Lidi, je možné, že bych ve své e32 750iAL z roku 88 měl 5-ti kvaltový automat? Mám ji teprv 2 týdny a ještě jsem ji neměl zvednutou, ale u rozjíždění jsem počítal, kolikkrát řadí, a jestli to nebyly nějaké předsmrtné křeče, tak jsem se dostal až na pětku. (z matiky jsem měl vždy jedničky )
mengi píše:Lidi, je možné, že bych ve své e32 750iAL z roku 88 měl 5-ti kvaltový automat? Mám ji teprv 2 týdny a ještě jsem ji neměl zvednutou, ale u rozjíždění jsem počítal, kolikkrát řadí, a jestli to nebyly nějaké předsmrtné křeče, tak jsem se dostal až na pětku. (z matiky jsem měl vždy jedničky )
V podstatě máš pravdu, jenom to poslední není řazení na další rychlost, zůstane tam čtyřka, ale zamkne se měnič do overdrive režimu. To znamená, že hydrodynamický měnič, který je u automatu místo spojky, prostě jakoby tvoří pátý, velmi ekonomický kvalt pro cestování vysokými rychlostmi při rozumné spotřebě.
Já mám AGS převodovku (A5S 560Z), tam jsou jen dvě volby řazení A a S. (A) -Adaptive program, (S) -Sport program. Běžně jezdím na A, ale když pospíchám, nebo si chci zablbnout, tak šup tam S-ko.