Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X3 E83 2.0d buchot a nikto nevie co to je...

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
luking300

#1 Příspěvek od luking300 »

Dobry vecer prajem.
Uz zufaly idem poprosit o pomoc Vas, rodinu BMW fans :))
Mame BMW X3, r.v.2004, 2.0D 110KW, manual... Pri jazde sa ozyva tupy buchot ako keby niekedy od zadu a niekedy od predu, jednoducho zo spodu auta... prejavuje sa to-
1)pri brzdeni, je jedno ci je vyradena rychlost,alebo zaradena, ked dobrzdujem, niekedy to buchne ako keby kov o kov(taky tupy, tazko identifikovatelny buchot)
2)Pri jazde rovno trebars aj ked ide clovek 80km za hod, vyradim a je pocut ako keby sa nieco otacalo a buchotalo( naozaj sa to tazko opisuje)
3) pri zaradenej jednotke a pri jazde napr 5km za hod pri vytoceni jemne dolava a potom jemne doprava ide zase taky tupy buchot zo spodu ako keby sa nieco zadrhavalo,alebo tak.. nie je to ale rachot ako ked je poskodena poloos,ale taky zvlastny buchot.. :(
Bol som uz asi u 23 mechanikov.. z toho 22 nevedelo o co moze ist a dnes v BMW mi povedali, ze vsetko ako hardy spojka, silentbloky na diferenciale su OK, aj vyfuk skusali,ale ze ASI to bude bud pridavna prevodovka(rozvodovka) alebo diferak... alebo oboje.. ako zistim co by to mohlo byt, alebo stretol sa tu uz niekto s niecim takym? prosim pomozte mi, fakt som uz bezradny, ked ani v BMW nevedia co to moze byt.. Dakujem velmi pekne a zelam pekny vecer
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Začni s paknami ruční brzdy. Na zadní nápravě jsou dvě brzdy. Provozní kotoučová a parkovací s paknami. Pokud se některá část uvolní, tak to může dělat právě takový rachot - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=40

Teprve potom jdi do těch dražších řešení s přídavnou převodovkou apod.
luking300

#3 Příspěvek od luking300 »

nedavno som utrhol lanko rucnej brzdy lave a aj je stale utrhnute.. :( myslis, ze to moze byt aj to?
a pakne rucnej brzdy mozu sposobovat aj to,ze ked idem na jednotke a otacam volantom jemne dolava a doprava bucha to tak pravidelne ako keby to bola poloos,ale neni to ona, je to taky fakt tupy buchot :(
luking300

#4 Příspěvek od luking300 »

starML píše:Začni s paknami ruční brzdy. Na zadní nápravě jsou dvě brzdy. Provozní kotoučová a parkovací s paknami. Pokud se některá část uvolní, tak to může dělat právě takový rachot - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=40

Teprve potom jdi do těch dražších řešení s přídavnou převodovkou apod.

nedavno som utrhol lanko rucnej brzdy lave a aj je stale utrhnute.. myslis, ze to moze byt aj to?
a pakne rucnej brzdy mozu sposobovat aj to,ze ked idem na jednotke a otacam volantom jemne dolava a doprava bucha to tak pravidelne ako keby to bola poloos,ale neni to ona, je to taky fakt tupy buchot
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

No, a je to venku. ANO - teď určitě začni s tou ruční brzdou.
luking300

#6 Příspěvek od luking300 »

starML píše:No, a je to venku. ANO - teď určitě začni s tou ruční brzdou.

si ma potesil..len ci to naozaj bude tym. v pondelok to hned pozrem a dam vediet ako som dopadol :)
idem sa modlit, nech je to tak ako hovoris...:)
inak tu rucnu som odtrhol tak, ze mi strasne vzadu smrdeli brzdy takou spaleninou, tak si hovorim,ze je asi zaseknuta,lebodlhsie stalo,tak ze vyskusam tak v 100km/h zatiahnut rucnu-auto sa cele roztriaslo a odvtedy drzi iba prava strana..a zda sa mi, ze to buchanie je odvtedy horsie a horsie.. nemoze byt, ze som tym pokazil rozvodovku,alebo diferak, ked som zatiahol v takej rychlosti tu rucnu brzdu?? viem, viem, nepytaj sa ako ma to napadlo, ze som to urobil pravev 100km/h,ale asi som mal zly den. :(
scooter_x

#7 Příspěvek od scooter_x »

Upřímně řečeno, první co mě napadlo bylo, že se takhle projevovalo kdysi u jednoho mého auta vymletý rameno zavěšení. V uložení ramena se vymačkal silentblok a pak tu při různých "manévrech" bouchalo jako tupě kov na kov. Tuším silentblok se vyměnil i s ramenem a bylo to OK.

Ale zas by mi bylo divný, že by si 22 mechaniků včetně BMW servisu nevšimlo takový relativně dobře viditelný věci.
pindour
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pindour »

mně se utrhl kardan na středovém ložisku
luking300

#9 Příspěvek od luking300 »

pindour píše:mně se utrhl kardan na středovém ložisku

a ako sa to prejavovalo?
luking300

#10 Příspěvek od luking300 »

scooter_x píše:Upřímně řečeno, první co mě napadlo bylo, že se takhle projevovalo kdysi u jednoho mého auta vymletý rameno zavěšení. V uložení ramena se vymačkal silentblok a pak tu při různých "manévrech" bouchalo jako tupě kov na kov. Tuším silentblok se vyměnil i s ramenem a bylo to OK.

Ale zas by mi bylo divný, že by si 22 mechaniků včetně BMW servisu nevšimlo takový relativně dobře viditelný věci.

hmm, noo, myslim si, ze to by si vsimli asi.. ale uz som fakt bezradny :(
a najhorsie na tom je to, ze fakt nikto nevie ani na 70% povedat co to naozaj je :evil:
pindour
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pindour »

mlátilo to při nerovnostech, při rozjezdu a při zatáčení.
Odpovědět