kabyr: protože mně vždy nejdřív trvá půl hodiny než se posbírám z podlahy jak mě ty moudra vždy pošlou do kolen takže nemůžu psát hned....
Filozof píše:
Stepan: Orel v kilometru když ví že bude muset sestoupit na nižší letovou hladinu tak to prostě dá. Pokud ale řekne ostatním že by měli o 500m klesnout ... tak někteří těžce narazí o zem a rozbijí si tlamu a už se z toho nevzpamatují ... kdežto orlovi to nevadí. ten si bude dál lítat v nižší hladině. A věř že těch lidí bude hodně.
jestli tvý socio-ekonomický predikce vycházej z takovejch obecnejch a debilních analogií tak už to chápu
Vole píčo letí si takhle Orel skalní když tu nejdnou pošeptá do ucha kámošce Poštolce obecné "klesneme o 500m". A Poštolka těžce narazí na zem a rozbije si tlamu. Orel letí dál.

A proto bude krize.
Filozof píše:
Inflace má vystřelit šíleně vysoko, má proběhnout nějaká revoluce či převrat a bude i hypoteční výprodej a megakrize ... lidé nebudou schopni splácet několikanásobně vysoké půjčky.... hromady firem krachnou a spousty lidí bez práce a lidí bez bydlení díky energiím která díky spekulacím na burze vyletí mnohem výš jako dnes... bude obrovská migrace lidí z ČR ... jídlo nebude dostupné pro všechny a bude na příděl bude jezdit málo kamionové dopravy vzhledem k šílené ceně paliv na trhu které vystřelí taky vysoko ....
toto má být v roce 2023-24.
tohle cituju, abysme si tu za 2 roky touhle dobou zhodnotili jak moc se Filozof netrefil
-> Jídlo na příděl a nebudou jezdit kamiony, zapište si. Obrovská migrace lidí z ČR, zapište si. (ty vole a kam asi půjde běžnej Čech, když všude na světě je buď dráž nebo vyšší daně nebo nižší živ. úroveň nebo menší míra bezpečí nebo všechno dohromady? Kam do píči půjde, když většinou Češi neumí ani anglicky pořádně?)
Filozof píše:
Inflace má vystřelit šíleně vysoko, má proběhnout nějaká revoluce či převrat a bude i hypoteční výprodej a megakrize ...
Revoluce a hypoteční výprodej a megakrize

Neřikal jsi tohle každej rok před covidem a pak při začátku covidu a pak během covidu?

Docela by mě zajímalo kdo jako bude dělat revoluci - kdo bude hlavní lídr? Kolik sesbírá demonstrantů?
Filozof píše:
Máme se na co těšit.
To už máme teď. Já se každej den těšim jestli tu nenajdu nějaký tvý moudra kámo
Filozof píše:
Co mám info někteří známí už ted přemýšlí kam odjedou když vidí co se děje v čr poslední dobou.
Někteří známí - budu hádat, dělňasové co se musí 10 hodin 6 dní v týdnu držet půllitru a mají problém vůbec poplatit alimenty v řádu tisíců kč. Nebo jsou to zase ředitelé bank?
Bla bla bla, nemáš info kámo, máš hovno a nechal sis nakecat sračky od svejch známejch a akorát tě vobložili důležitejma kecama zase. Co se tady děje tak strašnýho, že by měl kdokoli utíkat? A kde se bude mít líp než v ČR? Tim útěkem z ČR vyhrožují jen vemena co byly nejdál v Chorvatsku a jenom mektaj sračky u piva co by kdyby a jak říkáš - přemýšlí. Asi jako ty nakupuješ auto. Výsledkem "přemýšlení" je "asi tu zůstanu, je tu dobrej Grešlák".
Filozof píše:
Koruna jako měna bude bezcenná doporučuji něco co bude stabilní.
Proč šíříš paniku a vymyšlený dezinformační sračky kámo? Jasně Koruna bude bezcenná

Sice je tu Českej stát + 10 milionů lidí co tim budou muset platit a tisíce firem co tim musí platit daně, ale bude to bezcenný jasně. A prosim tě co bude stabilní? Nějakej stable coin třeba? Terra Luna třeba?
Filozof píše:
Nejlepší výhled podle mě má Lucembursko - Švýcarsko a paradoxně Rusko kde posiluje radikálně Rubl.
Ty musíš být total ekonomickej degeš. Byl jsi někdy v Lucemursku? Já ano. Nemaj vlastní měnu, nemají vlastní průmysl, nemají ani vlastní vysokou školu, je to hromádka přistěhovalců na jednom místě. Ano mají vysokou živ. úroveň, ale nejsou v ničem soběstační, jen benefitují z napojení na Francii a Německo. Je to stát menší než náš nejmenší kraj, kterej těží z řízených daňových úniků a že je sídlem institucí.
Klidně prosím rozvěď proč má zrovna debilní Luxembourg nejlepší výhled

Fakt jsem zvědavej
Filozof píše:
Rusko kde posiluje radikálně Rubl
nemáš trochu v hlavě nasráno kámo? Víš o tom, že státní podniky v rusku musely vzít 80% svých devizových rezerv a nakoupit za to rubly, aby jim ta ekonomika nezdechla? Víš, že bylo zákonem zakázáno obyvatelům nakupovat USD někdy tušim do září? Myslíš, že ta cena rublu je fakt tržní a tedy reálná? Myslíš, že ta cena rublu vůči usd má na ulici cenu toho co ti řekne internet jo?
Tahle diskuze nemá strop. Posiluje to tu radikálně, asi jako bezcennej rubl.