Ahoj,
Z ničeho nic mi nejde nastartovat auto, dopoledne jsem přijel domu vypnul motor, a chtel jsem si skočit pro něco domů, když jsem přišel k autu a chtěl ho nastartovat naskocili mi jenom kontrolky, ale to bylo vše. Jenom naskočí kontrolky ty po chvilce zmizí a zůstane tam jenom červený airbag a kontrolka motoru ta žlutá. Jediny co to udela je takové cvaknuti nic víc. Zkoušel jsem i přes kabely nabijet jen cca 2 min., a hned jsem to zkusil znova nastartovat, ale zase nic. Nevíte co by to mohlo být?
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nejde nastartovat auto x5 e70
Re: Nejde nastartovat auto x5 e70
Skontroluj ukostrenie motora, casto byva zhnity medeny pletenec
Tak jsem zkoušel znova nastartovat, a cvakne to jenom. Jinak chtěl jsem odblokovat automatickou prevodovku dat ji jen na N a nefunguje to.. nemohlo by byt rozbite cidlo na brzde? Říkal, mi že když dam bez brzdy jenom start měla by jit odblokovat, ale to se bohužel nestane a je stále zablokovana
- Don
vyblita baterka?
Koukal jsi na tu kostru? Ty kabely dokáží shnít do sraček a pak to dělá to samé co popisuješ.
Ještě jsem se nedival na kostru potřebuji to hodit do servisu , aby se na tu kostru podívali, protože na to se dostanu jedine ze zdola ne?? Nebo je to nějak viditelný ze zhora?
- základ je dobře nabitá baterie, obvykle se dá vyzkoušet klaskonem, pokud "vesele" troubí, mělo by i točit starterem, pokud troubí zdechle, muže byt ko baterie. připadně ověřit multimetrem, pokud je tam možnost, nebo přes skryté menu.
- pokud je to kostra motoru, jde krásně zkusit startovacíma kabela, kdy vezmu jeden ten startovací kabel, připojím na startovací zemnící bod, nebo někam jinam na kaslti (pozor ne na PLUS), a ten druhý dám na kostru motoru někam, na konzoli pro zavšení motoru apod, tak to krásně vyzkouším.
- u ještě to taky klidně může byt starter, tady občas pomáhá do něj bouchnout nečím, např. trubka.
- kdyby to bylo čidlo brzdového pedálu, tak po několikátém stisknutí start tlačtíka by to napsalo, ať stoupneš na brzdu.
- pokud je to kostra motoru, jde krásně zkusit startovacíma kabela, kdy vezmu jeden ten startovací kabel, připojím na startovací zemnící bod, nebo někam jinam na kaslti (pozor ne na PLUS), a ten druhý dám na kostru motoru někam, na konzoli pro zavšení motoru apod, tak to krásně vyzkouším.
- u ještě to taky klidně může byt starter, tady občas pomáhá do něj bouchnout nečím, např. trubka.
- kdyby to bylo čidlo brzdového pedálu, tak po několikátém stisknutí start tlačtíka by to napsalo, ať stoupneš na brzdu.