Jen by jsem chtěl klubáky především z Prahy a okolí varovat a informovat o jednom členovi kterému jsem chtěl pomoci a sám jsem na to doplatil a teď jsem za důvěřivého blbce.
Jeho Nick je Randaal. V lednu hledal auto na půjčení a jelikož mi doma stála e38 740iA bez využití tak sjem si řekl že konečně vyměním brzdy, kola a že mu ji půjčím na víkend na hory jelikož byl prý bez auta.
Auto jsem mu půjčil a dohodli jsme se že jako půjčovné vymění olej a bude autoudržovat čisté. Po zhruba 3-4 dnech najednou telefon že sedma nejede tak jsem se vydal za ním. Po příjezdu sedma zasraná jako jetel a nešla nastartovat. Říkal něco že blikalo dobíjení. Sedmu jsem tedy odtáhnul domů. Druhý den jsem ji omyl a málem mě takyomylo. Nejen že byla totálně vyblitá baterka ale auto bylo zeředu nabourané. Odloupnul se kus laku na nárazníku a byl celý popraskaný. Nejspíš nedobržděno. Po dalším zjišťování jsem zjistil že přední nárazník je na odpis. Po startování odpálené EWS a motor. PC. PC a EWS jsem vyměnil a dal novou baterku. Sedma chytla a běžela. Zkontrolovaljsem olej a byl pod spodní ryskou. Když jsem předával bylo na horní rysce. Olej nevyměněn. Po chvíli běhu začal téct chladič ve spoji s hadicí. (následek nárazu na zkřehlý plast)
Po dlouhém dohadování s tímto členem jsme se domluvili pro mě na ubohých 6500kč do konce února. (cena opravy byla do teď i s novým majitelem 22 000kč bez nárazníku a laku)
1. března mi sdělil že peníze nemá a že mi je dá až možná někdy bude mít.
Do teď nereaguje na jakékoliv kontakty a nehodlá situaci řešit.
Nechci nikoho pošpinit ani mu jinak uškodit ale chci upozornit na neférové jednání tohoto člena a jeho přístup k problému.
A pro ostatní by to mohlo být varování že auta a ženský se nepůjčují!!!!
Já se teď spálil a už nikdy to neudělám.
Člověk chce pomoci a ještě na to doplatí. Sedma prodána se ztrátou 30 000kč a ještě z obtížema
Jo vím spílil jsem se a víc to už neudělám, po tom jak jsem alespoň z mého pohledu většinou lidí byl na strahově přijat tak jsem čekal že bude BMWKLUB opravdu něco jako druhá rodina ale jak je vidět asi ne. Ale to je fuk. Moje blbost ale jeho nevhodný přístup.
For Randaal: jak vidíš popsal jsem to důležité a chtěl po tobě prd a dočkal se jen výsměchu, ano blbejch 6500kč mě opravdu nezabije ale tvůj přístup a jednání bylo hrozné a je do teď. Zatím jsem dostal přes SZ jen za dnešek 7 zpráv že tě lidi znaj ale většinou v tebe nevěří jelikož kecáš a blafuješ. Je to čistě na tobě jak budeš nadále jednat s lidmi ale takhle to daleko nedotáhneš a když to přeženeš budeš mít dost nepřátel. Neříkám že jsem nikdy nic neprovedl ale poučil jsem se a vím že dobré vztahy dělají přátele a v to věřím. A myslím že 3 měsíce na zaplacení je dost.
Teď pro všechny: peníze už nechci ani nic jiného ale myslím že je a bude veřejným tajemstvím že jsi prostě něco posral a nedodržel slovo. Užij si to.
Jinak nic nemění na tom že jsem ti půjčil nenabouraný a pojízdný auto který jsem si musel odtáhnout z části opravit. a pak se ztrátou ke dnešku spočtenou se skoro 50 000kč prodat Tunákovi kterej se sním zlobí do dneška.
Už to odmítám řešit a ani to řešit nebudu u mě jsi podrazák a lhář.
Pro mě to je ponaučení že už nikdy více.
Přeber si to sám.......
bmw4ever píše:Teď pro všechny: peníze už nechci ani nic jiného ale myslím že je a bude veřejným tajemstvím že jsi prostě něco posral a nedodržel slovo. Užij si to.
Jsi blázen??? Jestli je to tak, jak říkáš, tak to z něho dostaň jakýmkoliv způsobem...
Ne že by mě to nenapadlo to vyrovnat ručně stručně ale k čemu by to bylo........Pro mě to je podrazák a ikdyž se mi to tím nezaplatí tak myslím že hodně lidí tady o něm má stejné mínění.
To se nečte vůbec hezky, auto bych asi jen tak někomu nepůjčil. A asi bych asi neměl tu odvahu půjčit si od někoho auto na víkend a ještě na hory. Stát se může cokoliv to je jasný, ale pak se vyhýbat následkům mi přijde hodně nefér.
Nu kdyby tu byl ještě někdo,kdo by měl potřebu půjčit sedmu na víkend,tak kdyžtak mě do sz Jinak na penězích bxch určitě trval,takový typ lidí jen čeká na to až mu někdo řekne ať se s tim udáví,tu adost bych mu neudělal.
pro začátek se zeptám na tohle:
Jinak nic nemění na tom že jsem ti půjčil nenabouraný a pojízdný auto který jsem si musel odtáhnout z části opravit. a pak se ztrátou ke dnešku spočtenou se skoro 50 000kč prodat Tunákovi kterej se sním zlobí do dneška.
o pár příspěvků píšeš 30tis a zkus mi prosím vysvětlit co s tim má ještě za trápení? protože jsi mi to vylíčil, že jsi to dal dokupy a sedma šlape jak divá...? takže to asi nebyl tak dobrej kauf z jeho strany, že?
ted ozdačátku: jak píše bmw4ever, auto mi půjčil z jeho dobrý vůle a já jsem byl happy, že mi píchnul, když jsem potřeboval auto, dohodli jsme se, sepsali, předali a jak píše - ano, auto bylo v pořádku. po pár dnech jsem mu volal - stejně jak píše on, že auto nejede a jestli neví co s tim. pro vysvětlení: při jízdě cca už 15km prahou na mě blikla kontrolka dobíjení baterky a po cca 3 minutách (cca 400m) jízdy jsem zastavil ve vedlejší ulici a vypnul motor, po pokusu znovu nastartovat už se startét ani nehnul ale elektrika fungovala dál, tak jsem mu volal a při čekání (tušim že to trvalo okolo půl hodiny až třičtvrtě, ale to si nejsem jistej) jsem čučel aspon na televizi a kecal s kamarádem, co se hrabe v autech co by mohlo být atd - z toho vyplývá, že baterka rozhodně nebyla kleklá, došla až když přijel bmw4ever, protože jsme čuměli na televizi a neustále vylejzali z atua a zalejzali a koumali co by, takže se rozsvěcely světýlka a všechno - další sosání baterky a celou tu dobu při čekání vše baterka táhla v pořádku.
bmw4ever přijel, auto se zapřáhlo, odtáhlo k němu před dům
nevim jestli ještě ten den, nebo až druhej, mi bmw4ever psal, že odešlo EWS a že je nasranej, že jsem mu to zbořil - tak jsem si řikal o co de, že nevim proč by EWS mělo odejít a o naboření nic nevim.
tak jsme se chvíli dohadovali co a jak podle něj se stalo a zde sme se dostali k prvnímu bodu problému: bmw4ever si stojí za tim, že jsem se snažil startovat auto s vybitou baterkou a tudíž jsem odrasil EWSo - s tím já nesouhlasím, protože baterka rozhodně vysosaná nebyla, ale budiž.
co se nárazníku týče, tak sjem docela čuměl, protože moc dobře vim, že jsem do ničeho nebouchnul, jediný co beru jako možnou věc je to, že někdo nacouval do mě a protože bydlim na sídlišti v Praze, tak to neni nemožný, jeden kkt mi zbořil jedno auto, druhej mi nacouval do druhýho - takže bych se už nedivil ničemu. Kdybych to nedobrzdil, nemáš pocit, že by někdo chtěl z tvý pojistky čerpat odměnu? přecejenom 7 neni lehký auto a rozhodně bych tomu člověku musel něco s autem udělat.
ale budiž, jak bmw4ever psal a v tom má pravdu - auto mi předával v pořádku, takže mám akorát smůlu, že se to stalo zrovna mně.
dohodli jsme se na částce 6500, protože jsi mi vypočítal kolik co a jak tě STÁLO (ne bude stát, ale stálo) a dohodli jsme se na částce těsně pod polovinou toho, co to stálo tebe - půlka byla tušim rovnejch 7tis.
tudíž polemizovat o částce nemá cenu, když jsme se o ní dohodli a obě strany souhlasily.
co se doby splatnosti týče - dohodli jsme se, že mu to vrátím do konce února, protože mi jedna nejmenovaná osoba dluží peníze a dám mu to rovnou z toho. dotyčná osoba mi peníze nevrátila a já poslední dobou jsem ve finanční tísni právě kvůli zase mojí blbosti a důvěřivosti, kdo mě znají vědí, rozmazávat to nebudu, protože to je prostě moje blbost. Psal jsem mu SMS, že se omlouvám, že peníze nemám, protože jsem nedostal peníze, kerý jsem měl a že hned jakmile budu mít, tak mu je vrátim, na to on se začal nasírat a ohánět trestnim oznámením a já jsem mu na to odpověděl, že pokud podá trestní oznámení, tak pak nebude v mym zájmu to řešit co nejsnadněji, protože to z jeho strany je jako kdybych se šprajcnul já a řekl, že nezaplatim - což jsem za celou dobu neřekl ani jednou. To že ti někdo řekl, že to ode mě už neuvidíš, to je mi celkem u prdele, protože já sám moc dobře vim, že veškerý dluhy já splácim a když nedodržim z nějakýho důvodu termín, tak od toho nedávám ruce pryč a snažim se to napravit jak to jen jde. Pokud vás někoho napadne myšlenka, že dlužim slečně ze Strahova (co znají vědí, co neznají nemusej vědět), tak s ní jsem v kontaktu neustále a to je mezi námi.
s trestnim oznámenim to bylo tak, že mi napsal, že ho hned v pondělí podá (psali jsme si myslim že v sobotu), v neděli nebo v pondělí přes den mi ještě psal, že mu to jeden člen klubu co nás oba zná rozmluvil a at mu podepíšu vyšší částku a at se dostavim tam a tam, v tu dobu jsem nemohl a psal jsem mu, že klidně druhej den se můžem sejít a já mu jí podepíšu, na to se nasral a podal trestní oznámení. v tu chvíli já čekám až mi přijde oznámení a budem to řešit veřejnoprávnim sporem, protože se tak rozhodl on.
Pak tu ještě byly argumenty, že jsem o všem musel vědět, co se se sedmou stalo, protože původně jsme i jednali, že bych jí od něj koupil, protože to vypadalo celkem nadějně na navrácení části peněz, co mi někdo dluží a já byl celkem v euforii ze sedmy, protože byla vybavená a jela atd....během pár dní užívání jsem si propočítával, co by vyšla oprava, protože v žádnym super stavu nebyla - neřikám, že byla dojebaná jak pes, ale rozhodně všichni víme, že u E38 jsou díly už dražší než u E36. v úterý jsem jezdil celej den po Praze a za celej den jsem nebyl schopnej se dostat pod 18.5l tušim, což jsem si nechal uležet v hlavě a uvědomil jsem si, že nejenže bych do toho musel vrazit ranec, ale ještě by mě to sežralo, což v mojí fin. situaci neni ideální krok. takže jsem mu psal, že jí neberu - to bylo myslim večer před tím, než jsem mu volal, že je K.O.
chápu že se nasral, protože v tu chvíli ho napadlo hned to, že jsem to dojebal a dávám od toho ruce pryč, ale já se rozhodl mnohem dřív, než se s autem něco stalo což by mi mohl dosvědčit člověk, co se mnou celej ten den jezdil po praze - ten to auto mi víceméně rozmluvil a jsem za to rád, protože v mojí fin. situaci si kupovat auto s těmahle nákladama je debilita na Ntou.
Když jsi psal, že jsi přijel k autu a auto bylo zasraný jak jetel, tak mi prosimtě ještě popiš počasí, jaký ten den bylo a jestli jsi ty měl čistý auto? protože já moc dobře vim, že to ráno se oteplilo a roztála ta trocha sněhu, co tu byla a ráno myslim i chcalo, takže to je docela informace o hovně.
Jeslti ti píše denně 7 lidí, že jsem (nevim ted to slovo a hledat to nebudu), tak je to třeba pravda, nicméně, já jsem za celou dobu ani jednou nejednal tak, že bych neměl v plánu ti ty peníze dát a to že jsem prodal sedačky za nějaký peníze, to víš a to že jsem je akutně ten den prodával za ouplně jinou cenu, než jsem chtěl, to určitě víš taky a to, že jsem dostal jen asi 70% těch peněz, to víš taky, že? a to že jsem je nutně potřeboval sehnat kvůli bydlení, to taky víš, takže to že jsem měl peníze a na tebe se vysral ani nezkoušej napsat, protože až po tomhle prodeji jsem měl dostat peníze od členky klubu, co mi doted dluží celou částku a neni k sehnání. To mně kdybys zavolal, tak ti to zvednu a jednám s tebou, takže si v hlavě urovnej, jestli sem se k tomu obrátil zády nebo ne.
veškerý informace jsem tu ze svý strany popsal a nebudu to nadále řešit, protože to nemá absolutně cenu, pokud si někdo myslíte, že jsem svině, ok, je to vaše rozhodnutí založené na informacích, které jsou subjektivní a zdaleka ne vaše, já to vyvracet nebudu. Kdo se mnou nějak za celou dobu obchodoval - at už jsem mu vezl auto, nebo jsem mu prodával díly, nebo od něj kupoval - nějak si nevzpomínám na jedinej problém, dohoda se mnou je, k problémům se nestavim zády a např. ty pepere bys mohl vědět, že pro mě dobrý vztahy jsou docela důležitý, protože s fialkou jsem se na to mohl vysrat a říct ti, že si máš do stuttgartu zajet sám, ale já jsem to obtelefonoval, za vlastní peníze jsem jel do stuttgartu a ze 3/4 mojí chybu jsem napravil. neříkám, aby ses mě tu zastával, to nechci od nikoho, já jen říkám, že prostě jsem jakej jsem a za svini se rozhodně nepovažuju.
přeberte si z toho kdo chcete co chcete, problém mezi mnou a bmw4everem se dřív nebo později vyřeší at už tak nebo tak, já můžu dělat mrtvýho brouka, ale nejsem tý nátury.
hele jo 6000 mi někdo jen tak nedá ale už jsem přišel o dost víc. A peníze nejsou vše, lepší jsou dobré vztahy s lidmi a spokojenost všech....ať si to každej přebere
Tohle je učebnicový příklad proč nepůjčovat takovéto věci.
Pokud něco někomu půjčím, chci aby tu věc vrátil ve stavu jakým jsem ji předal, to že dotyčný si půjčí použitou věc, bere na sebe riziko, že se něco podělá a pak to musí řešit a vše je na jeho hlavu, ikdyby to byla prkotina za 1000,- a majitel si to nechal opravit v BMW za 10tis.
Čili stím se musí počítat nebo si nepůjčovat.Proto existují autopůjčovny kde se vše dá řešit pojištěním.
2 Randaall: Sorry neznal jsem celý příběh. Já proti tobě nic nemám to ty víš. Nebudu se do toho vác motat to si musíte vyřešit mezi sebou.
Já za sebe můžu říct, že s Randaallem byla super domluva i jednání.
Prostě a jednoduše, různých věcí jsem n tebe slyšel opravdu dost a ne zrovna v dobrém. jo že ti ta osoba nedala peníze ok ale že jsi prodal ty sedačky a z těch jsi mi to mohl dát to už je jiná a o něčem to svědčí.
Jinak k těm 30 nebo 50 000kč aby jsi to pochopil. já auto koupil od winkiho za 100 000kč, dal do něj dalších 20 000kč za nový přední pneu, výměnu olejů filtrů apod. tzn 120 000kč, pak jsem ti ho půjčil a celej den ti hledal gumy na zadek aby měli stejnou výšku a neprala se ti stabilizace. Auto jsi měl jen za výměnu oleje to jsi taky neudělal. Dále pro všechny co kdy měli nebo mají toto auto tak mi řekněte jak se stím dá dostat na skoro 20l/100km (dá ale musíte buď pořád stát v zácpě a nebo jezdit jako kretén)
kor když mi den předtím volal že se zrovna honí s nějakou audinou.
od 120 000kč si odečti nové EWS (přehrání) 700kč, nový motor. PC 11 000kč, nový přední nárazník by stáll tak 4000kč minimálně a to bez lišt které byli na sračku a laku ale to jsem nekupoval a ani neřešil.
A nakonec vlivem nárazu i nový chladič který tam te´d nový majitel dokoupil co povídal za 6000kč. Auto jsem prodal za 70 000kč tak jak bylo.
je teď na každým aby si udělal obrázek jestli je 6500kč a 2 měsíce času, plno nervů a starostí opravdu tak moc.
buď rád že jsem jen blafoval s tím trestním oznámením.
bohužel na takové lidi jako ty jsou zákony ČR moc krátká ruka a akorát se mi někde směješ. potřeboval by jsi od někoho pořádně přez držku.
já jsem hold i podle zdejšího mínění jen hlupák co naletěl, ano jsem ale už stím nic neudělám ale vím co udělám.
BMW miluju a že už jsem jich za tu dobu co mám papíry vystřídal, ale tohle společenství mě dosti zklamalo.
Jsou tam stále supr lidi kteří rádi pomohou a poradí (Killča, -iceman-, DC.....) ale bohužel i jiní.
Proto končím a odmítám dál cokoliv řešit kor s tebou, jseš chudák......Prachy si nech.......
bmw4ever píše:Jo vím spílil jsem se a víc to už neudělám, po tom jak jsem alespoň z mého pohledu většinou lidí byl na strahově přijat tak jsem čekal že bude BMWKLUB opravdu něco jako druhá rodina ale jak je vidět asi ne. Ale to je fuk. Moje blbost ale jeho nevhodný přístup.
Niečo podobné som zažil, keď som staval barák.Strechu som dal urobiť kolegovi motorkárovi.Veril som mu a preto som mu faktúru za celú strechu zaplatil vopred.Veď je to tiež motorkár, žiadna obava.Po siedmich týždňoch strecha stále nedokončená a pýtal si ďaľších 50tis.Poslal som ho do riti a bolo.Tiež som odvtedy opatrnejší.Hold človek robí chyby aby sa poučil