Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zámek řadičky ATC Lock

Black/white list
OT bude moderovano
Odpovědět
Zpráva
Autor
jarda

#1 Příspěvek od jarda »

Včera jsem si nechal namontovat zámek řadičky. Na tak starý auto je docela problém sehnat, googlení ukázalo, že jediná možnost je typ "trn" a to buď Medvěd blok nebo ATC lock. Medvěda neměli medvědi skladem a já plánuju o víkendu parkovat na špatných místech, proto vyhrálo ATC. Montuje to aktuálně v Praze buď Topra za 4300 nebo AutoTopCentrum osobně za 5300 a protože mě Topra nasrala a přeložila z dohodnutého uterka až na příští pondělí, byl jsem včera v ATC, Koněvova 34.
Chlapík komunikativní, vysvětlil co bude dělat, večer si mam přijet. Plasty v interiéru jsem si večer předtím sundal radši sám a řekl jsem mu, že si je sám i nasadím.

Zámek byl v dohodnutém čase hotový, práce udělána čistě, interiér to moc nenarušilo. Spodní plast kolem řadičky do kterého bylo potřeba udělat díru se mu povedlo poškodit jen minimálně a skoro mam pocit že by to líp nešlo - hned vedle zámku je nalomený jeden roh, což zvenku vidět neni, ale umožní to ten plast sundat a nasadit když to bude potřeba. Zámek nasadil pod optimálním uhlem a i na páku tlačí tak akorát. Montáž tedy bez výhrad.

Se zámkem samotným to je horší... nemužu porovnat s Medvědem ani s ničím jiným ale u atc mam pocit že když přijdu s pulmetrovou trubkou tak hotovo. O něco to jde vychýlit i holou rukou. Na otázku jestli odolá dusíku nebo bump key tak jak to o svých zámcích tvrdí Defend a ostatní byla odpovědí krátká pauza a "eee.. no je to kalená ocel, to asi něco vydrží.."
Takže zabezpečení spíš proti náhodnému kolemjdoucímu Víc jsem asi ani nečekal.

Takže shrnutí: v ATC jsem v krátkém čase dostal čistě namontovaný zámek řadičky. Tento konkrétní typ ale montuje Topra o litr levněji a co se týče typu zámku, vyzkoušel bych klidně jiný, protože horší to skoro určitě nebude...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Odpovědět