Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kola
Vzhledem k tomu že tu jsou 2 úplní nováčci napíšu to sem, ale jinak podobných témat je tu mnoho..
Pozor né vždy se 18ky vejdou bez úpravy lemů... Záleží na konkrétních orzměrech... Ono můžeš mít 7j x 18 ET42, což by mělo být v pohodě, ale taky můžeš mít 9j x 18 ET20, což už tam bez úprav podle mě nedáš, ale nevim kolik je u 1er místa.... Důležitý je brát v úvahu všechny parametry kola...
Co se pneu týče, tak ty 225/45 R17 jsou naprosto standartní pneu na 17ky kola, a taky jsou to více méně nejlevnější pneu na 17" kola... Ale myslím že origo BMW 17ky kola nejsou moc široký, možná by jsi na to obul i 215ky nebo 205ky,a le je otázka jestli to má smysl, když jsou stejně drahé možná i dražší...
Záleží taky na jaké auto, respektive na jakou 1er... Na 116i bych klidně koupil 16ky, je to ve všech směrech výhodnější než 17ky, ale to už je každého věc....
http://www.e-pneu.cz/tech_podpora.php
Pozor né vždy se 18ky vejdou bez úpravy lemů... Záleží na konkrétních orzměrech... Ono můžeš mít 7j x 18 ET42, což by mělo být v pohodě, ale taky můžeš mít 9j x 18 ET20, což už tam bez úprav podle mě nedáš, ale nevim kolik je u 1er místa.... Důležitý je brát v úvahu všechny parametry kola...
Co se pneu týče, tak ty 225/45 R17 jsou naprosto standartní pneu na 17ky kola, a taky jsou to více méně nejlevnější pneu na 17" kola... Ale myslím že origo BMW 17ky kola nejsou moc široký, možná by jsi na to obul i 215ky nebo 205ky,a le je otázka jestli to má smysl, když jsou stejně drahé možná i dražší...
Záleží taky na jaké auto, respektive na jakou 1er... Na 116i bych klidně koupil 16ky, je to ve všech směrech výhodnější než 17ky, ale to už je každého věc....
http://www.e-pneu.cz/tech_podpora.php
Mam seriovy podvozek a mam tam: 8x18 ET40 a 9x18 ET40, pneu 225/40 a 245/35 a naprosto bez problemu. ETcko jde krasne s blatnikama.
Nemci tam maji skoro vsichni 19ky, ale tady v CR by to asi bylo o prsa.
V zadnem pripade si tam nedavej runflaty.
Kamarad mel vpredu na 8x18 ET35 a uz mu to trochu bralo podbeh, ale ma Mkovy podvozek. Takze pod 40 bych v tomto rozmeru kola nesel.
Nemci tam maji skoro vsichni 19ky, ale tady v CR by to asi bylo o prsa.
V zadnem pripade si tam nedavej runflaty.
Kamarad mel vpredu na 8x18 ET35 a uz mu to trochu bralo podbeh, ale ma Mkovy podvozek. Takze pod 40 bych v tomto rozmeru kola nesel.
V tom přípdadě je to u e87 dost podobné jako u e36, e46... ET do 40 bez problémů, téměř v jakýchkoliv rozměrech. Já mám osobně 8J x 17R ET35, což je na seriovej podvozek e36 bez úpravy lemů hranice...
Rikin: Hele co máš za 1er? Podle kol to vypadá na silnější motorizaci než 116, 118, 120...
Jinak k těm našim silnicím, ono auto u nás trpí i na 18" i 17", je to jedno, pokud nejezdíš na 15", auto, respektive podvozek dostává naprdel...
Nejdnou sjem uvažoval že místo 17" dám 16" protože kolikrát člověk žasně nad kvalitou vozovky...
Rikin: Hele co máš za 1er? Podle kol to vypadá na silnější motorizaci než 116, 118, 120...

Jinak k těm našim silnicím, ono auto u nás trpí i na 18" i 17", je to jedno, pokud nejezdíš na 15", auto, respektive podvozek dostává naprdel...

michal09 píše:Rikin: Hele co máš za 1er? Podle kol to vypadá na silnější motorizaci než 116, 118, 120...
130i.

Alexandra píše:Mám 120d, a spokojenost. Většinou jsem viděl u 17-ti palcových kol vpředu 205ky, ale nechce se mi do toho... Asi tam dám 225 jak vzadu. Co kdo používáte, když nemáte RUNFLAT pneu? Dojezdovku, nebo opravnou sadu, viděl jsem i sprej (na netu)...?
Ja mel v serii na 130i 17ky 205/50 vsude s runflatama. Totalni peklo, vubec to na tech ceskych tankodromech nesedi a je to brutalne tvrde. Navic ty uzke pneu/kola vubec nedokazi prenest ten vykon, zajimalo by me jak to nekoho mohlo napadnout to tam dat...
Co se tyce non-RF, tak mam ten sprej na dofouknuti s lepidlem, nebo co to je... Rozhodne je to tezka provizorka, nedelam si o tom zadne iluze. E92 M3 ma nejaky spesl kompresor s lepidlem, ale to do jednicky neni moc kam dat. ;/ Pokud nekdo z vas vi o nejakem dobrem reseni, nebo jak sehnat tu dojezdovku, tak dejte vedet, diky.
Jak jsem dal na auto 18" kola a pneu normal, tak auto je daleko pohodlnejsi nez na 17" runflatech. O tom, ze daleko lepe sedi a da se s tim krasne jezdit i na rozbitych silnicich asi nemusim mluvit. 17" s RF me hodnekrat malem vyhodily ze silnice na rozbitych silnicich (ktere jsou v CR skoro vsude...).
Zkuste dat normos pneu misto RF, je to uplne jina jizda, neda se to srovnavat.
Zkuste dat normos pneu misto RF, je to uplne jina jizda, neda se to srovnavat.
Alexandra píše:wendysss píše:Tak já mám též 120d a kola 16¨ s 205/55 v předu i v zadu a přenos výkonu na suchu v klidu na mokru je to horší ale zas bez DSC sranda.
a máš runlfaty nebo normální pneu?
Mám obyč, runflaty jsem tam měl ze začátku, ale všude se píše že jsou na hovno. Rozdíl tam auto je ted o dost mekci, uz to tolik neskace.