Chci koupit X5 2001 3.0i s lpg je to dobrá volba?Co zkontrolovat a na co si dát pozor je to automat(kde je měrka na kotrolu oleje v automatu?)co rozvodovka kolik najede km.Procházel jsem forum,ale odpověď na tyto otázky jsem nenašel?
Dík za každou radu
Převodovka bohužel měrku nemá,je na ní kontrolní šroub.O převodovkách je toho tady napsáno mraky,co se rozvodovky týče,tak záleží jak s tím kdo jezdil,pokud tomu při rozjezdech dával čočku tak ji dával na prdel,ale tam většinou odejde řetěz že se vytahá pokud neuletí nějaký zub,není to až takový problém jako s převodovkou co se peněz týče.S tím plynem nevím já jsem ropák,ale tady to plynaři mají rozepsaný snad na 20ti stranách.Jinak je to tak jak u každýho jinýho auta co kupuješ.
vcera som bol menit olej v automate,a rec sa tocila aj okolo diferakov a pod.chlapik mi povedal,ze vacsinou vyzdrzia raz tolko ako prevodovky,samozrejme ak sa k tomu clovek nechova ako prasa.
na LPG pozri ako casto sa robili revizie,no a hlavne ak robis dialky tak zisti aku ma velku nadrz
Tak jsem ji koupil 3,0i e53LPG nádrž cca 80l.Budu muset seřídit LPG je cítit nižší výkon od 130km a od 150km skoro nezrychluje.Na volnoběh při Lpg trochu houpou otáčky.Nemáte někdo mapy do origo DVD navigace
Jseš si jistej, že tam máš mapy na DVD, podle ročníku bych odhadnul, že tam budeš mít navigaci Mk. III a ta má mapy na CD. Jinak zkus hledat rady k navigaci na fóru Renault klubu Mapový podklady jsou shodný s francouzama.
Ještě se mrknu na tu mechaniku v kufru.Ty máš Navi a kecá ti česky?Co plyn máš stejný výkon na plyn i benzín Jakou máš maximálku na plynJakou máš spotřebu plynu.Podle obrázku co máš v popisu mám stenou barvu, jen nemám ty rozšířený prahy.
Navigaci mám v angličtině, až se rozhoupu tak si zajedu to nechat přehrát, stojí to asi 1500 stovek. Co se týče výkonu na LPG tak nějakej velkej rozdíl nepociťuju, ale mám 4,4 210KW. Maximální rychlost musí bejt stejna na LPG jako na benzín, ale já jsem jí nezkoušel, neměl jsem to zapotřebí v TP mám psáno asi 230 a to je na naše dálnice až až Co se týče spotřeby tak je to hodně závislí na jízdním stylu, když jedu pohodu někam dál tak 14-15 litrů. Po městě vpohodě přes 20
Na to počeštění jsem našel jen cenu 2000kč .Kde to dělají za 1500kč ?Máš kontakt.No já pociťuji na LPG dost nižší výkon, ale asi bude to LPG seřízeno na ůsporu protože jsem ujel na 30l cca260km dálnice tempomat 130km/h.Chystám se to jít nechat prohlídnout (nechám si přidat víc plynu)
za tu cenu to dela tady nekdo na foru ...
vykon to ma mit na plyn a benzin stejny .. mel by tam byt vstrik plynu - zadne moc velke serizovani by tam nemelo byt mozne ... nejake ochuzovani a obohacovani ...
vsechno by se melo ridit RJ benzinu ...
teď jsem na to koukal a je to za dva tisíce, už nevím kde jsem vzal těch 1500 možná tady na fóru, ale myslím, že je to stejnej člověk.
http://www.menucesky.cz/index.php/bmw.html
Výkon na plyn by měl bejt stejnej nebo hodně podobnej. Vpodstatě když přepneš na plyn odpojí se benzínové vstřiky a impulzy o době a délce vstřiku benzínu jdou do jednotky plynu, zde se upraví délka vstřiku pro LPG a vstříkne plyn před ventil.
Musejí ti správně nastavit korekční mapy z benzínu na LPG. Max ještě můžou nastavit teplotu při které se ti auto bude z benzínu přepínat do LPG.
Vše platí samozřejmě pokud máš sekvenční vstřikování ( předpokládám že do těhle aut by už nikdo nic jiného nenamontoval )
spotřeba jak kdy, po dálnici spíš 15+ pokud jedu po nějakejch slušnejch silnicích kolem 100 tak jsem se dostal i pod 14, ale mám pocit, že mi vždycky natankujou jiný množství plynu, tak se to spatně počítá.
mam x5 v lpg 3,0 a jede mi stejne jak na lpg jako na benzin ,maximalku sem zatim jel 210 na lpg ale asi by jel vic ,spotrebu mam v přepočtu 2,1kč na km ,vuz mam počešteni ,mluvi a piše cz a je to super jinak mam nove mapy 2010 jsou proti roku 2008 super dokresleny ulice