V první řadě bych chtěl říct, že jsem si nově koupil zánovní vůz

Taky bych chtěl říct, že jsem z auta úplně u vytržení. Přesednul jsem z poskakovadla Seat Leon do takové lodi je prostě super.
Ale bohužel s čím se předchozí majitel nesvěřil a co mě trápí:
1) mám celkem vysokou spotřebu jak na plyn, tak na benál, při normální jízdě mi PC ukazuje 15,4 l, skutečná je tak 20 l (na plyn tak 25 l)
2) auto sem tam při dobrždění má jakoby problémy s udržením volnoběhu přes hydrospojku a motor bouchne, přidá otáčky a pak trochu zakolísá a nakonec se ustálí, dělá to na benzín i na plyn. Několikrát mi i chcípnul v ne vždy úplně přijemné situaci (v křižovatce

vyhodil jsem původní svíčky (Bosh - 4 elektrody) a dal tam na doporučení LPGistů Denso IK20TT, auto na tyto svíčky jede lépe, ale chcípá to pořád
3) při výměně svíček jsem si všimnul, že je volně odpojená jedna pevná plastová natvarovaná trubička (asi průměr 8mm nebo 10mm) napravo při pohledu od čumáku mezi prvním a druhým válcem vedoucí dolu.
Vzal jsem za ní a zůstala mi v ruce, vůbec nevím, jak vede a jak má být zapojená, pokud by mi někdo poradil, budu jedině rád... jinak je na ní napsáno BMW a nečitelné číslo, takže asi někam fakt patří

4) kontroloval jsem olej v převodovce, vypadá čistě a převodovka je před cca 20 tis. generálkovaná, ale nevím, kolik km po repasi převodovky by se měl olej vyměnit. Řadí dobře, ale přijde mi, že trochu krupičkovatí a jakoby drhne mezi prsty, ale vůbec nevím, jakou má mít konzistenci, je to můj první automat
Pokud mi někdo poradí, jak doladit tyto nedostatky a trochu mě poučí jak na co, vůbec se nebudu zlobit

Díky moc..