Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Regulační ventil - klimakompresor BMW E39 530d
Regulační ventil - klimakompresor BMW E39 530d
Zdravím, měnil někdo někdy regulační ventil na klima kompresoru nebo jen gumičky na ventilu. Uteklo mi všechno chladivo. Klimu jsem naplnil a zjistil, že chladivo utíká přes regulační ventil klima kompresoru. Dá se koupit nový ventil, cena cca 500 Kč. Netěsní gumička kolem regulačního ventilu. Čekám až chladivo všechno uteče, abych ventil demontoval a zjistil o jaký typ ventilu se jedná (na webu více druhů pro daný typ kompresoru). Dají se vyměnit jen gumičky, dělal někdo? Mohou být použité obyčejné jak na vodu? Mám sady gumiček z Lidlu, mohla by nějaká pasovat po demontáži ventilu. Díky za info.
-
Re: Regulační ventil - klimakompresor BMW E39 530d
Zdar,musíš použít speciální složení O kroužků s označením HNBR nebo FKM (viton),O kroužky z lidlu jsou vhodné tak akorát na nenáročné podmínky,určitě ne do prostředí ve styku s oleji ,palivy a teplotami vyššími než 100C,je to materiál tuším základní NBR.
Díky za info. Vytáhnu ten ventil, proměřím ho a najdu asi nový ekvivalent na netu. Našel jsem cca 4 druhy, takže těžko říct který je ten pravý.
Tak jsem po týdnu nechal vytáhnout chladivo z klimy, aby neuteklo všechno a za týden přes ten netěsnící ventil uteklo jen 80g chladiva ze 700g. Něco málo ušetřím při opětovném plnění.
Objednal jsem nový ventil za 18 Eur, tak snad bude pasovat a přiobjednal jsme k tomu ještě sadu o-kroužků, kdyby náhodou nepasoval ventil, tak na starém vyměním jen o-kroužky.
Objednal jsem nový ventil za 18 Eur, tak snad bude pasovat a přiobjednal jsme k tomu ještě sadu o-kroužků, kdyby náhodou nepasoval ventil, tak na starém vyměním jen o-kroužky.