Dobrý den,
rád bych znal Váš názor k mému dilema. Koupil jsem zánovní vůz X3 2,5si (r.v. 1/2007) moje spotřeba oleje je 0,4l/1000Km je to normální resp. nenormální. Servis mi řek do 0,6l/1000Km je to v jejich normě. Problém je, že u tohoto auta nemám fyzickou měrku ale el. čidlo, nebo se pletu a mají tyto vozy skrytou měrku?
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X3 2,5si soptřeba 0,4l oleje na 1000km
bohuzel je to v norme a merka tam jina neni, proste dneska cim novejsi stroj, tim horsi, kor ty novejsi motory m54, m56, n52 jako mas ty, proste zere olej jak kun travu a neni zadneho reseni, narozdil od starsich m52 a niz, kdy od vymeny do vymeny neubyla ani kapka
reseni je, stale koukat na digimerku oleje, stale dolivat a snazit se byt v klidu, dneska kdejaka automobilka udava normu zrani oleje i 1l na 1000km a jsou auta co zerou 1l na 500km a stale fungujou a litaj skoro jak novy (m5 e39 napriklad naseho clena qeuina
)
reseni je, stale koukat na digimerku oleje, stale dolivat a snazit se byt v klidu, dneska kdejaka automobilka udava normu zrani oleje i 1l na 1000km a jsou auta co zerou 1l na 500km a stale fungujou a litaj skoro jak novy (m5 e39 napriklad naseho clena qeuina

vlevo je matal
a vpravo Killca 

a o to vyssi spotreba oleje
kdyz si vezmem ze standartni zakaznik da 250kc za litr oleje a kazde 3000km doleje (pocitame nelonglife), tzn 1300 do vymeny oleje navic jeste k benzinu, to muzem rovnou vytahnout dvoutakty a lejt m2t s benzinem do nadrze
a to vubec nemluvim o tech, co pouzivaji longlife, kterej meni po 30tisicich a litr je jeste drazsi, astrocastky
tohle me ani nenapadlo, ale ted sem si rozmyslel koupi novejsich bmw

a to vubec nemluvim o tech, co pouzivaji longlife, kterej meni po 30tisicich a litr je jeste drazsi, astrocastky
tohle me ani nenapadlo, ale ted sem si rozmyslel koupi novejsich bmw
vlevo je matal
a vpravo Killca