Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Brno - Servis na olej v prevodovce
Brno - Servis na olej v prevodovce
Zdravim,
mate prosim vas nekdo tip na dobrej servis v Brne na vymenu oleje v aut. prevodovce a pripadne diferencialech? Renocar mi to vypocital na 26k, co jsem googlil dalsi servisy tak spis neco pod 15k, ale nevim kterej vybrat.
A mimochodem po kolika km menite olej v prevodovce a diferencialech?
F30 340ix
mate prosim vas nekdo tip na dobrej servis v Brne na vymenu oleje v aut. prevodovce a pripadne diferencialech? Renocar mi to vypocital na 26k, co jsem googlil dalsi servisy tak spis neco pod 15k, ale nevim kterej vybrat.
A mimochodem po kolika km menite olej v prevodovce a diferencialech?
F30 340ix
Re: Brno - Servis na olej v prevodovce
V Renocaru (taktéž i v Cartecu) neumí udělat komplet výplach. Nemá smysl to tam řešit. V Brně nevím o žádné firmě, co ma na to masinu. Ja jezdím tady https://www.zf-pakra.cz/osobni-vozidla- ... ych-naplni
Cena obvykle 15-20 tisíc.
Dělám to v rozsahu 70-120 tisíc km. Auta, co jezdí po městě dávám na spodek intervalu, naopak dalnicaky horní interval.
Cena obvykle 15-20 tisíc.
Dělám to v rozsahu 70-120 tisíc km. Auta, co jezdí po městě dávám na spodek intervalu, naopak dalnicaky horní interval.
V automatu vyměnit olej po 50 000km je ideální interval,a v
Nemyslím si, resp. ničemu to neuškodí, ale přijde mi to zbytečně moc mimo (olej v motoru taky můžeš měnit co 5 tisíc…). BMW tvrdí, ze olej v převodovce je “doživotní”, výrobce říká 80-120 a RR co 80 tisíc km. Řídím se pravidlem výše uvedeným a při výplachu je olej při kontrole vždy OK.
Samozřejmě, pokud někdo jezdí jak hovado, tak ani těch 50 nemusí být OK…
http://www.zp-automatic.cz/
Udělají vše z toho, co požaduješ. Já si nemůžu stěžovat a neznám nikoho, kdo by byl nespokojený.
Udělají vše z toho, co požaduješ. Já si nemůžu stěžovat a neznám nikoho, kdo by byl nespokojený.
V BMW mluví nesmysly že je doživotní náplň.Delam automatické převodovky 22 let a za tu dobu jsem se setkal teda opravdu různých doporučení autorizaku BMW až šla z toho hrůza.Ono se nevyplatí šetřit na těch výměnách olejů a zvlášť u ZF převodovek.macher píše:Nemyslím si, resp. ničemu to neuškodí, ale přijde mi to zbytečně moc mimo (olej v motoru taky můžeš měnit co 5 tisíc…). BMW tvrdí, ze olej v převodovce je “doživotní”, výrobce říká 80-120 a RR co 80 tisíc km. Řídím se pravidlem výše uvedeným a při výplachu je olej při kontrole vždy OK.
Jenze vy jste si ten pojem "dozivotni" spatne prebrali.
V terminologii BMW znamena "dozivotni" do konce zaruky
V terminologii BMW znamena "dozivotni" do konce zaruky
Třeba jednomu mému zákazníkovi řekli v BMW měl X5 8 kvalt ZF ať jezdí dokud to pojede a potom přijďte dáme vám druhou novou převodovku ale je to tovární repas za 450 000kc.Tomuhle se říká doživotní náplň.
Rozumim. Pokud to delam blbe, rad si necham poradit. Muzes vysvetlit jak si se dopracoval k cislu kazdych 50 tisic (nejde mi o tu hodnotu, ale o vzorec)? Z logiky veci je neco jineho, kdyz auto najede kazdy den, ja nevim, 30km po meste a prevodovka se na tom popojizdeni trapi a jinak je situace, kdyz auto jede 1000km po dalnici v jedne ceste.Lukas40 píše:V BMW mluví nesmysly že je doživotní náplň.Delam automatické převodovky 22 let a za tu dobu jsem se setkal teda opravdu různých doporučení autorizaku BMW až šla z toho hrůza.Ono se nevyplatí šetřit na těch výměnách olejů a zvlášť u ZF převodovek.macher píše:Nemyslím si, resp. ničemu to neuškodí, ale přijde mi to zbytečně moc mimo (olej v motoru taky můžeš měnit co 5 tisíc…). BMW tvrdí, ze olej v převodovce je “doživotní”, výrobce říká 80-120 a RR co 80 tisíc km. Řídím se pravidlem výše uvedeným a při výplachu je olej při kontrole vždy OK.
Predpokladam, ze u prevodovky pak taky plati pravidlo, ze nehledme na najezd, by mel byt novy olej kazde dva roky? Nebo je to jinak?
Pak jsem nekde cetl, ze komplet vyplach je dulezity, pak ze je to nepodstatny a ruzne nazory. Jak se na to divas jako clovek z oboru?
U vymeny pak olej bezne kontrolovat na farbu/konzistenci nebo se zamerit jeste na neco jineho?
Protoze prevodovka neni jejich vyvoj, je dodana externi firmou, tak je to netankuje. Ofiko do toho koupis jen zakladni veci.
Pritom do motoru si muzes objednat cokoliv do posledniho sroubku
Olej ATF po 50 000km už ztrácí tu svoji vizkozitu mazání komponentů v převodovce a hnědne to znamená že je už prejety.Ono je úplně jedno jestli ho vyměnis za dva roky nebo za 10 let ale je potřeba dodržovat ten interval kilometrů.Tohle přímo doporučuje i Holandska firma kde nechávám repasovat hydromenice která přišla s náhradními díly automatických převodovek na trh.Pravidelnou výměnou oleje se prodlužuje životnost automatu,a proplach mašinou nejde udělat úplně na všem všechny auta nejdou napojit a hlavně proplach se dělá u převodovek kde je filtr zavřený ve skříni a nejde vyměnit.Tak pokud někdo tvrdí že dělá proplach mašinou u převodovek ZF tak lže a je to pouze pračka peněz na lidi.macher píše:Rozumim. Pokud to delam blbe, rad si necham poradit. Muzes vysvetlit jak si se dopracoval k cislu kazdych 50 tisic (nejde mi o tu hodnotu, ale o vzorec)? Z logiky veci je neco jineho, kdyz auto najede kazdy den, ja nevim, 30km po meste a prevodovka se na tom popojizdeni trapi a jinak je situace, kdyz auto jede 1000km po dalnici v jedne ceste.Lukas40 píše:V BMW mluví nesmysly že je doživotní náplň.Delam automatické převodovky 22 let a za tu dobu jsem se setkal teda opravdu různých doporučení autorizaku BMW až šla z toho hrůza.Ono se nevyplatí šetřit na těch výměnách olejů a zvlášť u ZF převodovek.macher píše:Nemyslím si, resp. ničemu to neuškodí, ale přijde mi to zbytečně moc mimo (olej v motoru taky můžeš měnit co 5 tisíc…). BMW tvrdí, ze olej v převodovce je “doživotní”, výrobce říká 80-120 a RR co 80 tisíc km. Řídím se pravidlem výše uvedeným a při výplachu je olej při kontrole vždy OK.
Predpokladam, ze u prevodovky pak taky plati pravidlo, ze nehledme na najezd, by mel byt novy olej kazde dva roky? Nebo je to jinak?
Pak jsem nekde cetl, ze komplet vyplach je dulezity, pak ze je to nepodstatny a ruzne nazory. Jak se na to divas jako clovek z oboru?
U vymeny pak olej bezne kontrolovat na farbu/konzistenci nebo se zamerit jeste na neco jineho?
Do převodovek jde koupit úplně všechno.To co v BMW tvrdí že nejde koupit tak jde.Treba mechatroniky tvrdí že se nudit koupit celé ale nemusí jdou koupit nové komponenty k repasu.inspi1981 píše:Protoze prevodovka neni jejich vyvoj, je dodana externi firmou, tak je to netankuje. Ofiko do toho koupis jen zakladni veci.
Určitě se řídit podle barvymacher píše:Rozumim. Pokud to delam blbe, rad si necham poradit. Muzes vysvetlit jak si se dopracoval k cislu kazdych 50 tisic (nejde mi o tu hodnotu, ale o vzorec)? Z logiky veci je neco jineho, kdyz auto najede kazdy den, ja nevim, 30km po meste a prevodovka se na tom popojizdeni trapi a jinak je situace, kdyz auto jede 1000km po dalnici v jedne ceste.Lukas40 píše:V BMW mluví nesmysly že je doživotní náplň.Delam automatické převodovky 22 let a za tu dobu jsem se setkal teda opravdu různých doporučení autorizaku BMW až šla z toho hrůza.Ono se nevyplatí šetřit na těch výměnách olejů a zvlášť u ZF převodovek.macher píše:Nemyslím si, resp. ničemu to neuškodí, ale přijde mi to zbytečně moc mimo (olej v motoru taky můžeš měnit co 5 tisíc…). BMW tvrdí, ze olej v převodovce je “doživotní”, výrobce říká 80-120 a RR co 80 tisíc km. Řídím se pravidlem výše uvedeným a při výplachu je olej při kontrole vždy OK.
Ja pisu ze v BMW to nejde koupit, protoze to neni jejich
V BMW jde koupit pouze minimum věcí a ještě predrazenych ale ne úplně všechno jde.Oni jen druhou převodovku.ZF v podstatě není ničí co se týče osobních aut ZF je hlavně od nákladních vozů a až potom to šlo do osobáku.
Prijde mi trochu zvlastni, ze relativne velka firma by riskovala klamlivou reklamu spotrebiteli. Problemy a pokuty za to proste nestoji, ale kazdy management je nejchytrejsi na svete...Lukas40 píše:.Pravidelnou výměnou oleje se prodlužuje životnost automatu,a proplach mašinou nejde udělat úplně na všem všechny auta nejdou napojit a hlavně proplach se dělá u převodovek kde je filtr zavřený ve skříni a nejde vyměnit.Tak pokud někdo tvrdí že dělá proplach mašinou u převodovek ZF tak lže a je to pouze pračka peněz na lidi.
Muzes nam rict, jak je to teda s prevodovkami v G generaci, co se tyce vymeny oleje, proplachu, filtru atd? A pokud mas prostor, muzes mi do SZ poslat orientacne cenu na G30/31, G11?
Je x případů co vím to by se člověk divil.V G jsou převodovky 8 kvalt ZF tak se mění celá vana s filtrem a proplach se u toho mašinou nedělá vyteče všechno přes mechatronik.Tyhle převodovky mají celkem výdrž to jsou dobré převodovky tyhle už má ZF vychytane.
Ještě k těm proplachum mašinou už několik případů se ke mě dostalo že dělali proplach mašinou a převodovka se spálila.
To jako že to vyteče z hydroměniče a spojek, jo?
Jo vyteče to všechno