Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW vrakovište v SRN

Black/white list
OT bude moderovano
Zpráva
Autor
martaas

#21 Příspěvek od martaas »

Pokud mohu přidat svoji trošku do mlýna,tak kupovat něco na Německym vrakáči se moc nevyplatí,pokud to neni celý auto.
Jakmile jsou ty věci z auta vyndaný,jsou poměrně drahý a jejich cena stoupá úměrně s vašim zájmem o koupi.Pokud chcete konkrétní díl,je lepší podívat se na Ebay.Třeba ceny některejch novejch dílů jsou o polovinu levnější než u nás.
Co se týče našich vrakovišť,tak tam jen v nouzi nejvyžší.Možná tak nějákou plechařinu.
Chtěl jsem tam pár drobností a všechny byly 2krát dražší než nový v Autecu.
benny24
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od benny24 »

ebay.de to je dobrý ale musíte se registrovat a většina nechce posílat do čech ale na auta dobrý občas se trefí na auto za pár koupil jsem tady i za 30eček celý auto sice stalrej kýbl ale na díly dobrej
bmw_pepa

#23 Příspěvek od bmw_pepa »

Podělím se s mojí zkušeností. Jelikož se dost zabejvam jak dílama a autama (samozřejmě jen BMW), a jezdím dost často do SRN, tak musim podotknout že specializovaný vrakoviště na BMW neznam. Teda pokud pominu to fabrický přímo v Mnichově, ale tam se normální smrtelník nedostane. Vrakáče v německu jsou, ale je to všechno všehochuť.
honza36

#24 Příspěvek od honza36 »

mno krom zive debaty ti tu moc lidi neporadilo tak snad aspon ja. smerem na mnichov mam nejlespi zkusenosti s http://web2.cylex.de/firma-home/autorecycling-wittmann-3041934.html neni to sice specialka na BMW ale E36tek tak maj pomerne slusnej vyber.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od alpineman »

Původní dotaz, kde je v německu nějaké vrakoviště BMW vyšel poněkud naprázdno, že.?.? Jestli je to výhodný nebo ne, ať si každý zhodnotí sám...

Jednou jsem byl na vrakovišti u Grafenwöhru (u Weidenu) a BMW tam bylo dost. Je tam základna US Army a amíci jsou z Báwek úplně hotoví...
Na vrakáči byl v budce nějakej chlápek, řekl jsem mu že se mrknu co tam má, nechal mě lozit po autech a pak za to co jsem měl v tašce, chtěl pár €. Např. na e34: předřadné odpory, přepínače světel a mlhovek, tříramenný kožený volant, přístrojovku (kvůli žárovkám), přepínač výstražných blinkrů, ovládání el. oken, trysku ostřikovače... Když jsem chtěl pod auto, přijel s ještěrkou, zvednul to nad hlavu a za 10,-€ mi to nechal půl hodiny nahoře. Vzal jsem si: vanu, napínák kladky u klimy, gumu (závěs) na zadní díl výfuku.
Jelikož měl ten maník ruský předky, vytasil jsem na něj ruštinu ze základky. Čuměl jak puk... Nakonec chtěl za 1ks každého dílu co jsem si vymontoval 5,-€ (musíš mít svůj vercajk) - nekup to!
Má k dispozici i aku, aby jsi si el. součástky v autě mohl vyzkoušet, takže v pohodě. Jinak nevím, co je třeba na starším přepínači světel špatnýho??? Na tom mým původním mi nefungovalo podsvícení, na vrakáči jsem ten "novej" vyzkoušel a byl v pohodě. Proč to někomu nevoní, to nechápu... Novej přepínač světel stojí 32,-€ a el. oken 43,-€. Já za ně dal 10,-€ za oba. A rád!!!
Jinak motorový části a díly na kterých nepoznáš jak ťapou, bych si koupil taky jedině NEW.
Odpovědět