Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E91 330d 170kw nemá výkon

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
fredh

E91 330d 170kw nemá výkon

#1 Příspěvek od fredh »

Čau,

dokáže mi někdo prosím poradit se závadou na moji 330d e91 m57 170kw? Předjížděl jsem na rovince a najednou auto zacukalo a byl jsem bez výkonu. Žádný kouř se neobjevil. Auto jede, ale je pravděpodobně v nouzáku. Po napíchnuti na diagnostiku to ukázalo chybu váhy vzduchu. Dal jsem novou (bosch) a beze změny. Odpojil jsem váhu a auto porad nemá výkon. Dpf se nechalo čistit mokrou cestou 15 000km zpět. Není prasklé, výfuky čisté. Auto není čipnuté. Opticky zkontrolována funkčnost egr ventilu i klapky. Oboje pracuje. Regulace turba po zapnuti zapalování se také hybe. Turbo vůli má ( kamarád na dalším aute má úplně stejnou vůli ), ale točí se zcela volně, nehvízdá. Napadá někoho něco? Co zkontrolovat ještě? Motor má jinak super hladkej chod a do 1500 otáček jede normálně. Jsme bezradný... doplním jenom ze vířivé klapky jsou demontované již 150 000km.

Díky za jakoukoliv radu
PearlJam

Re: E91 330d 170kw nemá výkon

#2 Příspěvek od PearlJam »

Ahoj, mohou to dělat vstřikovače, když jeden dává špatnou hodnotu, tak to rozhodí celý motor a ten spadne do nouzáku a nedá se to jen tak opravit, bez výměny vstřikovače. Mě se to párkrát stalo na BMW E39 530d a byly to vždy vstřikovače. Dvakrát mi měnili vstřikovač na 5 válci a nakonec byl vadný jen kontakt na něm, takže shoď kryt motoru a dostaň se k vstřikovačům a prostříkej kontakty. Možná to pomůže. Dej auto na diagnostiku a podívej se na live data a korekce vstřikovačů a pokud má některý rozhozené parametry, tak ho vyměň, většinou servisy nutí zákazníky měnit všechny, ale to je většinou blbost. Zpravidla odejde jen jeden a stačí vyměnit ten jeden. Za mě to byl 2x kontakt a 1x odešel vstřikovač. Občas se může stát, že odejdou všechny najednou a to souvisí s úlomky z poškozeného vstřikovacího čerpadla.

Pearl Jam
fredh

Re: E91 330d 170kw nemá výkon

#3 Příspěvek od fredh »

Cau, diky za reakci. Koukneme na to. Dam vedet...
Odpovědět