Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
	X5 E53 - Dotazy
Ahoj, příští týden z kraje jsem domluven na X5 4.4i r.v.7/2003. 
Od BMW servisu mám seznam výbavy a proto mám pár dotazů...
1, Auto má sportpaket - co všechno kromě prahů a vyšší max.rychlosti tenhle paket obsahuje??
2, Auto má tzv. self leveling suspension = to je to nastavování vlevo pod volantem?? Je to na světlou výšku nebo tuhost?? Někde jsem slyšel, že lze naprogramovat výšku auta přes diagnostiku - jak to je??
3, Integrované dálkové ovládání garážových vrat - to má každá X5 nebo to bylo za příplatek? V seznamu výbavy to nevidím a v americké příručce je psáno, že to dávali v základu...
4, 16:9 Navi - Je už DVD nebo ještě CD? Nemá TV tuner, stojí za to ho shánět?? Prý tam jde i digitální??!!
5, Double glazing = Dvojitá skla?? K čemu - kvuli teplotě nebo hluku??
6, Příprava na mobilní telefon - bluetooth interface. Půjde propojit normální telefon s bluetooth nebo k tomu budu potřebovat nějakou kolíbku na telefon??
Díky předem za jakoukoliv odpověď. Už mi z toho včeho jde hlava kolem...

1, Auto má sportpaket - co všechno kromě prahů a vyšší max.rychlosti tenhle paket obsahuje??
2, Auto má tzv. self leveling suspension = to je to nastavování vlevo pod volantem?? Je to na světlou výšku nebo tuhost?? Někde jsem slyšel, že lze naprogramovat výšku auta přes diagnostiku - jak to je??
3, Integrované dálkové ovládání garážových vrat - to má každá X5 nebo to bylo za příplatek? V seznamu výbavy to nevidím a v americké příručce je psáno, že to dávali v základu...
4, 16:9 Navi - Je už DVD nebo ještě CD? Nemá TV tuner, stojí za to ho shánět?? Prý tam jde i digitální??!!
6, Příprava na mobilní telefon - bluetooth interface. Půjde propojit normální telefon s bluetooth nebo k tomu budu potřebovat nějakou kolíbku na telefon??
- 
				WinCent
- Klubové ID: 1351
1. Sportpacket neobsahuje ani jiné prahy ani vyšší rychlostKadlik píše:Ahoj, příští týden z kraje jsem domluven na X5 4.4i r.v.7/2003.

jde o sportovní sedačky a podvozek popř. v kombinaci titan mříže... ty hliníkový prahy jsou norm. za příplatek.
2. Nastavování podvozku v levo pod volantem... jde o tři pozice výškového nastavení.
4. 16:9 navi, v zadu je modul na DVD ale jen navigační mapy

1. sportpaket obsahuje v sérii sport sedačky,sport podvozek,sport volant,"19kola (ovšem dalo se různě kombinovat) někdo měl jen interiér,já mám třeba sportpaket ale komfortní sedačkyWinCent píše:1. Sportpacket neobsahuje ani jiné prahy ani vyšší rychlostKadlik píše:Ahoj, příští týden z kraje jsem domluven na X5 4.4i r.v.7/2003.
jde o sportovní sedačky a podvozek popř. v kombinaci titan mříže... ty hliníkový prahy jsou norm. za příplatek.
2. Nastavování podvozku v levo pod volantem... jde o tři pozice výškového nastavení.
4. 16:9 navi, v zadu je modul na DVD ale jen navigační mapy
 u benzínové verze 4,4i bylo fakt u sportpaketu díky tvrději nastaveného podvozku vyšší maximálka.A nášlapy fakt jen za příplatek
 u benzínové verze 4,4i bylo fakt u sportpaketu díky tvrději nastaveného podvozku vyšší maximálka.A nášlapy fakt jen za příplatek  
 2. zwei aschluftfederung mám,jde o 3 polohy výšky...nelze přepínat za jízdy ,ta nejvyšší poloha je do složitějšího terénu a myslím max.do 20-30km/h pak se myslím automatický spustí do středu,ale nepokoušel bych se s tím kravit.
3. univerzální DO na garážové vrata jen za příplatek
4.bohužel jen DVD mapy
5.to co píšeš ,lepší tepelná a hluková izolace,navíc ve spojení z fóliema to bude asi o dost pevnější na rozbití.
6.můžeš připojit jakýkoli telefon,ale dokovací kolíbka je prostě na každej druh a značku tel.jiná...
Tak díky za odpovědi!!
Shrnul bych to asi takto:
1, Auto má Sportpaket, což v případě 4.4i znamená zvýšená rychlost z 206 na 230 km/h. Auto má sport.volant, sport.podvozek, 19" kola a komfortní sedačky, což znamená, že sportovní sedačky se němu automaticky nedávaly... Asi něco jako u E46, kdy se dával M-Paket exterier nebo interier nebo oboji. A u 4.4i musely být zároveň se Sportpaketem i prahy, ptž v příplatkové výbavě prostě nejsou...
2, Tak to je věc kterou asi používat ani nebudu... Kdyby šlo o tuhost tak ano, ale jinak asi ne. Ale hodit se to třeba někdy může! A řešený je to tam jak - na všech 4 tlumičích jsou měchy a někde je kompresor nebo jak?
3, škoda škoda škoda
4, Proč bohužel DVD? Já v tom vidím docela výhodu - jedno DVD = celá Evropa!
5, Je fakt, že v tom autě je krásný ticho!
6, Jde mi o to zda-li lze BT handsfree používat, když mám třeba telefon v kapse...
Dík

Shrnul bych to asi takto:
1, Auto má Sportpaket, což v případě 4.4i znamená zvýšená rychlost z 206 na 230 km/h. Auto má sport.volant, sport.podvozek, 19" kola a komfortní sedačky, což znamená, že sportovní sedačky se němu automaticky nedávaly... Asi něco jako u E46, kdy se dával M-Paket exterier nebo interier nebo oboji. A u 4.4i musely být zároveň se Sportpaketem i prahy, ptž v příplatkové výbavě prostě nejsou...
2, Tak to je věc kterou asi používat ani nebudu... Kdyby šlo o tuhost tak ano, ale jinak asi ne. Ale hodit se to třeba někdy může! A řešený je to tam jak - na všech 4 tlumičích jsou měchy a někde je kompresor nebo jak?
3, škoda škoda škoda
4, Proč bohužel DVD? Já v tom vidím docela výhodu - jedno DVD = celá Evropa!
5, Je fakt, že v tom autě je krásný ticho!
6, Jde mi o to zda-li lze BT handsfree používat, když mám třeba telefon v kapse...
Dík
Fakt jo? No tady jsou ty s tím zalamováním, ale musím říct, že sporotvní sedačky pro mě jsou prostě nejvíc!! Nejde to nějak vrátit ve fabrice???!!! hahaM3maniac píše:když si někdo objednal sportpaket měl automaticky sport sedačky v látce a elektrice s pamětí...za příplatek v kůži a ještě za větší příplatek komfortní v kůži a zalámováním

Tak přicházím s dalším dotazem - nejsem schopen rozchodit Bluetooth HF... Alespoň ne podle tohoto návodu:
http://www.bmwmotorsports.org/pdf/ULFOwnerManual.pdf
Nejde mi vyvolat párování telefonu s HF a už nevím co s tím...
Funguje to tak, že stačí spárovat telefon s BMW a huráá telefonovat nebo je k tomu třeba ještě nějaký ten držák na telefon do loketní opěrky??

http://www.bmwmotorsports.org/pdf/ULFOwnerManual.pdf
Nejde mi vyvolat párování telefonu s HF a už nevím co s tím...
Funguje to tak, že stačí spárovat telefon s BMW a huráá telefonovat nebo je k tomu třeba ještě nějaký ten držák na telefon do loketní opěrky??
Jakou značku a typ telefonu páruješ?Kadlik píše:Tak přicházím s dalším dotazem - nejsem schopen rozchodit Bluetooth HF...
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic

Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Páruju všechno co jde - iPhone, Nokii N95, Motorolu Véčko?!, a z nostalgie i Nokii 6310i a nic...Vlasta píše:Jakou značku a typ telefonu páruješ?Kadlik píše:Tak přicházím s dalším dotazem - nejsem schopen rozchodit Bluetooth HF...
Kamarád mi tvrdí, že musím mít ten snap-in adaptér a pak to jde, ale nechce se mi tomu věřit!
Máš nějaký nápad??
Flex: Pošlu, hned jak se trošku vylepší počasí a umyje se to!! Zatím mám akorát interier trochu...
- 
				MichaDvorakCZ
Byl jsem tady http://www.autofolie-llumar.cz/ a muzu jen doporucit. Dela i bezpoecnosti folie,coz je skvely, takze byt tebou,necham udelat i to.Flex píše:jinak vim ze to asi nepatri do teto debaty ale kdybyjste nekdo vedel o levnem a kvalitnim ztmavení skel tak budu rad za tip
diky
- 
				MichaDvorakCZ
Bohuzel nejsem uživatel se zvláštním oprávněním,takze nemuzu zalozit nove tema, ale chci se zeptat takhle. Mam na leto novy kola, 19" s límcem, vyvazeny, ale na silnici me auto obcas tahne do leva, obcas do prava, ale spise do leva. Kdyz brdim ve vetsich rychlostem kolem 100 km/h tak mi klepe volant na pravou a levou stranu. Nevite co stim? Rekl bych, ze kotouce jsou rovny (na zimnich to nedelalo) a kdyz i kola jsou vyvazeny,tak nevim.  

- 
				MichaDvorakCZ
Nikdo nevite?MichaDvorakCZ píše:Bohuzel nejsem uživatel se zvláštním oprávněním,takze nemuzu zalozit nove tema, ale chci se zeptat takhle. Mam na leto novy kola, 19" s límcem, vyvazeny, ale na silnici me auto obcas tahne do leva, obcas do prava, ale spise do leva. Kdyz brdim ve vetsich rychlostem kolem 100 km/h tak mi klepe volant na pravou a levou stranu. Nevite co stim? Rekl bych, ze kotouce jsou rovny (na zimnich to nedelalo) a kdyz i kola jsou vyvazeny,tak nevim.

Zkusil bych vyřazovací metodu - na zimních to nedělalo ? tak bych zkusil vrátit zimní a znova projel, pokud to dělat nebude, bude to zřejmě v kolech nebo pneumatikách, zkouknul bych ty letní, jsou fungl nový nebo už trochu jetý ? nedávno se mi stalo na jetejch zimákách, že mi po zahřátí podobně zlobily a nakonec jsem zjistil, že se na jedný udělala vždycky po zahřátí boule (špatnej plášť) a to to rozhodilo. 
Jakou šířku máš zimních a letních ? Já mám zimní 235 a letní 255/285 a je to znát, že na normálních okreskách to táhne na letních citelně víc do stran než u zimních (bohužel to široký gumy na silnicích v horším stavu dělají).
Pokud se ten volant klepe jen při přibržďování a při výraznějším brždění ne, tak by to ukazovalo na horší kotouče nebo desky (tady bych měl jednu zkušenost s E39 - měnil jsem z tohoto důvodu přední kotouče asi 3x po sobě - vydrželi vždycky jen pár týdnů a zkroutili se, už jsem nevěděl co s tím a nakonec jsem vyměnil s předními i zadní, který vypadali na pohled ještě dobře a od té doby to drželo problému)

Jakou šířku máš zimních a letních ? Já mám zimní 235 a letní 255/285 a je to znát, že na normálních okreskách to táhne na letních citelně víc do stran než u zimních (bohužel to široký gumy na silnicích v horším stavu dělají).
Pokud se ten volant klepe jen při přibržďování a při výraznějším brždění ne, tak by to ukazovalo na horší kotouče nebo desky (tady bych měl jednu zkušenost s E39 - měnil jsem z tohoto důvodu přední kotouče asi 3x po sobě - vydrželi vždycky jen pár týdnů a zkroutili se, už jsem nevěděl co s tím a nakonec jsem vyměnil s předními i zadní, který vypadali na pohled ještě dobře a od té doby to drželo problému)
Tyhle vibrace ve volantu jsou vždycky celkem věda, je toho totiž spousta co to může způsobovat... 
1, kotouče
2, vůle v ramenech
3, vůle v řízení
4, nevyvážená kola
Když jsou špatné kotouče, nejen že ti vibruje volant, ale trošku pulzuje brzdový pedál. Navíc s rychlostí se intenzita vibrací mění.
Když je vůle v ramenech, vibruje řízení, ale ne pedál. Teď jsem to řešil na E46, kde to způsobuje podélný silenblok, u X5 je to trochu jinak, tuším, že rameno se skládá ze dvou kusů... Ale každá vůle na přední ose není dobrá.
Vůle v řízení se taky může objevit.
A nevyvážená kola není tvůj případ. Leda by bylo jedno ohnutý...

1, kotouče
2, vůle v ramenech
3, vůle v řízení
4, nevyvážená kola
Když jsou špatné kotouče, nejen že ti vibruje volant, ale trošku pulzuje brzdový pedál. Navíc s rychlostí se intenzita vibrací mění.
Když je vůle v ramenech, vibruje řízení, ale ne pedál. Teď jsem to řešil na E46, kde to způsobuje podélný silenblok, u X5 je to trochu jinak, tuším, že rameno se skládá ze dvou kusů... Ale každá vůle na přední ose není dobrá.
Vůle v řízení se taky může objevit.
A nevyvážená kola není tvůj případ. Leda by bylo jedno ohnutý...

Chci se Vás zeptat jak Vám funguje nezávislé topení. Jám X5 rv05, když to naprogramuju tak fouká jen studený vzduch. Když nastartuju tak normálně okamžitě funguje s výfuku webasta se kouří. Tak nevím kde je chyba.
 Chci se Vás zeptat jak Vám funguje nezávislé topení. Jám X5 rv05, když to naprogramuju tak fouká jen studený vzduch. Když nastartuju tak normálně okamžitě funguje s výfuku webasta se kouří. Tak nevím kde je chyba.   . Baterie nová, paliva dostatek.
 . Baterie nová, paliva dostatek.