Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E61 se chová jako by neměla baterii

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Freedomvojtek

E61 se chová jako by neměla baterii

#1 Příspěvek od Freedomvojtek »

Zdravím

Mám e61 525d. Rok 2004.

Ve středu jsem přijel z práce, zaparkoval. Ráno odemknu, centrál ani osvětlení nereagovalo. Dam klíč do zapalování a palubka ani neblikla.

Baterie je v pohodě, zkoušel jsem pojistky, plusový kabely všude vedou šťávu. Zkoušel jsem přes plus v motoráku kabely z jiného auta, aby jsem aspoň odemkl všechny dveře, ale nepovedlo se. Když jsem zkoušel ten plusák, tak svítil. Z toho jsem usoudil, že proud jde asi všude, ale auto se tak nechová.
Když jsem koukal pod filtrboxem jak jsou relátka a řídící jednotka, vespod bylo trochu vody, ale kabely atd suché. Jediné kde se mi nic nerozsvítilo byli pojistky u spolujezdce a kabel do spínačky.
Četl jsem i zahraniční diskuze, ale když to někde vypadalo, že má někdo podobný problém, debata už nepokračovala.
Jedinou chybu, kterou mi auto napsalo, bylo při poslední minutě fungování, že nesvítí pravá zpátečka. Když už jsem rozebral polovinu auta, řekl jsem si že sice nejede, ale vymněnim jí. Koukl jsem na všechny žárovky a všechny jsou ok.
Nesvítilo mi delší dobu 3tí brzdové, párkrát se splašil zadní stěrač a před nedávnem přestalo reagovat otevírání okna na kufru. Je možné aby mi popraskané kabely ve vratech úplně vyřadili auto?

Diagnostika nedokáže v tomhle stavu auto načíst.
Snad se ozve někdo kdo má zkušenosti s tímto problémem a bude vědět co s tím.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

Re: E61 se chová jako by neměla baterii

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Splašenej stěrač, zadní světla atd. bez kontaktu? Zřejmě to ukazuje na modelovej případ poruchy elektriky 5tých dveří u E61. Vlhkost + netěsnosti = oxidace. Je tam jako bonus šíbr? Musíš pohledat je tady toho mnoho o tom..

K tomu slabýmu proudu zase může být špatná kabeláž někde v okruhu +/- od baterky k atíku do motoru. Tyhle auta na to zrovna trpí. Ale to by aspoň něco napsalo na iDrive "Check battery terminals", nebo "Low battery / high consumption" apod.
Freedomvojtek

#3 Příspěvek od Freedomvojtek »

Totic píše:Splašenej stěrač, zadní světla atd. bez kontaktu? Zřejmě to ukazuje na modelovej případ poruchy elektriky 5tých dveří u E61. Vlhkost + netěsnosti = oxidace. Je tam jako bonus šíbr? Musíš pohledat je tady toho mnoho o tom..

K tomu slabýmu proudu zase může být špatná kabeláž někde v okruhu +/- od baterky k atíku do motoru. Tyhle auta na to zrovna trpí. Ale to by aspoň něco napsalo na iDrive "Check battery terminals", nebo "Low battery / high consumption" apod.

Šíbr nemám. Jediný vlhko jsem našel u motoru v tom boxu kde je DDE řídící jednotka. Když jsem jí odpojil, kontakty byli mokrý.
    Takže jsem vysušil celej box, jednotku vzal domu a asi jí rovnou můžu nechat otestovat jestli funguje.

K tomu proudu nevím přesně jestli je slabej, bohužel mám jen ten meřák co má 3 kontrolky ale všude ukazuje full, pojistky jsem si prosvítil přes žárovku. Mrtvo je jen na pojistkách u spolujezdce a spínačka.
    Jirke

#4 Příspěvek od Jirke »

Jen takový tip... Ukostřovací pletený kabel mezi motorem a karoserii ??
    Freedomvojtek

#5 Příspěvek od Freedomvojtek »

Jirke píše:Jen takový tip... Ukostřovací pletený kabel mezi motorem a karoserii ??

Kabely co jsou na motor jsem nějak moc nezkoumal. Dokázal by jsi nějak přibližně popsat kde ho najdu?
    Jirke

#6 Příspěvek od Jirke »

ja ho mel na E61 525xd LCI na strane spolujezece dole pod turbinou.
    Odpovědět