Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Servis Martin Böhm, Praha

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
berkelay

#41 Příspěvek od berkelay »

bohužel máš pravdu, a ať přemýšlím jak přemýšlím, nemohu najít způsob, jak se tomu dá chytře a levně zabránit, pokud je server veřejně přístupný, může do něj psát kterýkoliv parchant stojící za vlastními zajmy a ziskem:-( Spíše by to chtělo "odnož" "čojky" zajímající se jen o autoservisy, ale to je v ČR spíše utopie než reálná představa :-)
Black-Light

#42 Příspěvek od Black-Light »

Snejk píše:no ja mam s Bohmem docela pozitivní zkušenosti....
Dával jsem mu e32 na nějaké vaření na podvozku, hotové do druhého dne a cena perfektni.
Podruhé jsem mu daval asi před tydnem 750 na opravu servohadice, prace myslim že slušná, hadici jsem dostal a bylo to do třetího dne. Sice mě zarazila cena použité(na tom jsme se dohodli) hadice kterou si ocenil na 2000kč, no podle ETK ten díl nový stojí cca 700kč... takže by se mohlo říct že je to špatný... ale tak vzhledem k tomu co pro mě dříve dělal a co semnou času ztrávili na elektrice... tak sem to nějak přešel. duležité pro mě je že to bylo rychle a kvalitně, věřím že tomu autu rozumí.Sice když tam přijedu tak se mi zdá že je velice neochotný, ale práci udělá dobře.
Jestli má k p.Bohmovi někdo výhrady, a s tím co tu čtu musím asi v duchu souhlasit že to takhle vede... ale ja mam zatim dobre zkušenosti... musím ale rozhodně pochválit jeho elektrikáře. To je ochotný člověk na svém místě který věci opravdu rozumí. A nechce za to moc... Elektrikář má u mě jedničku z hvězdičkou:)

Mno ten elektrikář je suprovej... a Bohm samotnej.. nevim no... vždycky co to k němu dávám na opravu, tak udělá sice dobře, ale vždy má ve faktuře něco drahého.. Jednou chtěl za olej 2800 (4l Texaco 5W/40), tuhle si zase naúčtoval 8 hodin práce za výměnu kotoučů... Těžko se tam s ním pak dohadovat... (ten olej jsem si bohužel nevšiml na místě..). Ale asi tak, práci udělá dobře, jen mu to dost trvá, není na něj moc spoleh co se času dokončení týká (často mi řekne, přijedte tehdy a tehdy) ale nic na tom autě ještě není... ale s těma dílama, zda mění nějaké nové za staré.. snad i jo, protože dycky jak to od něj přivezu, opraví se problém A, ale vyskytne se problém B.. tak jsem z toho ted docela na vážkách. Jiný neorigo BMW servis neznám... ale asi se po něčem poohlédnu :/
BMWHonza

#43 Příspěvek od BMWHonza »

Pánové, s tímto servisem mám také zkušenost.....
V životě mě tam už nikdo neuvidí.......
Black-Light

#44 Příspěvek od Black-Light »

Musím přidat ještě trochu do mlýna... Minulou středu jsem u něj chtěl udělat poslední návštěvu v životě, měl jsem domluvenou výměnu zadních brzdovejch desek, ale protože jsem věděl, co se tam děje, když se tam auto nechá, tak jsem se rozhodl, že si to nechám udělat na počkání. Asi 2 týdny jsem se s mistrem Bohmem domlouval, než jsem ho uhnal na středu 14:00, ještě ráno ve středu mi to potvrdil, že bude mít volno. Přijedu tedy 13:50 a pan mi řekne, že mají plno, že za hodinu... Ok, zajel jsem na ČM na jídlo a vrátil se po hodině, mistr mi sdělil, že za 45 minut. To už mě začlo trochu štvát, ale co udělám, už jsem se tam táhl 50km, tak přece ted neodjedu bez opravy. Po 45 minutách jsem zpět a ptám se, jak to vypadá a on, že ještě tam kluci dělají a dnes už mě prý nevezmou! Já měl chut ho zabít. Strávil jsem tam 2 hodiny čekáním, projel 100km a prd z toho! Mimoto jsem zjistil, že co mi minule měnil olej, tak ho dal málo jak sviňa, a když jsem mu pak řekl, ať dolije litr, tak si ho vyúčtoval ale stejně nedolil... s antifreezem to je podobně, hladina byla na minumu. Je to strašnej hajdalák s odstrašujícím přístupem k zákazníkům... Doporučuji dát na homepage BMW klubu "K BOHMOVI NE" :D
Maxiczech

#45 Příspěvek od Maxiczech »

Upřímně se divím, že jsi byl ochoten po skučenostech, co tady píšeš, nechat dělat na svém autě něco od takového šmejda.
Bohužel se stále traduje, že autorizovaný servis BMW je drahej. :?
Není.
V poměru kvality servisních prací se nedá vůbec s takovejdema bastličema, jako je Bohm vůbec srovnávat. To raději vykešuju o bůra víc a mám jistotu, že mi autí nikde neklekne jenom proto, že mi ho nějakej magor zbastlil.. a já jakoby ušetřil.
Nasrat a rozmazat!
Autí nedám jinam, než do servisu BMW. 8)

P.S. A to se nebavím o záručních podmínkách servisních prací. To bych musel za Bohmem fakt s baseballovkou.. :evil:
Black-Light

#46 Příspěvek od Black-Light »

Mno ono se netraduje, že autorizovaný servis je drahý. On je... Zatímco např. Bohm má 400/hod, různé lepší servisy, např. ATU, autoriz. škoda atd.. mají cca 600-700/hod a BMW? 1500 / hod :). A že by tam byli tak čestní a opravdu dělali vše co nejrychleji to dokážou, tomu moc nevěřím... Sem schopnej uvěřit, že jsou rychlejší, ale určitě nejsou 3-4x rychlejší :). A pokud děláš nějaké věci náročené na čas, např. vyměnit čidlo nasávanyho vzduchu, tam musíš rozebrat půl motoru, min 2 hod. práce a jde o výměnu 1 součástky za pár stovek, ale u BMW dáš trojku za práci :).
I diagnostiku mají přehnaně drahou... Zatímco Bohmuv elektrikář za 800 v BMW za 2000... Neobhajuju Bohma, je to šmejd, ale obecně, BMW mi příjde fakt předražené a 90% úkonů se dá udělat stejně kvalitně v ostatních servisech...
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#47 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

V BMW jedou na AW jednotky, takže každý úkon je vyfakturován podle normy, i když se třeba s nějakou prací serou dýl, zatímco garážník naúčtuje celkovej čas, kterej u toho strávil, takže to kolikrát může být i dražší, než v BMW, pokud na určitý věci nemá přípravky. Diagnostika je drahá, to je pravda, ale dokážou diagnostikovat všechny auta, zatímco řadou E39 a E46 Bohm končí.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
mari

#48 Příspěvek od mari »

Lituju vás všechny který se musíte vztekat s těma českejma šmejdama v servisech.Nasrali mě už i v origo BMW servisech v Čechách.Dělaj prostě všude blbci co tomu hovno rozuměj a ještě okrádaj.Šikovnejch kluků je hrstka.Naštěstí to mam 65 Km do Německa a řeknu Vám je to nebe a dudy.Slušný ceny až sem čuměl (o dost levnější než u nás),úplně jinej přístup k zákazníkovi.Klidně sem si tam moh sednout a pozorovat přesně co kdo a jak dlouho dělá a ještě mi nosili kafe.Neexistuje aby něco odflákli nebo něco měnili bez toho aby informovali majitele.Tady na mě ty zmrdi nekolikrát vyrukovali s fakturou s věcma který sem vůbec nechtěl a prej že když nezaplatim tak mi nevydaj auto a to nemluvim na nesmyslnejch hodinách na autě strávenejch který si napsali.Tenkrát ty hodiny odpovídaly délce opravy Karlova mostu a nezmohl sem stejně nic.Jen si na to vzpomenu tak sem vzteklej a nepříčetnej.Jestli máte možnost, vyzkoušejte Německej servis a začnete se cítit jako zákazník v civilizovanym světě.U nás ty svině řeknou :samozřemě přijeďte,nechte tu auto a my vám zavoláme.Nasrat, muset eště někdy u nás do servisu tak se přivážu k autu a nehnu se,jenomže to bych viděl ty packali jak nemůžou nic povolit,jak jim praskne tu a tam sponka,tamhle něco ulomí a to oni právě nepotřebujou aby lidi viděli jak jim servis kurví auto tak je pošlou do prdele nebo řeknou že na tom začnou dělat zítra,atd.Kurva to sem se zas vytočil jen si na to vzpomenu.Sory kluci ale prostě je to tak.
Rendis

#49 Příspěvek od Rendis »

Jo už jsem něco podobného o německých servisech slyšel.Ti co bydlí někde u hranic to můžou vyzkoušet a poreferovat.

MOD Killca: odstranena citace predchoziho prispevku
Only e34 8-)
e34 M50B25TU
e34 S38B36
e34 M60B40
mari

#50 Příspěvek od mari »

Jak sem řek.Doporučil mi to kamarád a jinam už bych nejel.To se ti fakt chce zase žít když vidíš jak to má vypadat a srovnáš to s Čechama.Byl sem jak alenka v říši divů.Mechanici čistější jak já,neexistuje aby si měl třeba lak od šmíru jak se třeba u nás opíraj o blatník když hledaj v motoru startér.A MÁ ČLOVĚK HLAVNĚ JISTOTU ŽE JE VŠECHNO TIP TOP A ŽE MU NĚKDE TŘEBA NEUPADNE KOLO. Při odjezdu mi šéf podával dvakrát ruku jako kdybych tam jezdil 10 let,samozřejmě vizitky,klíčenku BMW jako novýmu zákazníkovi,půl hodiny mi ukazoval na prodejně novou sedmu a její vychytávky a hafl maličkostí který prostě potěší.Samozřejmě kdykoliv cokoliv budete potřebovat tak zavolat nic neni problem, no prostě takhle to u nás nebude ani za sto let.
Baxon
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Baxon »

mari píše:Lituju vás všechny který se musíte vztekat s těma českejma šmejdama v servisech.Nasrali mě už i v origo BMW servisech v Čechách.Dělaj prostě všude blbci co tomu hovno rozuměj a ještě okrádaj.Šikovnejch kluků je hrstka.Naštěstí to mam 65 Km do Německa a řeknu Vám je to nebe a dudy.Slušný ceny až sem čuměl (o dost levnější než u nás),úplně jinej přístup k zákazníkovi.Klidně sem si tam moh sednout a pozorovat přesně co kdo a jak dlouho dělá a ještě mi nosili kafe.Neexistuje aby něco odflákli nebo něco měnili bez toho aby informovali majitele.Tady na mě ty zmrdi nekolikrát vyrukovali s fakturou s věcma který sem vůbec nechtěl a prej že když nezaplatim tak mi nevydaj auto a to nemluvim na nesmyslnejch hodinách na autě .

To je sice všechno pravda, do BMW v D to mám co by kamenem dohodil, a taky jsem tam párkrát byl s autama, který měli v čechách neřešitelnej problém a v D to zmákli levou zadní za pár korun, ale ta jazyková bariéra je prostě na hovno :cry:
mari

#52 Příspěvek od mari »

To je pravda no.Já mam výhodu že umim celkem dobře německy ale stačí mít někoho kdo trochu šprechtí a neni problem.Každopádně jak sem tu dneska projel ty témata o servisech tak se mě zmocnil hroznej vztek a vzpoměl sem si čim všim sem si sám prošel a to platí pro všechny auta,nejen pro BMW. Všude z člověka udělaj více či méně debila a to mě vždycky hrozně žralo.Ta nemohoucnost zjistit jestli ti tam fakt nalili plnou syntetiku a jestli nevyvexlovali to či ono a všechny další věci.To je peklo.
Black-Light

#53 Příspěvek od Black-Light »

Nj, český servisy jsou hrozná pakáž.. Ale posledně jsem byl v ATU a byl jsem docela spokojenej. Cenu řeknou předem podle toho, co si domluvíš a můžeš se jít dívat na dílnu, co stím dělají, takže jsem si to tam pěkně celé prohlídl i jsem si vymyslel pár věcí během opravy, co by mi mohli udělat a v pohodě... Ale není to teda autor. BMW, takže kdyby to bylo něco s elektrikou např. tak bych tam asi nepochodil, ale na ty klasicky úkony (tohle zrovna brzdy + gemetrie + seštelování podvozku) se to dá. Už bych nikde asi nenechal auto "přes noc"...
mari

#54 Příspěvek od mari »

Německej Auto Unger to to docela rozjíždí i u nás tak sem zvědav jak se český zaměstnanci předvedou.Němci si umí udělat pořádek tak by to nemuselo bejt špatný.
Killca

#55 Příspěvek od Killca »

ty jo to je maso, taky duvod proc si na aute delam vzdy vsechno sam, teda s vyjimkou par veci na ktery neni extra pripravek, ale kamaradi dycky pomuzou, nechapu vas, jak muzete jet do servisu aby vam vymenili desky kdyz je to operace na hodinu pred barakem nebo svicky? 5 minut
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Black-Light

#56 Příspěvek od Black-Light »

No chtěl bych tě vidět, jak za 5 minut vyměníš všech 6 svíček :). Ke všemu na každé je přimontovaná cívka a ta 6. nejde téměř vytáhnout :), zavazí tam sání do kabiny.
A jestli zvládneš za hodinu vyměnit kotouče, to teda taky nevím... Navíc to je poměrně životně důležitá součástka, kterou bych nerad zfušoval a pak se někde zabil :). Destičky, to je něco jiného...
Navíc já k Bohmovi nikdy nejezdil třeba jen kvůli brzdám a svíčky jsem si pochopitelně měnil sám... Ale třeba volnoběžku si už nevyměním, nebo vadnou páčku BC, membránu sání atd...
Odteď už ale všude jinam :)

Safracz

#57 Příspěvek od Safracz »

Autoelektrikar pan Frantisek

Zdravim, byl mi doporucen tento pan jako borec na elektriku.Psalo se tady ze si dela na sebe.Ma nekdo zkusenost s timto panem Frantiskem??Budu tam nechavat auto nekolik dni je to bezpecne?? Diky za nazory
Memory
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Memory »

No jak je to bezpečný nevím, když mu řekneš ať auto nepučuje tý čudle Bohmovi tak asi v klidu. Jinak je to fakt machr, ale to ti řekne asi každej kdo s ním jednal...

Black-Light

#59 Příspěvek od Black-Light »

Tak jestli tam auto necháš přes noc a dostane se k němu Bohm, tak potěš :).
Nejen že ti v něm bude jezdit, ale možná taky něco sabotuje, aby měl na příště kšeft...
Ten Franta je celkem dobrej, ale takovej zvláštní.. Příjde mi jak ti lakéři po 20 letech práce.. těžcí frajeři, ale už trochu mimo...
fafejta

#60 Příspěvek od fafejta »

Víte co je docela zajímavé,že i když jste mu tady prdel umyli statečně tak práce má pořád dost a dost.Divné že,čím to asi je?Ve značkových servisech dělaj kolikrát úplně stejně ,ale za jinou hodinovou sazbu.Tak pak na výběr už moc není,ještě,že jsou v Praze.
Odpovědět