Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

LOGIC 7 E65 vs E60-E64, E7x, E9x

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

Re: LOGIC 7 E65 vs E60-E64, E7x, E9x

#21 Příspěvek od matiz »

Jeste doplnim snizeny termostat a prasive smradlave nafty kterym porad neco upadava a jsou furt nepojizdne -)))

A co se audia tyce, oznaceni High End nema s kvalitou nebo technickym resenim nic spolecneho, je to oznaceni vyrobku z toho nejdrahsiho konce, ale tak nejak se automaticky predpoklada ze budou technicky a zvukove dotazene do dokonalosti. Ale i hajend muze hrat mizerne a sem tam se to i deje. A v automotive produkci se nikdy zadny hajend konat nebude, tam jsou ty DSP hlavne k tomu aby mohli pouzit reprak za 3€ misto repraku za 15€ a hralo to tak aby z toho lidi uplne nezvraceli. L7 v E65 neni nic extra na dnesni dobu, je to taky pekny humac ve srovnani s trochu kvalitnejsim audiem, ale je to dedecek a pred tema dvaceti rokama co to vyjelo z pasu to muselo byt na auto bozske a kulervouci protoze mnohe auta takhle nehrajou ani dnes...

Hlavni pruser proc to v aute nemuze byt uplne dobre a top je fakt ze to hraje do maleho uzavreneho prostoru, tot je dost pruuuser. Navic se ty podminky dynamicky stale meni. Stale koketuju s myslenkou dat do te svoji do kufru sub s vydechem do skivaku, no neni cas na pikacoviny. Ale mit to dobry, hutny spodek by to posunulo do jine sfery. A stale mne neopustila myslenka dodelani BT konektivity do FM tuneru kde by normalne hralo radio a pokud bydoslo ke spojeni s BT zdrojem preplo by se to na BT stream. Ale neni cas, tak omilam svoje tri cd zasobniky...
JohnyB

#22 Příspěvek od JohnyB »

macher píše:
JohnyB píše:Macher: díky moc za vyčerpávající popis.

https://w221audio.wordpress.com/

Co si myslíš o tomhle, když to projedeš?

Chtěl bych upgrade. Ale přiznám se, že jsem krom Burmester, Bower and Wilkins, Dynaaudio apod., neslyšel nikdy nic. Proto si moc nedokážu představit, co mi jakej upgrade může přinést. A jestli má tím pádem smysl dávat kilo do audia (což se mi samozřejmě příliš nechce, ale pokud by to bylo opravdu kulervoucí, jsem ochoten :) )
V podstate je to podobne...
Díky moc za vyčerpávající informace. Vážím si toho. Vše jsem si uložil.

Poslal bys mi ještě dobrej zesilovač teda?

A co to Ahifi, myslíš, že tam mohu přijít a nechat je konat? Popř. máš osvědčenou firmu? (nebo jestli by se chtělo tobě...).
macher
Klubové ID: 1834

#23 Příspěvek od macher »

Totic píše:Jeden českej majitel značky a výrobce Hi-fi Heeskof např. v interview prohlásil, že příplatkové audiosystemy v autech jsou kvalitativně o míle dál, než adekvátní audio v domácím prostředí, muselo by k dosažení stejnýho výsledku stát 3-5x tolik.
Ach jo, to je tak, jako ted nedavno nejaky vystudovany borec z gender studies (nebo neco podobneho) publikoval clanek, ze jadrove elektrarny "kradou" vodu (nejak "zapomnel", ze to pak naprsi zpet). Vyse uvedena argumentace ma podobnou hodnotu... Proto bych kazde vyjadreni bankere s prvni lowcostovou soustavou bral tak nejak na stejno.
Totic píše:Jednoduchej důvod:
1) Ty repro (13ks v Logic 7) jsou napočítaný na předem danej poslechovej prostor
2) Posluchač má předem daný umístění na sedadlech tj.směrové meniče + kalotové membrány z titanu
3) Akustika je počítána v E65 včetně dutin a tuhostí kabiny jako celek, zřejmě díky tomu tady hraje nejlíp
1, ne, nejsou. Tenhle holy fakt si klidne muzes zjistit merenim pomoci obycejneho socka-UMIKu.
2, dalsi nesmysl. Vzhledem k pozicim repro a vyzarovaciho uhlu je to blbost na entou.
3, dalsi hovadina. Staci se podivat na objem "ozvucnice" (dveri) a co je tam pouzito za repro (to nepotrebujes ani merit, staci pogooglit technicke listy). Tady zadne realne pocitani nebylo anebo se pak nekdo na to v ramci zuzeni nakladu vybodl. Spis to vypada tak, ze se univerzalne pouzilo uni reseni a nejvetsi chyby jsou kompenzovane DSP. K "tuhosti" plechu je to pak uz jenom smutne usmevne. Proc si myslis, ze kazda audio firma zacina tim, ze ten plech podlepi (udela pevnejsim)?
Totic píše:Víš vůbec co obnáší řešení Logic7 v E65 a kolik stálo pořízení téhle nejvyšší výbavy?
Nejprijde mi nijak dulezite kolik to stalo. Po pravde si ani nepamatuji, kolik to stalo ted par let zpet v autach, co jsem kupoval. Hlavne to neni zadny vecny argument. Ohledne L7 vim presne, co to v podani BMW obnasi. Nejsem si vsak vubec jist (cti naprosto pochybuji), ze to vis Ty.
Totic píše:Když tam nataháš po 15ti letech svoje komponenty z Ahifi, kabeláž a individual vytlumení, který bude ve výsledku o 5% lepší a stát min. stejně, nebo o dalších 100litrů, žes vytvořil teprve ten high-end?
Jsi zapomnel pred procenta dopsat dve nuly, ne? Nejake peaky budu meritelne lepsi tak o 500%, prumer odhaduji tak na 200-300%. Vzhledem k memu vzdelani a praxi to klidne muzes brat jako kvalifikovany odhad.

Bez nejakeho rejpani - odkud mas tyto blbosti?
macher

#24 Příspěvek od macher »

JohnyB píše:Díky moc za vyčerpávající informace. Vážím si toho. Vše jsem si uložil.

A co to Ahifi, myslíš, že tam mohu přijít a nechat je konat? Popř. máš osvědčenou firmu? (nebo jestli by se chtělo tobě...).
Neni zac. Spis ma pocit, ze jsem Te zahltil, ale aspon mas od ceho se odrazit.

K zesilovaci - mohu Ti rict, co by mohlo byt ok, ale k tomu je potreba vedet nejdriv zakladni veci - budes vyuzivat existujici draty anebo natahnes dalsi? Chces, aby to bylo multichannel anebo staci stereo? Resis predni centr (infotaiment)? To si v hlave poskladej a pak se da neco vymyslet.

Ja na toto pouzivam ahifi. Maji levnejsi hodinovku nez nasi lidi, takze neni duvod to vymyslet jinak. Moji hodinovku bys nezaplatil :-), ale klidne pis na forum. Kdyz tady budu poradim a pomuze to i dalsim.
JohnyB

#25 Příspěvek od JohnyB »

macher píše:
JohnyB píše:Díky moc za vyčerpávající informace. Vážím si toho. Vše jsem si uložil.

Neni zac.....
Parada, diky moc. Absolutne tomu nerozumim a nehodlam se to kvuli jedne akci ani do detailu ucit, proto diky za kvalifikovanej nazor - rad si ziskam prehled

Zvukem infotaimentu myslis pravdepodobne pokyny navigace, ze? Vubec nevyuzivam...

A zaroven jsem teda nikdy neslysel multichannel, takze nevim, jestli ho chci :D :D
macher

#26 Příspěvek od macher »

JohnyB píše:Parada, diky moc. Absolutne tomu nerozumim a nehodlam se to kvuli jedne akci ani do detailu ucit, proto diky za kvalifikovanej nazor - rad si ziskam prehled

Zvukem infotaimentu myslis pravdepodobne pokyny navigace, ze? Vubec nevyuzivam...
Pokud nevyuzivas, tak o to to mas jednodussi/levnejsi. Mimo navigaci tam jsou jeste zvuky z PDC tusim, gongy a mozna jeste neco...

JohnyB píše:A zaroven jsem teda nikdy neslysel multichannel, takze nevim, jestli ho chci :D :D
A ted jsem te mozna zmatl ja :-) Jsem si uplne neuvedomil, ze ten Mercedes je trochu starsi. Mrkni na podporu, co vse to umi prehrat. Mozno zjistime, ze to umi jenom stereo a dalsi logicky vyber se vyresi sam :-)

Edit: tak dle googla to umi multichannel:

DVD Audio (MLP, MLP 5.1, Dolby® Digital 5.1)
DVD Video (DTS 5.1, DolbyDigital® 5.1, Linear PCM)
Audio-CD (DTS 5.1, Linear PCM)
MP3 on CD or PCMCIA (at least 128 kBit/s)

Tak zkus...

edit2: a tady je primo testovaci od Mercedesu, muzes otestovat: https://creamusic.net/classical/1178-va ... ts-51.html
JohnyB

#27 Příspěvek od JohnyB »

jj, mp3 to umi a dolby mi to pri spusteni pise :D

parkovaky taky nevyuzivam - signalizuji stejne az pri 5cm.

Po cem teda myslis, ze bych mel sahnout? A kdyz uz jsme u plodne debaty - zvladnu to zapojit sam nebo mam prijit do ahifi s timto pozadavkem?
macher

#28 Příspěvek od macher »

JohnyB píše:jj, mp3 to umi a dolby mi to pri spusteni pise :D

parkovaky taky nevyuzivam - signalizuji stejne az pri 5cm.

Po cem teda myslis, ze bych mel sahnout? A kdyz uz jsme u plodne debaty - zvladnu to zapojit sam nebo mam prijit do ahifi s timto pozadavkem?
Pozor, bezne MP3 jsou mono/stereo. Existuje i MP3 Surround, ale to je tak neobvykle, ze dost pochybuji, ze by to auto umelo (a ze bys to mel). Spis teda prehravas MP3 s upmixem a to neni realne 5.1... Zkus si tam dat to testovaci, co jsem posilal v prispevku up, a rozhodni se, jestli Ti to za to stoji.
JohnyB

#29 Příspěvek od JohnyB »

skvely, vyzkousim. Jeste jednou diky
kurevtor

#30 Příspěvek od kurevtor »

macher píše: ach jo, kurevtore, Ty jsi prevleceny dalsi Filozof, ne? Ten taky mluvi do vseho, o cem vi velke kulove...
no jasně, že velké kulové, ale dáš sem teda tu definici high-end?
Jen jsem napsal svuj laickej nazor tak ze me nedelej radoby vseznalyho Filozofa.

Ty sem prijdes a prohlasis, ze L7 v E65 nebyl high end ani nahodou. Se zaptam co je teda highend. Vysledek? Definici highend nemas a poradis za 100 litru cely audio v E65 vymenit, natahnout novy kabely a odhlucnit dvere. :lol: V pohode no. :lol: Ale ten Filozof ses tu ty, sorry.
macher píše: Nikdo tady neresi nejake lepeni pozlatek, aby to byl novy "highend". Bavime se ciste v technicke rovine.

Kdyz jiz naivne zijes v predstave, ze L7 je "highend", tak jenom fakta -
jejky tak to je fakt docela v highzlu, pardon v highendu, že jsem doteď žil v podle tebe "naivní" představě, že logic7 v E65 byl ve svý době špička. Že teda když si někdo koupil za 140 tisíc EUR sedmičku v roce 2004 a měl logic7 tak, že to bylo dobrý a teď teda vim, že fakt ne, okay. To mě za to rovnou zastřelte. Sice furt nevim co je highend, ale logic7 jím v roce 2004 nebyl, okay, díky za ta fakta.
macher píše: edit: uz vim, proc jsem nekolik let na forum nepachl a vidim to tak, ze zas na par let mi to stacilo.
ach jo, machere, Ty jsi převlečený další JaraX, ne? Někdo má jiný názor nebo pohled na věc, položí dotaz a ty hned chytáš krámy a vyhrožuješ, že sem roky nepáchneš? :cry: :cry: :lol:
macher píše: Naivne jsem si myslel, ze prakticke zkusenosti tvrde zaplacene penezma nekdo oceni. Inu, chyba... tak zas za par let :-)
to bylo fakt naivní no. Kór když máš tu svou mega hodinovku a tvůj čas je tak megadrahej že jo.

Tak zase za pár let, ve 2024 nashle :)
macher píše: edit2: nechapu, kde se to v te dnesni generaci bere. Si pamatuji, ze kdyz mluvili "dospeli lide", tak nezkusenejsi tise poslouchali a snazili se neco naucit...
Co se jako kde bere? :shock: Co máš na mysli? Co se v týhle diskuzi stalo tak strašnýho, že hned chytáš náladu starýho zapšklýho dědka co musí kérovat do "dnešní generace"? Jako fakt, co je tohle za krámy?

Fakt se omlouvám za nedostatečný projev neskonalého respektu k tvý hodinovce. Ty seš ten dospělej co tomu rozumí. Já sem to embryo co považoval "naivně" L7 v E65 v 2004 za highend. No tak už mi to ty dospělej odpusť. Doufám ale, že jsi dost dospělej, abys pochopil že tohle tlachání je potřeba taky brát trochu v nadsázce, že.

Poslední věc. Můžu se jako nezkušenej prosim poníženě ozvat z ticha a položit ze zvědavosti dotaz jednomu zkušenýmu dospělákovi? Když posloucháš tak ultra kvalitní a čistej zvuk - jak kvalitní máš sluch? Když slyšíš interval dvou tónů, poznáš že jde třeba o velkou sextu a ne malou septimu? Když slyšíš akord, poznáš, ze kterých je složen tónů? Když jeden tón zazní z několika nástrojů, poznal bys, že hrály třeba 4 klarinety a ne 5 klarinetů? Samozřejmě si klarinety přehoď na repráky - poznal bys, zda ti stejný zvuk hraje z 8 repráků a ne z 9?
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3771

#31 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

To mi připomnělo Comando. Cca od 2:15 :D
https://youtu.be/JNsXLVzDgJM
JohnyB

#32 Příspěvek od JohnyB »

macher píše:
Edit: tak dle googla to umi multichannel:

DVD Audio (MLP, MLP 5.1, Dolby® Digital 5.1)
DVD Video (DTS 5.1, DolbyDigital® 5.1, Linear PCM)
Audio-CD (DTS 5.1, Linear PCM)
MP3 on CD or PCMCIA (at least 128 kBit/s)

Tak zkus...

edit2: a tady je primo testovaci od Mercedesu, muzes otestovat: https://creamusic.net/classical/1178-va ... ts-51.html
Tak jsem to vyzkoušel s pomocí originálního DVD v kastlíku a ten multichannel je super! Akorát teda nevím, kde na to brát tracky, který to podporujou. Každopádně bych o něj nerad přišel.

Jakej navrhuješ postup?
macher

#33 Příspěvek od macher »

JohnyB píše: Tak jsem to vyzkoušel s pomocí originálního DVD v kastlíku a ten multichannel je super! Akorát teda nevím, kde na to brát tracky, který to podporujou. Každopádně bych o něj nerad přišel.
Vubec se nedivim :-) Kvuli domacemu audiu uz dlouhe leta nakupuji SACD, takze se zdrojem problem nemam. Muzes to vzit jako impulz k novemu cilu :-) Stahnout se toho da taky dost.
JohnyB píše: Jakej navrhuješ postup?
Uz mas teda promyslene draty? Dotahnout dalsi nebo jenom vyuzit co tam je?
JohnyB

#34 Příspěvek od JohnyB »

Radeji bych vyuzil to, co tam je.

Predpokladam, ze pokud bych tahal draty, tak je to lepsi rovnou udelat cely, vcetne repro, ze.
James745

#35 Příspěvek od James745 »

Mohu srovna Logic 7 z E66 a Dynaudio v mém Phaetonu 2013... No asi takhle... Po poslechnutí stéjné skladby na Dynaudio a pak to samé u E66, tak je to jak DSP z E39...

O toto srovnání jsem ochotný se podělit nějakým srazem a porovnat VW Phaeton vs BMW E65/66... ne motorově, ale celkově..¨¨

komfort, odhlučnění, hudba a jiné.. Mě samotného to hodně překvapilo.. už jen tím, že to VW má lepší odhlučnění, než E66 a F01...

a to jsem měl možnost během jednoho dne řídit jak E66 tak svůj Phaeton..

Zpět na E66 bych se nevrátil..
PetoK

#36 Příspěvek od PetoK »

To sem ale nemôžeš len tak napísať, zaslepenci co na novsie auta proste nemajú, budu tvrdiť ze to aj tak hra najlepšie.
matiz
Klubové ID: 3204
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od matiz »

Ale naopak, napsat to klidne muze protoze by bylo fakt dost spatne kdyby audio o deset let mladsi bylo vyrazne horsi nez ten uplne prvni logic na svete... A fakt je i ten ze v e65 ten logic hraje tak nejak lip nez v petkach a trojkach. Neda tlak, to je marne a je to dane koncepci. Ale rozhodne zle to nehraje. Ze je v efku vic kravalu jak v e65 je taky fakt. F01 neni spatne auto, ale neni ani dobre a rozhodne neni spolehlive. Phaetona jsem mel moznost parkrat ridit a neni v nem nic, ale zhola nic co by se mi na nem libilo. Hrozny trakar.

A ze bych nemel na novejsi auto si uplne nemyslim, rad bych si ho koupil, ale nemam co bych koupil z novejsi produkce bmw. A bobri zuby jsou uz uplne mimo moje chapani jak by mel vypadat luxusni sedan. E65 je bomba auto kdyz vezmu do uvahy to svezeni jake dokaze nabidnout. A vis sam jake bylo svezeni v e65 a vis jake je v gaziku...
JohnyB

#38 Příspěvek od JohnyB »

Sakra, ten Phaeton bych rad vyzkousel, kdyz jej tak chvalis.

Jeho velka nevyhoda, ale potencialne i vyhoda, je lehka vizualni zamenitelnost s Passatem.
James745

#39 Příspěvek od James745 »

Ve středu jedu do Prahy ;) Beareka u Holešovic a pak jedu na čerňák. Není problém se někde stavět a předvést.. já jsem opravdu spokojený.. komfotně je na tom lépe než E66 s EDC... byla by blbost kdyby phaeton s podvozkem Bentley nebyl komfotní..

jinak tím jak vypadá je pro mě výhoda... nevykřikuje tolik do okolí ale zamenitelnosti s pašikem? Noo tak to jen opravdu z hooodně velké dálky.. svojí velikost už zaměnit nelze...

Jinak co se týká pozornosti, tak jsem si myslel že Phaeton nebude tu pozornost přitahovat vůbec..ale nakonec pozornost přitahuje.. neznám den když jsem na bezině a nebo někde na parkovišti a spousta lidí se otačí a nebo rovnou přijdou a ptají se :D

na příklad v Drážďanech u Kaufparku je to celkem běžné, že přijde němec a začne prohlížet auto s tím, že je to pěkné, prostorné a dobré auto...

a že mám parádní vkus..

další zas že je škoda že už se nevyrábí..

tohle jsem s žádným jiným autem nezažíval :D

Já jsem vždy hledal náhradu za BMW 7, ale tohle vyhrálo... Audi A8 mě neoslovila a MB S už vůbec.
JohnyB

#40 Příspěvek od JohnyB »

Ale toz, w222 s tebou nic nedela? Vzdyt je takova pecka...ten interier jak od Gigera je proste uzasnej ;D

Jsem z Olomouce. Byt z Prahy, tak moc rad dam kavicku.)
Odpovědět