Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

pružiny

upravené vozy :)
Zpráva
Autor
jesther

#1 Příspěvek od jesther »

ahoj všichni potřebuji poradit jaké pružiny jsou nejlepší na snížení podvozku e36 318i tak abych nemusel vytahovat lemy.chtěl bych to snížit jen tak aby část pneu byla zakryta. nevím tak 50 až 60mm.díky
chitos

#2 Příspěvek od chitos »

jesther píše:ahoj všichni potřebuji poradit jaké pružiny jsou nejlepší na snížení podvozku e36 318i tak abych nemusel vytahovat lemy.chtěl bych to snížit jen tak aby část pneu byla zakryta. nevím tak 50 až 60mm.díky

Na internetu je jich mrťo ale já osobně sem na 325 dával pružiny z m3 je to tvrdší ale sedí to pevně v zatáčkách :D
uda

#3 Příspěvek od uda »

ja mam pruziny weitec 60/40.a max.spokojen :D
jesther

#4 Příspěvek od jesther »

uda píše:ja mam pruziny weitec 60/40.a max.spokojen :D

tak nějak takhle jsem si to představoval. část pneu zakryta ale auto dole.a chtěl jsem se tě zeptat co to máš za kapotu?to není originál na e36, nebo snad ano?.
jesther

#5 Příspěvek od jesther »

chitos píše:
jesther píše:ahoj všichni potřebuji poradit jaké pružiny jsou nejlepší na snížení podvozku e36 318i tak abych nemusel vytahovat lemy.chtěl bych to snížit jen tak aby část pneu byla zakryta. nevím tak 50 až 60mm.díky

Na internetu je jich mrťo ale já osobně sem na 325 dával pružiny z m3 je to tvrdší ale sedí to pevně v zatáčkách :D

jasně že na netu jich je spousty ale chtěl jsem poradit od vás, kteří už je máte na vozech jak jste spokojeni atd. díky
uda

#6 Příspěvek od uda »

jesther píše:

tak nějak takhle jsem si to představoval. část pneu zakryta ale auto dole.a chtěl jsem se tě zeptat co to máš za kapotu?to není originál na e36, nebo snad ano?.

ledviny a maska s e39.............
Slid

#7 Příspěvek od Slid »

na seriové tlumiče max 40mm
Já mám 40/30 a teď v zimě na 15kách je to mazec :( furt někde škrtám krytem :( ať už tam jsou zase 17ky a léto :D
chimerra
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od chimerra »

slid: a jak hodne ti to pritvrdily ty pruziny, myslim ze mas supersporty ne? prave uvazuju jestli komplet podvozek, nebo jen pruziny...
ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ilegaltuner »

taky bych potřeboval pružiny -60mm předek na e34 a nemůžu je nikde najít, poradte plís :?
Stepper
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Stepper »

chimerra píše:slid: a jak hodne ti to pritvrdily ty pruziny, myslim ze mas supersporty ne? prave uvazuju jestli komplet podvozek, nebo jen pruziny...

Urcite dej jen komplet podvozek nez jen pruziny. Jinak ja mam 60/40 H&R a maximalni spokojenost, co se jizdy a komfortu tyce...ale nizky je to uz dost, musis furt davat bacha a pocitej, ze ne vsude se s tim uz dostanes/zaparkujes. Jinak Supersport, Raceland atd. bych moc nedoporucoval, dlouho nevydrzi...doporucuju bud taky HaeRko, KW nebo i ten Weitec by nemel byt spatnej, v pomeru cena:kvalita z toho vseho asi vyjde nejlip.
chimerra
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od chimerra »

Stepper píše:
chimerra píše:slid: a jak hodne ti to pritvrdily ty pruziny, myslim ze mas supersporty ne? prave uvazuju jestli komplet podvozek, nebo jen pruziny...

Urcite dej jen komplet podvozek nez jen pruziny. Jinak ja mam 60/40 H&R a maximalni spokojenost, co se jizdy a komfortu tyce...ale nizky je to uz dost, musis furt davat bacha a pocitej, ze ne vsude se s tim uz dostanes/zaparkujes. Jinak Supersport, Raceland atd. bych moc nedoporucoval, dlouho nevydrzi...doporucuju bud taky HaeRko, KW nebo i ten Weitec by nemel byt spatnej, v pomeru cena:kvalita z toho vseho asi vyjde nejlip.

jeste jsem nasel inter alloy a nevim jak je to na tom s kvalitou. prave jsem zvazoval supersport, nebo od FK, nebo pridat nejakej gros a asi ten weitec...
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od BMWPower »

A co pružiny od fy JOM??? Někde jsem to na netu vyhrabal a byly docela za pakatel...
Slid

#13 Příspěvek od Slid »

hele já nechtěl aby to bylo tvrdý jak koza tak jsem dal jen pružiny auto to krásně snížilo a trochu přitvrdilo, jinak komfort je furt stejný já jsem max. spokojen :wink:
Kvidas

#14 Příspěvek od Kvidas »

BMWPower píše:A co pružiny od fy JOM??? Někde jsem to na netu vyhrabal a byly docela za pakatel...

noo ja nevim kde je u Jom kvalita. Slysel sem ze se reklamovaly podvozdy ktery vytekly do roka. Ceny maj pekny,ale kvalita tomu asi odpovida :?
chimerra
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od chimerra »

Slid píše:

hele já nechtěl aby to bylo tvrdý jak koza tak jsem dal jen pružiny auto to krásně snížilo a trochu přitvrdilo, jinak komfort je furt stejný já jsem max. spokojen :wink:

Spis jsem chtel jestli to treba zaroven i s pruzinama drzi treba lip v zatacce a tak...
Slid

#16 Příspěvek od Slid »

chimerra píše:
Slid píše:

Spis jsem chtel jestli to treba zaroven i s pruzinama drzi treba lip v zatacce a tak...

no když to přitvrdilo tak určitě ano, hlavně předek :wink:
jesther

#17 Příspěvek od jesther »

uda píše:
jesther píše:

to vypadá skvěle asi to tod tebe odkoukám a napasuju to do léta také. thanks!
Slid

#18 Příspěvek od Slid »

jesther píše:
uda píše:
jesther píše:[quote="uda"]ja mam pruziny weitec 60/40.a max.spokojen :D

to vypadá skvěle asi to tod tebe odkoukám a napasuju to do léta také. thanks![/quote]
doufám že na pružiny 60/40 koupíš i sportovní tlumiče kratší, jinak ti moc nepoděkuje :wink: max. na serii tlumiče je 40mm
Spajky
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Spajky »

Lidi,jen pro upřesnění,chci v tom mít pořádek..

Mám mtech podvozek + 18cky kola...ale vzadu už snižovat nechci, tam mi to vyhovuje, ale předek chci pustit trošku dolů...

Mtech je cca o 20mm nižší než originál, tzn., že pokud koupím např. pružiny -30/-00 mm, tak dosáhnu snížení vpředu o 1cm a vzadu to od 2cm zvednu, je to tak?

Mimochodem, mtech podvozky maj jen kratší pružiny nebo maj i jiný tlumiče? Podle ETK by tam měl bejt rozdíl,teď bych chtěl ale vědět,jaký teda můžu koupit pružiny,aby mi tam pružina nelítala..

Ideálně bych chtěl předek o 3-4cm dolu a zadek nechat,tzn. koupím pružiny se snížením -50/-20mm a dosáhnu reálnýho snížení vpředu o 30mm a vzadu zůstanu na stejné výšce jako se stávajícíma mtech pružinama, ano?

Přemejšlim o pružinách weitec -50/-20mm za cca 4000-4500,co sem tak četl, jsou snad za tu cenu OK, snad tím nic nezkazím, ne?

Poslední dotaz: čim se lišej pružiny pro vozy rv. 91-12/95 a pružiny pro vozy 01/96 a vejš? jelikož mám auto vyrobený na přelomu roku 95/96,tak je docela dost možný, že...
chimerra
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od chimerra »

Spajky píše:Lidi,jen pro upřesnění,chci v tom mít pořádek..

Mám mtech podvozek + 18cky kola...ale vzadu už snižovat nechci, tam mi to vyhovuje, ale předek chci pustit trošku dolů...

Mtech je cca o 20mm nižší než originál, tzn., že pokud koupím např. pružiny -30/-00 mm, tak dosáhnu snížení vpředu o 1cm a vzadu to od 2cm zvednu, je to tak?

Mimochodem, mtech podvozky maj jen kratší pružiny nebo maj i jiný tlumiče? Podle ETK by tam měl bejt rozdíl,teď bych chtěl ale vědět,jaký teda můžu koupit pružiny,aby mi tam pružina nelítala..

Ideálně bych chtěl předek o 3-4cm dolu a zadek nechat,tzn. koupím pružiny se snížením -50/-20mm a dosáhnu reálnýho snížení vpředu o 30mm a vzadu zůstanu na stejné výšce jako se stávajícíma mtech pružinama, ano?

Přemejšlim o pružinách weitec -50/-20mm za cca 4000-4500,co sem tak četl, jsou snad za tu cenu OK, snad tím nic nezkazím, ne?

Poslední dotaz: čim se lišej pružiny pro vozy rv. 91-12/95 a pružiny pro vozy 01/96 a vejš? jelikož mám auto vyrobený na přelomu roku 95/96,tak je docela dost možný, že...

v popisu u pruzin by melo byt vzdycky napsane, jestli jdou na m-tech nebo jsou krome m-tech jestli se nemylim, tim padem si myslim ze pokud pujdou na m-tech snizi se o to o co pisou, tim padem bys v tvym pripade koupit -30/-00, weitec je v nabidce tusim ma. to je muj postreh a rozdil v tech letech vyroby nevim, to nekdo zkusenejsi snad, ale mozna vaha auta i kdyz to je mozna blbost...
Odpovědět