Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kde sehnat vzduchový podvozek

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
nuhla

#1 Příspěvek od nuhla »

Chci na E36 dát vzduchový podvozek a kromě podvozků na VW nic nemůžu najít... Poradíněkdo? Máte zkušenost s univerzálním podvozkem?
georg

#2 Příspěvek od georg »

Kamarád si ho teď stavěl na GIV, koupil měchy hadice ventili budíky, nechal si upravit tlumiče + připravit misky. Vyšlo to asi na 12-14000 většinu toho si dělal sám. Je toho dost po internetu včetně fotek. Původně jsem to taky chtěl dělat, ale bohužel mám nemilou zkušenost tak zůstanu u statiku :-)
nuhla

#3 Příspěvek od nuhla »

Právě kvůli tomu bych raději něco, co je prostě stavěný jako vzduchovej podvozek a nedělat to doma na koleni. Navíc na to nemam schopnosti a ani nevim o nikom, kdo by je měl...
georg

#4 Příspěvek od georg »

Doma to taky uděláš dobře a nejlepší je si to dělat sám protože když se něco pokazí víš kde co a jak. Udělat tam minimum spojů a vědět kde spoje jsou. Jde ono to domyslet a nastavit vychytat mouchy.
Defakto to co koupíš ty uni sady je to samé jako když si to poskládáš z komponentů. Steně musíš upravit tlumič, udělat misky apod. Nebo potom jít do GASu :-)
Známý to naplácal na auto, neucházelo to a vyrazil na sraz, položil a propíchl si měch o šroub, naštěstí se s tim dalo "jet" ale hrůůůza.
nuhla

#5 Příspěvek od nuhla »

Ty GASy jsou na netu jen pro VW. Jinak bych to klidně koupil... Neví někdo o někom v západních čechách, kdo se tomu věnuje?
georg

#7 Příspěvek od georg »

viděl jsem origo GAS na E36 takže dělaji na všechno.
Storm

#8 Příspěvek od Storm »

Jsem rád, že tady je téma vzduchových podvozků, letos v létě jsem měl možnost svézt se ve starším Mercedesu S500 Lorinser, který měl vzduchový podvozek, svezení to bylo velmi velmi pohodlné, panelovka kolem brna se vůbec nejevila jako panelovka, tak jsem se po tom začal poohlížet a diskutovat na srazech s lidma, kteří o tom něco vědí, nebo je to jen zajímá.

Na našem trhu mi doporučili dvě firmy, kde se dá podvozek na bmw koupit, jedna světoznámá firma Airride, kde jsou podvozky cca 65,000 kč, odkaz zde:

http://www.kubidesign.cz/airride-gas-vzduchovy-podvozek-detail_224

Nebo levnější, zhruba za poloviční cenu D2 Racing, který prodává v ČR několik firem, zatím jsem nikoho nedotazoval na dostupnost na e34, takže nevím, jestli tu možnost vůbec mám, nebo bych se musel vydat jinou zahraniční cestou.

Takže, jestli k tomu má někdo co poučného říct, budu rád, otázka je otevřená :-)
DWXak

#9 Příspěvek od DWXak »

Nebo je možné tady, pár aut už na starosti měli, asi ví co a jak a je to za příznivou cenu... Taky jsem nad tím přemýšlel, ale se vzduchem to prostě není ono... radši budu jezdit tak jako teď, 3cm nad zemí s pevným :D

http://www.airride.cz/nabidka.html

(web je ale hroznej :-/)
Storm

#10 Příspěvek od Storm »

Podívám se na to, díky za tip, mám doma turistu, žádné sportovní auto, proto mě vzduch tolik zajímá :-)
DWXak

#11 Příspěvek od DWXak »

nejde ani o sportovnost, ale o takovou nemoc pacientů jako jsem já :D static > airride :D
Odpovědět