Jde o to, proč oblbuješ lidi s šesti tisíci za dovoz? Všem je jasný že máš na autě a chápu že když řekneš že chceš šest, tak se to hezky poslouchá. Je mi jasný že když si řekneš za to třicet, tak se to bude zdát každýmu drahý a bude mít tendence řešit dovoz/koupi auta jinak atd. Dělám taky dovozy, vím o co jde, jen mi není jasný proč neřekneš kompletní částku za auto a motáš do toho těch šest..M3maniac píše:Nerozumím tvé otázcejarda píše:A proč neřekneš na rovinu kolik za to budeš chtít? To neni útok na Tebe, opravdu mě to zajímá, myslím, že s Tvou reputací bys stejně neměl nouzi o práci, i kdyby to bylo 30000, tak proč to dělat takhle?
Chlapci člověk mi zavolá a řekne že chce to a to a do tolika a tolikaShelby píše:Jde o to, proč oblbuješ lidi s šesti tisíci za dovoz? Všem je jasný že máš na autě a chápu že když řekneš že chceš šest, tak se to hezky poslouchá. Je mi jasný že když si řekneš za to třicet, tak se to bude zdát každýmu drahý a bude mít tendence řešit dovoz/koupi auta jinak atd. Dělám taky dovozy, vím o co jde, jen mi není jasný proč neřekneš kompletní částku za auto a motáš do toho těch šest..M3maniac píše:Nerozumím tvé otázcejarda píše:A proč neřekneš na rovinu kolik za to budeš chtít? To neni útok na Tebe, opravdu mě to zajímá, myslím, že s Tvou reputací bys stejně neměl nouzi o práci, i kdyby to bylo 30000, tak proč to dělat takhle?Už vim, ono se to hezky poslouchá
Promin ,ale to ty jsi napsal že já oblbuju lidiShelby píše:Nechápu, proč mě osočuješ z oblbování lidí? Prostě jim jen jako ty neříkám, auto stojí 480+10 dovoz, respektive 6. Prostě tu mám M3 za 490, toť vše. Potom by jsi se vyhnul několika stranovému propíraní zde. Byla by jen cena za auto s kterou kupující souhlasil a nebylo by co řešit. Neber to zle, jen jsem to přimotávání "za dovoz" nepochopil.
hele fakt nechápu moderátory že jim nevadí totokyo píše:no dobre, ale kdyz na tom trhne patnact dvacet tisic, proc ne. mit na jednom 50 je trochu moc. nic proti maniacovi, ale jak vidno, uplne vsichni bazarnici a lidi co se motaj kolem ojetin jsou zmrdi. proste prodavaji neco do ceho neni videt a zneuzivaji toho.
na tom ze se posere deset let stare auto ale neni nic k divu. je to riziko. proste to se stat muze. to uz nevim jak ma maniak zarizene, jestli to v nemecku nejak prohlizi nebo ne.
evidentne jsi mel na mysli prerpavujes (protoze dovozcu co neprodavaj, v jakemkoliv oboru, moc neznam), ale to taky nikdy Maniac dle meho nazoru klientum netvrdi, ze jim auto preveze z nemec do cech, ale ze jim auto v nemecku dle jejich predstav sezene a za + 6.000 prepravi ... alespon tak to chapu jakyo píše: ... to prostě nedovážíš, ale prodáváš produkt ...
Nedá mi to a jelikož je to hodně dlouhé ,pokusím se doplnit na co jsem snad zapoměl. Takže způsob předání ve tmě Ti jako jedinému tedy vyhovoval...vím proč ,tenkrát jsi mi říkal že nemůžeš dřív jak v cca18 nebo 19 hod, prostě si dřív ty nemohl časově. Nedej bože kdyby si tenkrát měl volno,svedl bys tu skrytou vadu na laku (za 2000kč) na tmu. Proč jsem auto sundal? Chtěl jsem ještě jedno vše vyzkoušet a motor trošičku zahřát aby byl připraven pro zkušební jízdu (podle tebe jsem maskoval špatné žhavicí svíčky aby auto vůbec chytlo a ještě odmontovával ty "17 kola) které na autě mimochodem nikdy nebyly. Pak jsem Ti umyl přední okno zasrané z cesty a doplnil nemrzku do ostřikovače. V diáři mám že sis objednal 530iA popř 528iA do 255 tis ,auto jsi dostal za 189tis + 6000 za dovoz. V životě nikdy bych si nikomu nedovolil tvrdit takový nesmysl že z toho kšeftu nechci víc jak 6000. Jednoduše si mě nepochopil,kdybych nechtěl víc jak 6000 tak bych prodělalKuaja píše:Přidám i svojí zkušenost.
Osobní jednání výborné, způsob předání auta upřímně řečeno vyhovuje i mě, prostě v pohodě večer na pumpě, zařídil mi i převozky na dobu, na kterou jsem chtěl.
Auto jezdí dobře (e39, 528i) - měl jsem s ním potíže, který jsou téměř provozní.
Serviska je vyplněná, auto trochu nepochopitelně putovalo odněkud z itálie do německa, ale to mě nadšení nikterak nekazí.
Bral jsem auto od m3maniaca s tím, že tady má vynikající reference a ty mě poněkud (stejně jako záloha předem) zbavily ostražitosti.
Dohoda byla taková, že pro mě něco najde v bazaru a přiveze mi to. Auta, co jsem mu poslal já z mobile.de (a kde jsem věděl cenu) mi nedoporučil.
Počítal jsem s tím, že auto bude dražší a několikrát jsem mu do telefonu řekl, že nějakých 6tis. mě nevytrhne a že mu klidně dám za dovoz 30tis Kč, když budu vědět, že je to OK a že od něj chci hlavně auto v naprostým pořádku - vzájemně jsme se přesvědčovali po telefonu, že on vozí jedině super voňavky a jiné by nevozil a že prostě víc peněz za ten dovoz nechce - i když to jsem moc nechápal, já bych za to nevezl auto ani do Prahy z J.Čech - mě to bylo jedno a říkal jsem si, že on si v bazaru prostě sjedná něco pro sebe, protože má konexe a je tam domluvenej a přiveze to za bazar cenu + 6 tis. a prostě z toho bude mít svoje na sjednaný slevě tam.
Věci k samotnému předání - naštvalo mě několik věcí:
a) vzhledem k tomu, že na nákup auta probíhal hodně rychle, jsem ho do telefonu požádal, aby auto přivezli na plaťáku až na pumpu, abych ho slyšel startovat studený - nevím proč, ale auto prostě 12 km před pumpou sundali a dojeli s ním, takže bylo moc pěkně zahřátý - nicméně problém žádný se neobjevil, takže toho nelituju - ale dodneška to nechápu, na druhou stranu mi aspoň dolil ostřikovače
b) je oloupanej lak na přední kapotě - tvrzení, že se to rozleští, bylo evidentní blbost už na místě - kapota bude muset do laku celá;
c) víko kufru nešlo otevřít spínačem na víku - tedy jen zevnitř - když jsem se tomu podivil, m3maniac mi tvrdil, že u e39 je to tak normální- oprava 2 minuty, nicméně nechápu, proč tohle říkal;
d) to, že se sekají ručičky otáčkoměru a ukazatele spotřeby ho hrozně překvapilo, ale to mě taky a za to nemůže;
e) chtěl jsem výslovně sklápěcí zadní sedačky - auto je samozřejmě nemá![]()
Na základě shora uvedeného jsem naznačil, že bych uvítal možnost slevy - to jsem byl velmi rychle uveden z omylu, že on už to takhle zaplatil, že ho to mrzí, ale z těch několika málo tisíc, co ode mě dostal mi už slevu dát nemůže - což jsem pochopil a nějak v těhle otázkách nejsem zrovna nějaký handlíř a kvůli 10tis. se s někým nezhádám, když jsem v jádru spokojenej a myslím si, že on z toho má málo.
K autu jsem dostal jako bonus 16" zimní pneu Wan-Li z roku 2003 - ale jako příhozek, proč ne.
Kromě pár nějakých neharmonii v jednání po telefonu, když jsme to řešili vše OK.
Co mě opravdu hodně zamrzelo po těch povídačkách o tom, jak nemůže slevit, že 30tisíc by si za dovoz nevzal ap. ap.,když jsem otevřel desky (moc pěkné kožené) se serviskou, kde na mě vypadl inzerát kterej tam mám dodneška - auto jsem koupil od m3maniaca za myslim 190.000,- Kč (cca EUR 7600) + těch 6tis Kč + nějaký administrativy vloni někdy v říjnu nebo listopadu - cena už byla v té době za E39 z r.v. 1997, najeto 160tis km, ale v pěkné šedivé kuži, s ATM a digi klimou bez navy, docela vysoká, ale prostě mě se líbila a rozhodně mi to nevadí - na tom inzerátu, co se na mě vysypal byla cena ale přímo bazarová cena (tj. pro každýho, kdo to auto viděl za plotem) a bylo to asi EUR 6200 (tj. je jasný, že to auto mohlo být pro m3maniaca tak za EUR 5700 - cca 140.000,- Kč) a navíc k tomu bylo napsaný druhý kola 17" "Alufelgen" - takže někdo z bás na nich asi spokojení jezdí a vysolil za ně počítám min 10.000,- Kč a víc.
Je fakt, že tím pádem už se mi zdá za dovoz auta cca 50.000,- Kč docela přehnaná provize (a to auto prostě není 100%, jak už bych tady za tu částku opravdu očekával) a i následné jednání, že sleva na místě prostě nebude (z 6000kč není co slevit) a v případě problémů s autem )který nějaký byly s elektrikou, tak mi na účet nepošle ani korunu.. a nakonec i věta, že nějak se živit musí ..no nevím, ale tohle prostě není příkladný přístup.
Každej může dělat chyby (tj. prostě lhát do telefonu, že si nevezmu víc jak šest tisíc), ale nesmí mi na to nikdo přijít(to znám z práce taky) pak bych měl asi adekvátně reagovat a nějak se k tomu postavit - a v tomhle případě už bych prostě minimálně čekal návrh nějaký slevičky (ne k tomu, že na tom měl moc, ale že tam prostě chyby jsou) a nebo aspoň poslání těch kol. Když už to dopadlo takhle, tak myslím, že i m3maniac musel čekat, že to někam napíšu.
Je to už dlouho, co jsme to řešili po telefonu a chtěl jsem to sem i tenkrát napsat, ale nějak moc to neřeším - když je tu téma, tak to přidávám.
První jednání prodávajícího výborný, chvíle, kdy se začalo něco řešit, tak nic moc.
Závěr - nedá se říct, že nedoporučuju, ale příště se obrátím radsši na někoho jiného.
Další těžkej případ,no jo no...idilka každýho kupujicího...sehnat auto od 1.majitele nejlépe souseda aby nemusel jezdit daleko s najetýma 50tkm aby náhodou na něm nějakej bazar či dovozce něco nevidělal. Tady jde jasně vidět co je pro tebe fér,jedině od 1.majitele jinak budeš obranejkyo píše:u banky si spočítáš výši splátek x počet a víš kolik přeplatíš. u tebe tedy člověk neví, kolik to auto v německym bazaru stálo. tím se nepasuješ do role dovozce, ale do role prodejcek autu si přidáš vlastní marži a dovoz si necháš zaplatit zvlášť. pak bys měl nést všechny důsledky.
nic proti tobě nemám, jen mi tohle přijde nefér a je to prostě zmrdí jednání. ano, taky dám klidně o dvacet tisíc víc, hlavně když to auto bude ok.. a budu mít jakouž takouž jistotu že do něj do roka nedám dalších 60.. ale jednat na rovinu je fér. ne dovézt auto za 150tis v německu za 200 a přidat si k tomu ještě 6 tisíc za dovoz. takhle jsi prostě úplně na stejný úrovni jako bazaristi.
on je podle mě dost rozdíl říct "tohle auto se prodává v D za 190 tisíc. k tomu si já přidám 26 tisíc za dovoz a marži a dám ti slovo že se pokusim to auto proklepnout jak jde" a říct "mám v D auto za 210 tisíc. + 6 tisíc dovoz" jako to tedy podle reakcí zde děláš. to prostě nedovážíš, ale prodáváš produkt. a měl bys být zodpovědný za jeho stav. marže na autě v dovozu aut na objednávku podle mě nemá co dělat. to je zvláštní položka se kterou by měl být každý zájemce předem seznámen.
sečteno a podrženo, když člověk nechce být obranej, musí si auto sehnat sám od prvního majitele, nechat ho prošťourat v servisu a pak sice neví že mu za 3000km odejde převodovka, ale ví kolik za to dal a že to auto takovou cenu má a nikdo ho zbytečně neobral.