Dobry den prajem.
Som tu novy ale skusim co najlepsie popisat problem (ak to bolo riesene v inom vlakne - prepacte pozeral som ale zatial som ziadne nenasiel).
Auto: e90 (318d) - 2009
Pocas jazdy v nizsich rychlostiach sa oziva z pravej strany (na 99,9% predna cast), prerusovane piskanie. Za studena (cca 5-10 min) to nerobilo, az ked sa auticko trosku "zapotilo" - teda aktivnejsia jazda a pouzivanie brzd. Za poslednych cca 4-6 mesiacov som s tym bol viackrat v servisoch (dokonca v 3).
Riesilo sa to v takomto poradi:
- prebrusenie dosticiek
- prebrusenie dosticiek a precistenie vsetkeho naokolo
- vymena dosticiek
- prebrusenie dosticiek
- pregumickovanie (???) - prepacte ja sa do aut moc nevyznam nechavam to na servisoch
- vymena dosticiek
- vymena celeho brzdoveho mechanizmu (strmen)
Po poslednom ukone sa zvuk zredukoval z rozpatia (10-90km) na (10-20).
Celkovy problem s piskanim brzd (ale iba pri brzdeni) zacal pred rokom ked mi v jednom servise vymenili brzdy a dali tam ATE (kotuce aj dosticky). Cely polrok som jazdil ako lokomotiva (myslim s tym brzdenim - vedeli o mne vsetci susedia).
Pri opravach (hore uvedene) sa najprv dosticky vymenili za znacku TRW a aktualne su tam od Brembo.
V Servise 1 - nevieme ako to opravit, prosim nenoste nam to sem
V Servise 2 - lokalny (sikovny) chalan, ktory ma ochotu sa tomu aj povenovat ale nevie co by to uz mohlo sposobovat
V Servise 3 (bmw - nie original ale velmi dobre hodnotenie) - nechce sa nato pozriet, pretoze ak sa uz v tom niekto hrabal tak on to nebude opravovat.
Moje mozne otazky:
- mal niekto podobny problem a ako sa to poriesilo, popripade rady co by sa mohlo este vyskusat
- nejaky servis Praha / okolie kde by som to mohol skusit hodit na opravu?
Dakujem Vam velmi pekne.
Ospravedlnujem sa, pokial sa nevyjadrujem spravne v niektorych veciach... ja som skor ten pouzivatel ako expert. Prepacte
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.