Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Převodovka - nevíte co s tím??? Prosím

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
pilot504
Klubové ID: 448

#1 Příspěvek od pilot504 »

Mám problémek :roll: a nenapadá mi čím to je...e32 735, 5st převodovka...

když řadím z 5ty na 4ku při rychlosti nad 100km/h, tak mi vždycky 4ka vyskočí. Pod 100km/h to nedělá. Normálně jí tam zařadim, ale nedrží tam, přes zuby to nejde...

Nevíte někdo? Děkuji.
pilot504

#2 Příspěvek od pilot504 »

alp píše:synchron
Myslíš, nebo víš? Já že jinak to problémy nedělá...
Tak jsem to na něj netipoval :(
pilot504

#3 Příspěvek od pilot504 »

alp píše:
pilot504 píše:
alp píše:synchron
Myslíš, nebo víš? Já že jinak to problémy nedělá...
Tak jsem to na něj netipoval :(
tipuju s velkou procentualni uspesnosti ... kamosovi se stalo to same ... a byl to synchron ...
Hmmm... tak to asi bude.. co nadělám :D
Díkes!
ignor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ignor »

no, nejsem odbornik, ale synchron to asi nebude. synchron ma za ukol srovnani otacek ozubenych kol aby to neslo pres zuby. V prevodovce jsou radici vydlicky ktere maji aretaci a ta drzi jednotlive stupne tam kde maji byt. Jsou take zkonstruovany tak aby se nadalo zaradit dva stupne najednou. je to docela choulostive na serizeni, opotrebovani, ohnuti a tak. Mel jsem stejnu problem na motorce a byly to opotrrebene ozubene kola. jejich praconvni plocha byla optrebena do sikma, dochazelo k vektorovemu pusobeni sil a pokud se radilo pro vestsim vykomu, na plna plyn, tak mi vyskakovala 2. pomohla vymena kol. ta aretace pak proste vy kola neudrzela v sobe. preji hodne uspechu.
pilot504

#5 Příspěvek od pilot504 »

ignor píše:no, nejsem odbornik, ale synchron to asi nebude. synchron ma za ukol srovnani otacek ozubenych kol aby to neslo pres zuby. V prevodovce jsou radici vydlicky ktere maji aretaci a ta drzi jednotlive stupne tam kde maji byt. Jsou take zkonstruovany tak aby se nadalo zaradit dva stupne najednou. je to docela choulostive na serizeni, opotrebovani, ohnuti a tak. Mel jsem stejnu problem na motorce a byly to opotrrebene ozubene kola. jejich praconvni plocha byla optrebena do sikma, dochazelo k vektorovemu pusobeni sil a pokud se radilo pro vestsim vykomu, na plna plyn, tak mi vyskakovala 2. pomohla vymena kol. ta aretace pak proste vy kola neudrzela v sobe. preji hodne uspechu.
Hups...taky dobrý... :roll:
Taky díkes!
pilot504

#6 Příspěvek od pilot504 »

Tak je opraveno.... :satisfied:
Tak si tak sedim a přemýšlím, kde a kdy jsem udělal chybu...a přišel jsem na to, že před výměnou oleje jsem ten problém neměl :huh: Tak si pročtu chytrý knížky a zjistim, že jedna z příčin zmíněného vyhazování rychlosti je třeba málo oleje, čtu tedy dál a dočítám se, že se tam leje ATF :shocked: a příčina problému je na světě... :!: špatný olej v převodovce :!: když jsem měnil oil, tak jsem vzal olej z racingovejch zásob v domění, že jí bude chutnat...ale naopak :blush: ..byly z toho horký chvilky když jsem řadil z 5 na 4 při dobrždění u sjezdu z dálnice 8O(nebo co to tu máme za rychlostku) ... Takže..jdu vyměnit olej znovu, při té příležitosti si lépe všímám oranžového štítku na převodovce s upozorněním, že se tam leje ATF :oops:, no a už je to zase OK. Uff. :xmas:

To alp a ignor -
I tak vám kluci moc děkuji za ochotu poradit, ale jsem rád, že to dopadlo takhle a exkurzi v převodovce si můžu nechat na jindy... :lookround:
ajfel
Klubové ID: 321

#7 Příspěvek od ajfel »

gratuluju ... :)
pilot504

#8 Příspěvek od pilot504 »

ajfel píše:gratuluju ... :)
Díky :oops: :thumbsup:
ignor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ignor »

zivot je plny prekvapeni a jak se rika v jednoduchosti je sila. Gratuluji. Ale verim ze dat auto do srvisu tak by jsi se asi dost pobavil.
pilot504

#10 Příspěvek od pilot504 »

ignor píše:zivot je plny prekvapeni a jak se rika v jednoduchosti je sila. Gratuluji. Ale verim ze dat auto do srvisu tak by jsi se asi dost pobavil.
Nebo spíš prohnul.. :D , nebo by mě překvapili a nabídli by mě austausch za menší korunky, určitě by se za fabrikou ještě nějaká válela :lol:
:wink:
Odpovědět