Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Barva na interiérové plasty

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jamall

#1 Příspěvek od Jamall »

Nejspíš už vás to taky napadlo...existuje nějaká barva kterou lze nastříkat na interiér, tak aby byla zachována struktura plastu, aby zvládla nějakou tu námahu proti odření ale hlavně aby to nějak vypadalo?

Hledám nějaké černé intr plasty a né a né je zaboha sehnat zvlášť

Zkoušel jste to už někdo? Jak to dopadlo?
CybreX
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od CybreX »

Mam doma na to special sprej od Motipu -Vinyl Spray. Je cerne barvy a je temer nepouzity (2 striknuti). Ma to byt pruzne jako plast a dodelat to poskozenou strukturu.
http://www.motipdupli.cz/dep/179-vinyl-sprej/
Jamall

#3 Příspěvek od Jamall »

už si si s tím rochu hrál? Obávam se té věty důkladně odmastit
CybreX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CybreX »

Potreboval sem zastriknout jenom jeden detail a fungovalo to. Jestli to chces strikat na tvrdoplast tak bych se odmastovani vubec nebal a myslim si ze takovy lih by tomu taky nemusel nic udelat, nebo pouzit nejaky univerzal. cistic, ktery je po spravnem naredeni pouzitelny i na interierove plasty.
napriklad APC - Meguiars All Purpose Cleaner
Dan td

#5 Příspěvek od Dan td »

Kdysi něco dělal Foliatec. Docela to drželo, ale myslím, že za pár let popraská cokoli (tak dlouho jsem nikdy auto neměl :-) ).
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Jamall

#6 Příspěvek od Jamall »

člověče, odmastit de kde co, ale intr jsem prostříkl Riwaxem a ten vážně umí, tak jsem na to zvědav

Ani já se moc k technice stříkáni nepřikláním, už jen kvůli pocitu, ale jinou možnost mít asi nebudu....té díly ne a ne sehnat
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Snejk »

odkud jsi mam reseni presne to co hledas...
Jamall

#8 Příspěvek od Jamall »

z Pardubic
zverbo

#9 Příspěvek od zverbo »

Ak mas kde tak rozober interier, behni stym lakernikovy a mas, alebo doma /kompresor, pistol a ides/ kamarat ma E36 so sedym interierom takto to spravil a ma postarane a este to ma aj vo farbe auta ma to tam tak 3roky.
A stalo ho to 50euro. Mozem ti zistit ako presne treba postupovat.
Jedna s moznosti!
Jamall

#10 Příspěvek od Jamall »

Jakou barvu použil? Postup by bodl, pokud tvrdíš, že už to tam má 3rokem a nepraská, poznámky nebudou na škodu. Jinak Snejk se tuším věnuje renovaci kůže, což by bylo pro mě mnohem zajímavější, ovšem otázka je, na kolik by mě vše co potřebuji vyšlo.
zverbo

#11 Příspěvek od zverbo »

No kamos nemal lowe na to aby to mohol dat do koze, preto volil tento postup. Zistim ti presne ako to mal ale urcite viem ze ju celu odmastoval dost dlho a myslim ze nejak leptal aj tie plasty aby ta farba drzala ako na plechoch.
Jamall

#12 Příspěvek od Jamall »

Jasné no, tak ono existuje spoustu možností jak tu barvu udržet na palubce, ale já nechi přijít o vzor "kůže"...nechi hladkou palubku, to je hnus matko představená
zverbo

#13 Příspěvek od zverbo »

Vzor ostava ale aby farba drzala na plastoch davas primer a ten rozlepta plast aby sa to nezodralo!
Hansen

#14 Příspěvek od Hansen »

Nech si namíchat v prodejně autolaků do spreje matovou barvu s vysokým obsahem změkčovadla. Namíchají ti jakýkoliv odstín. Ta nepopraská ani na kůži sedadel. K odmašťování je nejvhodnější isopropylalkohol. Pro čištění a odmašťování ale musíš použít speciální hadr, který nepouští chlupy. Isopropylalkohol a čistící hadry také prodávají v prodejnách autolaků. Tvrdé plasty je potřeba po odmaštění nastříkat základem pod plasty. Ten seženeš všude, kde prodávají spreje. Matovou barvu musíš stříkat v tenkých vrstvách, aby se neslinula a nedělala lesklé plošky.
Kindl0sch

#15 Příspěvek od Kindl0sch »

tak jsem se přehmátl v lahvičce a místo odmašťovačem jsem to vzal ředidlem

bude stačit ten základ na plasty a matový sprej se změkčovadlem? dosedá tam plato kufru,tak aby to po nějaké době neslezlo
Přílohy
Fotografie0118.jpg
Fotografie0118.jpg (70.05 KiB) Zobrazeno 2243 x
Perunwit

#16 Příspěvek od Perunwit »

zajímavý téma tohle... docela by mě zajímalo kdo byste něco stříkal a dal sem foto jak to dopadlo... já třeba bych ten interiér asi taky užil... a pergament leder, co mám sedačky, tak bych potřeboval minimálně tu řidičovu taky přebarvit, barva je na pár místech už samozřejmě ošoupaná... dá se někde koupit pergament leder, nebo jakákoli jiná konkrétní barva ve spreji nebo jiné vhodné formě?
Odpovědět