Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Cena za komplet rozvody na F11 520d 135kw
-
Cena za komplet rozvody na F11 520d 135kw
Zdravím. Musím nechat udělat komplet rozvody na F11 520d 135kW rok 2012 a mechanik mi sdělil, že s olejem a filtry včetně práce tam budu za 45 tis. Máte s takovou výměnou někdo levnější zkušenost, nebo je to přiměřené? Přijde mi to jako děsnej randál! Chápu, že cena originálu bude někde jinde, ale zda to pořešit nějakou tou náhraškou má případně smysl.
Re: Cena za komplet rozvody na F11 520d 135kw
Je zbytečné dávat originál. Pošli ní vín a dám ti vědět.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak hlavně tyhle dýzly mají rozvody vzadu, což je dělá téměř nereálné vyměnit bez vyndávání motoru
Téměř nereálné znamená tedy reálné.
Kamarád je nechal dělat cca před rokem za 15 včetně práce u někoho v Prostějově, kontakt klidně zjistím.
Originál díly jdou nahradit, tady se určitě ušetrit dá. Někdo by Ti mohl poradit, kdo ty rozvody pro tento motor od BMW dělá. Zpravidla je prvovýroba INA, Gates…

Kamarád je nechal dělat cca před rokem za 15 včetně práce u někoho v Prostějově, kontakt klidně zjistím.
Originál díly jdou nahradit, tady se určitě ušetrit dá. Někdo by Ti mohl poradit, kdo ty rozvody pro tento motor od BMW dělá. Zpravidla je prvovýroba INA, Gates…
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ano, viděl jsem, že jej někdo měnil bez vyndání motoru. Ale myslím nevyměnil všechny 3, je tam jen několik centimetrů. A do toho se pustí dle mého názoru jenom zoufalý garážník. Ale třeba se velice mýlím. U benzínů to je něco úplně jiného, tam jsou rozvody vpředu.
Originál rozvodové sady jsou co vím Iwis, ty samé prodává Febi/SWAG. Samozřejmě to asi nebude platit pro všechny generace/motorizace.
Originál rozvodové sady jsou co vím Iwis, ty samé prodává Febi/SWAG. Samozřejmě to asi nebude platit pro všechny generace/motorizace.
-
Díky za odpovědi a zde je VIN: WBAMX11080C975603
Mám možnost sadu rozvodů od výrobců: SKF, Dayco,ina, stal, Febi a jiné.
Tak to má snad každej, kdo umí používat e-shop.
-
Ono je víc operací, kdy je méně pracné si na to ten motor celý vyndat, než to dělat v autě.DKx píše:Tak hlavně tyhle dýzly mají rozvody vzadu, což je dělá téměř nereálné vyměnit bez vyndávání motoru
Nejsem servisák a hrabu se jen ve vlastních autech. Ale spousta věcí je v některých autech udělaná tak, že se k těm šroubům a matkám dá jen velmi obtížně dostat, pokud je motor v autě. Nad servisovatelností konstruktéři očividně nepřemýšleli. Příkladů, kdy by něco šlo udělat s poloviční námahou, kdyby nějaký šroubek byl o 2cm vedle nebo nějakej odlitek měl nepatrně jiný tvar, je snad nekonečno.
Naposledy upravil(a) Michal-E39 dne pon 09.05.2022 20:59, celkem upraveno 1 x.
-
-
......ne nějakém zahraničním fóru to nějaký člověk řešil roznýtováním řetězu a řetězovou sponkou,.....ale spolehlivost řešení si netroufám posoudit,....za mě blbost. Co funguje u řetězu motorky nebude akceptovatelné u rozvodu motoru - při zastavení se např odporem komprese nakrátko rázově může změnit smysl otáčení motoru.