Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

olej, lustrace, a tak

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
ignor
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ignor »

ahojky vsem, vite nekdo jak vynuluju na pocitaci ty diody pri vymene oleje?? Mam 725 tds E38. Taky mi to psalo at vymenim desticky, provedl jsem, a pise to porad. proc?? Taky pred casem, asi 6 let, byla na strankach Autecu moznost prolustrovat auto, ale uz jsem to tam nenasel. Za kazdou radu dik predem. :?
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Jsi novej, chápu, zkus použít vyhledávání, bylo to tady už xx krát...
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

ignor píše:ahojky vsem, vite nekdo jak vynuluju na pocitaci ty diody pri vymene oleje?? Mam 725 tds E38. Taky mi to psalo at vymenim desticky, provedl jsem, a pise to porad. proc?? Taky pred casem, asi 6 let, byla na strankach Autecu moznost prolustrovat auto, ale uz jsem to tam nenasel. Za kazdou radu dik predem. :?

No to si musíš najít nějakého dobrýho ´mechoše,kdybys byl ze sev.moravy tak ti doporučím,ale to asi nejsi....jinak by mě zajímalo kolik máš na té mašině najeto,kolik papá atd.....sem kdysi o ni uvažoval.... :D
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jawak píše:Jsi novej, chápu, zkus použít vyhledávání, bylo to tady už xx krát...

Tak tomu říkám rada nad zlato! :?
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

M3maniac píše:
Jawak píše:Jsi novej, chápu, zkus použít vyhledávání, bylo to tady už xx krát...

Tak tomu říkám rada nad zlato! :?

Ale stejně neporadíš... :wink:

Tak ignore, otevři kapotu, najdi kulatej štekr na diagnózu, to je na dlouhý lokty... no jednoduše
tady to ti snad pomůže > http://www.e30.cz/technika/oil_service.html
Pitr
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pitr »

ignor píše:ahojky vsem, vite nekdo jak vynuluju na pocitaci ty diody pri vymene oleje?? Mam 725 tds E38. Taky mi to psalo at vymenim desticky, provedl jsem, a pise to porad. proc?? Taky pred casem, asi 6 let, byla na strankach Autecu moznost prolustrovat auto, ale uz jsem to tam nenasel. Za kazdou radu dik predem. :?

Nemam sice zkusenosti s E38 ale na me e32 kdyz jsme menil desticky je kontaktni cidlo. Je to vsazene do vykroje na desticce. A kdyz se ti tohle cidlo ubrousi hodi to hlasku ze mas vymenit desticky. A musis koupit i nove cidlo. Je to uplna pakarna jednoducha. Ja to stare sprovoznil tak ze jsem tam naletoval housenku abych ty kontakty spojil. Takze to uz nehlasi. Pokud to nezvladnes a sere te to, tak jen uzavri ten okruh proste to na konektoru propoj. Pokud ovsem je na stejnem principu jako moje :) A vinulovani pocitace. Tezko radit z hlavy :o))) A tezko rict ci to bude shodne s E32. Nerad bych aby jsi si neco pomrdal :?
ignor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ignor »

Opet ahoj vsem,
mnohokrát děkuji za všechny rady( i za ty na hovno), zpusobem zde uvedeným jsem nuloval inspekci na sve 525 tds rv 94, ale kamarad s vrakovistem mi sdelil ze timto zpusobem 725 tds resetovat nelze pro jinou verzi diagnostiky. :( .
Destičky? O čidle na destičkách vím, myslel jsem ale že se po ojetí destiček ukostří, ta smyčka je pro mne novinka takže dík, podivám se na to znova.
Mam 725 automat, konec 96, najeto dle tacho 92tis (bez komentare) spotreba dle BC 11,1 ale dle tankovani 12,7. Jsem z Prahy a jezdím 90% po městě v hustém provozu. 525tds mi brala asi o 1litr meně.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RuDoSh »

ignor píše:spotreba dle BC 11,1 ale dle tankovani 12,7. Jsem z Prahy a jezdím 90% po městě v hustém provozu. 525tds mi brala asi o 1litr meně.

petka taky v automatu? Tak to sem spokojeny.. podarilo se mi to stlacit na 9,5l :-)
Anonymous

#9 Příspěvek od Anonymous »

jasne ze 525 tds jsem mel taky v automatu a ta spotreba me dost dostala, takhle rozezrane auto jsem jeste nemel. 725 tds mi ted sice zere vic ale ted vic vydelam a tak mi tak neva. Stlacil jsi spotŕebu pod 10?? Stlacil?? Jeste jezdis nebo se plouzis? :lol: Nebo na to je nejaky figl?
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od RuDoSh »

Anonymous píše:jasne ze 525 tds jsem mel taky v automatu a ta spotreba me dost dostala, takhle rozezrane auto jsem jeste nemel. 725 tds mi ted sice zere vic ale ted vic vydelam a tak mi tak neva. Stlacil jsi spotŕebu pod 10?? Stlacil?? Jeste jezdis nebo se plouzis? :lol: Nebo na to je nejaky figl?

Staci "jen" rozjizdet se pomalu (jako ostatni auta) a hodne pouzivat tempomat.... btw. jak jsi spokojeny s tim motorem v sedme? Jede to stejne jako petka nebo je to hodne pomalejsi (pri predjizdeni/v kopcich)? :-)
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

No načipovat to nevidím problém, mělo by to být o něco živější :)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#12 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jawak píše:No načipovat to nevidím problém, mělo by to být o něco živější :)
no myslím že ta sedma má už něco nalítáno....jako že sedmy z roku 99 maj kolem 200kkm a víc.... taky by mohl dopadnout jako ty na tom obrázku... :lol:
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

M3maniac píše:no myslím že ta sedma má už něco nalítáno....jako že sedmy z roku 99 maj kolem 200kkm a víc.... taky by mohl dopadnout jako ty na tom obrázku... :lol:

Zítra jde na komprese, tak uvidíme...
Někdo mi na germ.foru psal že mu v e34 vydržel motor 300k, jiný zase že 110k a konec, záleží na tom, kdo s tím jak jezdil, při mých 6 majitelích se není čemu divit :lol:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#14 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Jawak píše:
M3maniac píše:no myslím že ta sedma má už něco nalítáno....jako že sedmy z roku 99 maj kolem 200kkm a víc.... taky by mohl dopadnout jako ty na tom obrázku... :lol:

Někdo mi na germ.foru psal že mu v e34 vydržel motor 300k, jiný zase že 110k a konec, záleží na tom, kdo s tím jak jezdil, při mých 6 majitelích se není čemu divit :lol:

No to auto vypadá docela velmi zachovale....bych řek že to bude tím posledním majitelem.... :D jednáááá 7k.... dvěěěěěěě...7k...tříííííííí zas 7k ..... :lol:
TURBO_KrteK

#15 Příspěvek od TURBO_KrteK »

:lol: :lol: :lol:
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#16 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

M3maniac píše:
Jawak píše:

No to auto vypadá docela velmi zachovale....bych řek že to bude tím posledním majitelem.... :D jednáááá 7k.... dvěěěěěěě...7k...tříííííííí zas 7k ..... :lol:

Zapomnel jsi meziplyn 7,5k... :D
N54 PWR
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Kdepak 5,9k, knedl 6,5k, smrt v očích 6,9k a šmitec... :roll:
ignor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ignor »

Tak jsem inspekci a vymenu oleje zresetoval dle navodu odporen 1K a vse je OK. Sice mi bylo z dobreho zroje sdeleno ze to u 7 nelze, ale moje auto to asi nevi. :D . Na destickach je opravdu smycka ktera se musi propojit a nebo koupit novy kablik(400 Kc).
725 mam teprve asi 4mesice, 525 tds jsem mel asi rok nez mi ho ukradli. Asi to bude znit divne ale 725 tds jede lepe nez 525 tds. Nevim proc ale jede proste lip.
ignor
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ignor »

Tak jsem inspekci a vymenu oleje zresetoval dle navodu odporen 1K a vse je OK. Sice mi bylo z dobreho zroje sdeleno ze to u 7 nelze, ale moje auto to asi nevi. :D . Na destickach je opravdu smycka ktera se musi propojit a nebo koupit novy kablik(400 Kc).
725 mam teprve asi 4mesice, 525 tds jsem mel asi rok nez mi ho ukradli. Asi to bude znit divne ale 725 tds jede lepe nez 525 tds. Nevim proc ale jede proste lip.
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pavel 528 »

[Asi to bude znit divne ale 725 tds jede lepe nez 525 tds. Nevim proc ale jede proste lip.[/quote]
tak ten motor v ty petce mel uz asi odslouzino,jinak to neni mozny... :D
Odpovědět