Chtěl bych poprosit o radu pokud někdo řešil jakým způsobem dostat zvuk z mobilu nebo případně jiného zařízení přes Bluetooth do audio systému auta. Bluetooth je aktivní a telefon pro volání funguje bez problémů ale možnost přenosu zvuku to neumožňuje. Moc bych ocenil nějakou osobní zkušenost jak to "hacknout", I kdyby třeba přes nějaký adaptér a podobně. Hledal jsem někde nějaký vstup na Jack ale nenašel.
Díky předem za každou radu.
Marťas
tel. +420731411611
e-mail: hotel@hotelmrazek.cz
fb: www.facebook.com/martineaglelangr
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bluetooth prenos zvuku z mobilu - BMW 5 r.v. 2005
-
- Člen Klubu
Re: Bluetooth prenos zvuku z mobilu - BMW 5 r.v. 2005
Měl jsem to v E60 podobně nějaká pseudopříprava ve výpisu na BT tam je, ale chyběl mi dotáhnout BT modul a dokódovat. V radiu to jede pod AUX položkou. EDIT: S644 Preparation f mobile phone w Bluetooth
Mluvení paní německy po stisknutí sluchátka taky fungovalo, to si myslím má na starosti jinej telefonní modul, pro mě aji tak k ničemu.
Nicméně je ten bluetooth přenos proti radiu či CD/AUX kvalitativně čína otřes. Umí to asi jen hodně ztrátovej SBC kodek a nevím jaká starší třída BT 3 nebo 4 to je. Při posílání ze Spotify (Premium) hraje hudba taknějak zkresleně. Na mluvený slovo, podcast zprávy dobrý avšak BT na hudbu je obecně blbost*. Takže doporučuju dodělat poctivej AUX cabel k jack mobilu.
*Leda že máte sluchátka a player vybaven Aptx (Qualcomm chip), nebo LDAC (Sony elektronika) kodekem.
Mluvení paní německy po stisknutí sluchátka taky fungovalo, to si myslím má na starosti jinej telefonní modul, pro mě aji tak k ničemu.
Nicméně je ten bluetooth přenos proti radiu či CD/AUX kvalitativně čína otřes. Umí to asi jen hodně ztrátovej SBC kodek a nevím jaká starší třída BT 3 nebo 4 to je. Při posílání ze Spotify (Premium) hraje hudba taknějak zkresleně. Na mluvený slovo, podcast zprávy dobrý avšak BT na hudbu je obecně blbost*. Takže doporučuju dodělat poctivej AUX cabel k jack mobilu.
*Leda že máte sluchátka a player vybaven Aptx (Qualcomm chip), nebo LDAC (Sony elektronika) kodekem.
Naposledy upravil(a) Totic dne pon 30.05.2022 13:25, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,
já to vyřešil tímto bazmekem zapojeným do AUX: https://www.alza.cz/tp-link-ha100-d4395986.htm a za mě spokojenost
Jo teď koukám, že píšeš žes hledal aux a nenašel - podívej se podle vin zda ho máš ve výbavě, u 3er a 6er je aux schovaný v loketní opěrce.
pokud ho nemáš, tak jedině dodělat - vytáhnout kabel a dokódovat
já to vyřešil tímto bazmekem zapojeným do AUX: https://www.alza.cz/tp-link-ha100-d4395986.htm a za mě spokojenost
Jo teď koukám, že píšeš žes hledal aux a nenašel - podívej se podle vin zda ho máš ve výbavě, u 3er a 6er je aux schovaný v loketní opěrce.
pokud ho nemáš, tak jedině dodělat - vytáhnout kabel a dokódovat
F06 640i Xdrive - Spacegrau Metallic
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
Já byl bohužel odkázán na toto https://www.ahifi.cz/dension-gateway-50 ... oth-0.html údajně je potřeba tento modul pro starší verzi iDrive systému a pokud auto nemá AUX-IN. S instalací prej do 16K. Tak nevím jestli do toho jít, nebo ne. Objednávky mají na prosinec 2022.