Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Z3 tlak do vody

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Robin

Z3 tlak do vody

#1 Příspěvek od Robin »

Ahoj,
dobrá rada nad zlato. Mám Z3 e36, 1,9, motor M44 103kw, dvě vačky. Praskl chladič a motor se uvařil. Dal jsem nový chladič, po nalití vodou šel tlak do vody. Olej čistý, nikde nic smíchané. Ani olej ve vodě, ani voda v oleji. Takže šla dolů hlava, prohnutá o 0,3mm. Přebrousil jsem jí, nové těsnění, smontoval, nalil vodu, zase tlak do vody. Znovu hlava dolů, tentokrát jsem jí poslal do Ostravy, v domění, že je prasklá. Není, natlakovali, je perfektní, bez závad. Měřil jsem blok, ten je rovný. Teď mi hlava jde zpátky, tak budu montovat. Jen těsnění stojí zase 5000. Tak to zkusím ještě jednou složit a jestli to zase bude tlakovat, tak už mě asi trefí. Volal jsem člověku, co opravuje jenom motory BMW a ten si myslí, že to mlže dělat špatně odvzdušněný chladící systém. Ptal jsem se ho, jestli si nemyslí, že je prasklý blok, což vylučuje a myslí, že je zavzdušněná voda v motoru. Což se mi nechce věřit, že by tak tlakovalo hadice a letělo to z expansky. Má někdo zkušenost, nebo radu? Nechce se mi vyndávat zbytečně celý motor a kupovat již třetí těsnění za 5tis. Prý odvzdušnit tento motor je alchymie. Pořád se mi nechce věřit, že by voda takto tlakovala...
LUBEC Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Z3 tlak do vody

#2 Příspěvek od LUBEC Člen Klubu »

otvírá ti termostat?
Bmw e39 528i touring
Bmw e85 Z4 2.5i Merlot rot
Bmw e83 x3 3.0ia
Bmw e32 740ia Alpina look
Bmw e30 328i M Technik 2 / m20b28
Bmw r1100s Mandarin
Bmw r1150gs twin spark
Bmw k1100lt
Robin

#3 Příspěvek od Robin »

LUBEC píše:otvírá ti termostat?
Jj, nový.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

To bude vážně zavzdušněný. Zkus napsat honzoviD93. Řešil podle mě to stejný.
Robin

#5 Příspěvek od Robin »

Pajk85 píše:To bude vážně zavzdušněný. Zkus napsat honzoviD93. Řešil podle mě to stejný.
OK, dík.
Robin

#6 Příspěvek od Robin »

Pajk85 píše:To bude vážně zavzdušněný. Zkus napsat honzoviD93. Řešil podle mě to stejný.
Tak HonzaD93 to nebyl
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Divný. Na E39 měl zavzdušněnou soustavu a když mu začala vařit voda, tak šla ven. Bylo to špatně odvzdušněný. JaraX mu půjčil hadici na odvzdušnění a bylo po problému.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Poslal jsem Ti SZ, ale koukám nemáš příspěvky…

Hele cinkni JaraXovi. On Ti poradí, mluvil jsem s ním. 721 772 364
Robin

#9 Příspěvek od Robin »

Pajk85 píše:Poslal jsem Ti SZ, ale koukám nemáš příspěvky…

Hele cinkni JaraXovi. On Ti poradí, mluvil jsem s ním. 721 772 364
Dík, už jsem s ním mluvil. Dám vědět, jak to dopadlo. O víkendu budu motor skládat, pak napíšu.
DKx
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DKx »

Robin píše:
Jj, nový.
Že je nový neznamená, že je funkční. Jeden takový tu mám už měsíc na stole na reklamaci. Auto jsem málem uvařil, ale voda zůstala kde měla. Jinak potvrzuji, že odvzdušnění těchto motorů trvá dlouhé kilometry i s dodržením všech postupů.
Robin

#11 Příspěvek od Robin »

DKx píše:
Robin píše:
Jj, nový.
Že je nový neznamená, že je funkční. Jeden takový tu mám už měsíc na stole na reklamaci. Auto jsem málem uvařil, ale voda zůstala kde měla. Jinak potvrzuji, že odvzdušnění těchto motorů trvá dlouhé kilometry i s dodržením všech postupů.
Termostat funguje, beru pouze original díly z BMW, jiné díly nekupuji a ty většinou fungují. No, v každém případě, problém vyřešen. Tímto díky Honzovi D93 a také Dominiku Kouboví, toho jsem okradl asi o 2hodiny práce. Opravdu, odvzdušnit tento motor-alchymie...Postavit do kopce, povolit odvzdušňovák, nalívat vodu, až tače přes odvzdušňovák, promačkávat hadice. Až už nejde nic dolít, zavřít, nastartovat, nechat běžet, potom povolit, dolít, promačkat, jet projet, nechat vyhnít a potom projet, dolít a je to OK....Tak jsem si mohl ušetřit cca 8tisíc a spoustu času, neboť jsem nemusel posílat hlavu do Ostravy, v domnění, že je prasklá. Přebrousil jsem si jí doma sám a bývalo by to bylo šlo hned napoprvé. Tak jsem si cvičně sundal hlavu 3x. A aby toho nebylo málo, tak se mi zrovna po..al regulátor otážek volnoběhu, takže dalších 5tisíc v pr..li....A protože jsem to chtěl mít hotové už včera, tak jsem spěchal a nějak jsem pootočil vačku o 90° a nevšimnul jsem si toho, jdu startovat a motor bez komprese. Tak znova všechno odstrojit, sundat prsa, otočit vačku správně a zase složit. A potom to začalo tarokovat a houpat a v řiti regulátor volnoběhu. A ještě jsem, asi trochu vzteky, víc zabral a urval hadici sání, která vede do airboxu, ta potažená molitanem, kterou nikde nemají, jenom v USA, ani BMW to neumí a s dopravou 5000kč. Asi mě jebne. Ale Jinak motor běží perfektně, snížená hlava, laděný výfuk, zvuk, jako GT 40. /1.9 :lol: /. Opravdu, odvzdušnit, žádná prdel. Motor si opravím celý sám od základu ale tohle mě fakt dostalo...No, člověk je celý život blbej...
Odpovědět