Prozkoumejte výhody členství v jediném oficiálním českém BMW Auto klubu ZDE a rozšiřte naše řady 😉 - info ZDE a jsme také na Facebooku a Instagramu

BMW 325d - biely dym z vyfuku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
kalias

BMW 325d - biely dym z vyfuku

#1 Příspěvek od kalias »

Ahojte, chcem sa poradit s niekym skusenym. Ide o BMW E90 325D, M57 motor, rv 2007. Pri poslednej jazde zacal ist z vyfukov husty biely dym, ktory sa casom zosilnoval. Preslo sa na aute asi 1km a auto sa odstavilo. Emulzia nebola na viecku oleja, ani olej v expanznej nadobe. Viem, ze ma auto nefunkcne pomocne vodne cerpadlo, ale nemyslim, ze by to mohlo byt tym.

Napadli ma mozne priciny:
Chladic egr ventilu/recirkulacie spalin
Poskodene alebo prasknute tesnenie sacieho potrubia
Poskodena nadrzka chladiacej kvapaliny
Chybne vstrekovace
Prasknute tesnenie pod hlavou valcov alebo prasknuta hlava

Auto startuje na brnk, chod motora je normalny. Kedze z expanznej nadoby/chladiacej kvapaliny dako vyrazne neubudlo ani po doliati asi 1dcl a pri opatovnych testoch, takisto neboli emulzie ci uniky viditelne nikde, napadli ma chybne vstrekovace.

V INPE som ich pozrel a spravil nasledovne video:

Na zaciatku videa sa nastartuje, cca 20 sekund na volnobehu nasledne dam 2000 otacok, cca v 53tej sekunde zvysujem na 2500 otacok a nasledne znizim na volnobeh pomaly. Test bol v stojacom aute robeny.

Na zaklade tohto videa, vie mi niekto povedat, ci tie zle hodnoty na 6 valci su chybou vstrekovaca, alebo nie? Ci mozu byt tym, ze pri 6valci je poskodene tesnenie pod hlavou ci hlava a ide tam kusok chladiva? Ak by bol vstrek zly, mal by nadlimitne hodnoty po cely cas testu? Chcem zistit na co to skor poukazuje.

Za kazdu odpoved vopred dakujem. Takisto ak by ste takisto vedeli o spolahlivom a lacnom bmw servise, ktory z vlastnej skusenosti v Bratislave a blizkom okoli viete odporucit, budem rad.