Asi taksoukupadam píše:Jaraxe mam rad, na sedmicky je to frajer. Ale ty vole ty kecy typu nasca, ciganwagen, kratka, superb, nafta atd. Uz by to chtelo nejaky novy vtipky.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Problemy e66
Re: Problemy e66
Taky se musím pochlubit, jak se mnou teď pečou auta. Včera jsem umyl motor, ošetřil ho, vyměnil svíčky a cívky a pochvaloval si, jak pěkně jede. Přijedu večer domů a jdu s klidem spát. Včera mamce umřela baterka v Golfu. Tak ji nabíjíme a opravdu baterka KO. Tak ze rano zajedu pro novou. Sednu rano do sedmy, chci nastartovat a hovno. Ani cvak, tak si říkám "kurva to není možný, protože jsem večer normálně jezdil". Tak dávám sedmu na nabíječku a opravdu baterka KO. Po 7,5 letech umřela bez jediného varování. Jenže mám LPG nádrž a kvůli ní ji prostě nevyměnim, takže budu muset vyspekulovat, jak nádrž vyndat a to jsem včera natankoval 50 litrů LPG. Navíc příští týden jedu na dovolenou
. Takže jsem v koncích a nejspíš si budu muset někde půjčit auto. Asi bratrův Mercedes.

Jarisi jen pro info, exide přišel s novu baterií EK960. Držím palce, abys našel někoho, kdo Ti to dokáže rychle prohodit.
https://www.exidegroup.com/eu/en/battery/EK960
https://www.exidegroup.com/eu/en/battery/EK960
Já tam mám asi tu Exide 950. Nevyměni mne ji nikdo, buď ještě zkusím místního plynare a nebo na to zítra mrknem s bráchou jestli bychom to nezvládli. Reduktor a tyhle kokotiny jsem si udělal sám. Do toho se ještě peru s Golfem, kde mne nejdou načíst koncové polohy řízení a to jsem už vyměnil vše. Jenže jsem to dělal přes Delphi a tak to ještě zkusím přes VAG. Díky za radu
Nějak nevidím rozdíl 950 a 960
Proud i Ah jsou stejné, tak v čem je ta inovace?
Edit Už vidím 1Ah

Edit Už vidím 1Ah

Jaris330D píše:Já tam mám asi tu Exide 950. Nevyměni mne ji nikdo, buď ještě zkusím místního plynare a nebo na to zítra mrknem s bráchou jestli bychom to nezvládli. Reduktor a tyhle kokotiny jsem si udělal sám. Do toho se ještě peru s Golfem, kde mne nejdou načíst koncové polohy řízení a to jsem už vyměnil vše. Jenže jsem to dělal přes Delphi a tak to ještě zkusím přes VAG. Díky za radu
Jarisi, všechno zlý k něčemu dobrý, teď na základě Tvého příběhu začne Jarax u svých zákazníků preventivně měnit baterky každé tři roky

-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Menit baterku ve sporaku je velka mnamka. Ne ze by to neslo, ale je to opruz a jebanicko.
A ještě, když máš natankováno. Naštěstí jsem bral jen 50 litrů a ne 95. To stejné nevymýšlím, že umřou 2 baterky během dvou dnů. V Golfu vydržela 6 roku a beru do všech aut jedině Exide.
Hele 7,5 roku v takové elektrárně, která nejezdí úplně pravidelně je za mě hoodně dobrej výsledek 

Dnes mne Jarax psal, ať to nabíjí a jedu projet. Že se prý ta baterka zpamatuje. Tak jsem najel něco málo přes 100 km a teď má baterka kapacitu 850 A, tak ji ještě dobiju na plno a uvidíme. Udělám novou registraci a snad to bude dobrý. Ještě, že napsal. Už jsem spekuloval, jak tu nádrž vytáhnu. 

Originál baterka mě vydržela 14 let a teď mám 4 roky akumu, jsem zvědav jak dlouho vydrží, ale výměna mě naštěstí žíly netrhá. Jarisi vezmeš si na dovolenou nabíječku s sebou a problém je vyřešen
Nabijíš ctekem?

Před apartmánem budu mít nataženou nabíječku a vyměním značky za EL, aby to nevypadalo blbě
. Spíš koupím nějaký booster, kdyby něco. Nabíjím to nějakou chytrou nabíječkou speciálně pro Start-Stop. Dává 12 A.

Co te vede k nove registraci? Naopak bych predpokladal, ze kdyz je vybita a stara, tak ji sedma poradne nabije...nez kdyz bude predpokladat, ze se jedna o baterku novou.
Nic registrovat nebudu. V úterý jsem byl na výletě v Brně a zatím drží. Takže si vemu booster a jak říkal Jarax. Je to nepříjemnost nad kterou není potřeba stresovat
. A má pravdu.