Rok 2017 - tedy ještě bez filtru pevných částic, který se začal montovat až v červenci 2018. O jeden servisní problém méně
Nájezd cca 119 tisíc km.
Exteriér: modrá - mediterran-blau metallic (C10)
Interiér: hnědá kůže Nappa - exclusive leather nappa/mocca/exclusive seam (LZNI)
Výkon: 250 kW / 340 HP - profesionální úprava mapy na cca 430 HP (plus drobné kódování nějakých věcí - vypnutí start&stop, Alpina budíky atd.)
Výbava stručně:
- M-paket
- Parking assistance system Plus
- Driving Assistant
- First Class paket
- Advance Heating Paket
- Ambient Air Paket
- Active cruise control+stop&go function
- Harman/Kardon surround sound system
- head-up displej
- automatická převodovka
- adaptivní podvozek
- adaptivní LED světlomety
- navigace Professional s real-time dopravou
- 360stupňové parkování
- komfortní sedačky v nappa kůži s vyhříváním, větráním i masáží
- infračervená kamera v noci (pecka na chodce zvěř)
- Comfort access
- display key
- soft close dveře
atd.
Výbava je fakt hooooodně nabušená - co si matně pamatuju, tak chybí snad jen samočinné řízení (které je u G30 parodií, v podstatě umožňovalo akorát tak půl minuty jízdy někde na dálnici), střešní okno a aktivní řízení (které by zmenšovalo poloměr otáčení). Jinak je tam naklikáno skoro všechno, co šlo.
Koupeno v ČR u Renocaru v Brně, já jsem druhý majitel.
Dodatečná výbava
- zvýšení výkonu u asi nejspolehlivější firmy v ČR/SR (https://www.profituning.sk/chiptuning-b ... 2017-2020/)
- dashcam FitcamX využívající napájení u zrcátka, které tam je (takže žádné kabely pod tapecem)
- GPS sledování auta (Autopatrol, SIMka u Kaktusu - máte historii, kam auto kdy jelo, super pro knihu jízd)
- do listopadu předplaceny mapy (vždycky je kupuju v listopadové Black Friday)
STK je platná do 08/2027
Pro představu - skutečně kvalitní allrisk pojistka (pov + hav + skla u Allianz nebo Kooperativy) mě obvykle stojí kolem 24 tisíc ročně.
Proběhlý servis:
- výměna oleje jednou ročně, což znamená každých 10-12 tisíc km (auto jinak olej nežere, občas jsem doplňoval litr po 10+ tisících km, pokud to bylo těsně před plánovanou výměnou)
- drobnější spotřebák - brzdové destičky, svíčky, stěrače, chladící kapalina apod.
- jediná "závada" byla vloni - trochu protékalo gufero diferenciálu, to byl servis asi za 15-20k (měnil se olej v zadním i předním diferenciálu i v rozvodovce plus hardy spojka kardanu)
- letos úplně nové 20" letní pneu - skvělé Goodyear F1 Asymmetric 5. Odolné runflaty, ale na tomhle autě fakt pohodlné!
- zimní alu 19" včetně pneu Hankook cca 5mm
Co čeká mě nebo kupce:
- jen proplach oleje v převodovce - možná se k tomu dostanu ještě před prodejem dle vytížení servisu a mě (pokud ne, slevím 15k).
Jinak nic, prostě vzít auto a jezdit.
Fotky jsou pár let staré, udělám nové, až se k nim dostanu, ale auto vypadá prakticky pořád stejně
Kosmeticky tam původní majitel odřel při parkování trochu levý zadní roh, nijak jsem to neřešil, je to vidět jen zblízka.
VIN: WBAJB51010WB98627
https://www.mdecoder.com/decode/wbajb51010wb98627
Důvodem prodeje je moje touha úplně změnit platformu a koupit si Teslu.
Auto ještě nemám vybrané, proto ani na prodej nepospíchám, může k němu dojít kdykoliv od srpna do října. Samozřejmě když se najde kupec, tak to budu muset začít řešit intenzivně.
Cena je 690 tisíc + DPH (tedy 835k pro neplátce) včetně té druhé sady alu se zimními pneu. A včetně toho servisu, který ještě udělám (proplach a výměna oleje v převodovce).
Co jsem koukal na ostatní inzerci, je to tak v polovině cen podobných aut, jsou levnější i dražší. Tady je odpočet DPH, hezká barevná kombinace a jasná historie, za kterou ručím.
Fotografie jsou ve vláknu na našem domovském fóru
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=19&t=44503