujou tdicka....... :lol:
krakatit

#37 Příspěvek od krakatit »

furt se bavite o lidech s platem nebo neco takovyho, zapomeli ste ze sou lidi co podnikaj a to auto za 700 000 si daji do nakladu a odpisujou ho stejne tak jako benzin, vsechno de do nakladu.... zaplatim 200000 akontaci a mesicne treba 20 000 splatku a jde mi to do nakladu.... a vozim se v peknem aute + benzin a servis do nakladu, usetrim na danich.... pro cloveka co ma 40 000 mesicne je asi 745i fakt blbost, co by s ni delal, kdyz si ji nemuze dat do nakladu
bas

#38 Příspěvek od bas »

Atila píše:Poridit si auto za podobne penize pro cloveka s tak limitovanym prijmem povazuji za stejny magorismus jako pujcku na vanocni darky, dovolenou a nebo placatou televizi. Je to rekneme znamka jiste financni negramotnosti, i kdyz uznavam ze spousta firem je z podobnych hlupaku velmi dobre ziva.
Tak to je sila, takze som magor lebo zarabam 40k a chcem ojazdenu sedmu, o ktorej snivam 5 rokov,... dokonca havarijna poistka ma stoji cely mesacny plat... :roll: ...a co tak ju vobec neplatit? Poznam aj lepsi sposob utracania penazi ako ich cpat do poistoven. Sorry, ale taketo komunisticke reci ma se*u. :twisted:
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#39 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

krakatit píše: si daji do nakladu a odpisujou ho stejne tak jako benzin, vsechno de do nakladu.... zaplatim 200000 akontaci a mesicne treba 20 000 splatku a jde mi to do nakladu.... a vozim se v peknem aute + benzin a servis do nakladu, usetrim na danich.... pro cloveka co ma 40 000 mesicne je asi 745i fakt blbost, co by s ni delal, kdyz si ji nemuze dat do nakladu
no jeste jsi zapomnel napsat, ze na ty naklady musis nejdriv vydelat :-)))
“Ability is what you're capable of doing.”
krakatit

#40 Příspěvek od krakatit »

Hanz píše:
krakatit píše: si daji do nakladu a odpisujou ho stejne tak jako benzin, vsechno de do nakladu.... zaplatim 200000 akontaci a mesicne treba 20 000 splatku a jde mi to do nakladu.... a vozim se v peknem aute + benzin a servis do nakladu, usetrim na danich.... pro cloveka co ma 40 000 mesicne je asi 745i fakt blbost, co by s ni delal, kdyz si ji nemuze dat do nakladu
no jeste jsi zapomnel napsat, ze na ty naklady musis nejdriv vydelat :-)))
tak to uz je vec jina, nekdo to cpe do letani (paraglading, kluzaky, atd) nekdo do znamek, nekdo do zenskych, nekdo do veteranu, ja do auta, to si aspon muzu dat do nakladu narozdil od jinejch veci...
Odpovědět