Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Záměna sporáku za climatronic - dolazení výbavy e61 2004

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
stellaM3

Záměna sporáku za climatronic - dolazení výbavy e61 2004

#1 Příspěvek od stellaM3 »

Zdravím hoši.
Pořídil jsem e61 predface celkem v holotě a chtěl bych si jí trošku doladit co se týká výbavy.
První asi vyměním sedačky. Jsou tam hadrový obyč s výhřevem. Chtěl bych tam dát nějaký sporty polokůže s výhřevem.nebo komforty. Půjdou čistě vyměnit plug and play?
Dál bych chtěl vyměnit sporák za climatronik . Stačí jen panel? Nebo se to musí nějak kódovat?
Auto je 2004 e61 530d
PetoK

Re: Záměna sporáku za climatronic - dolazení výbavy e61 2004

#2 Příspěvek od PetoK »

Nie, vsetko je ovela zlozitejsie, kupovať taketo auto je hlúposť.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jéžiš tos možná neměl dělat, kor Tour má výbavy a jednotek na předělání ještě víc skrz upgrady proti zatékání a 5.dveřím. Sám se výbavou u své E60 CSE (Czechoslovakia Social Edition) nadšeně zabývám už roky.. Hadrový polomanualy šly ven jako první, P&P to nebylo i skrz chybějící výhřev, možná tady budou konektor piny stačit. Klimapanel není až tak problém přehodit a nakodovat. Já šel rovnou do LCI a MASK-II s navi, aby to do sebe rozměrově zapadlo. Jen jsem si uvědomil, že třeba AUC funkce zřejmě nefunguje když nemá své čidlo. Aspoň jde teď uzavřít okruh ventilace z volantu tlačítkem, tj. smrad stop ihned.
stellaM3

#4 Příspěvek od stellaM3 »

Totic: Děkuji za rady . Mě budou stačit ty sedačky a ten klimapanel se zbytkem se dokážu smířit.
Já to auto koupil kvůli stavu a najetým kilometrům.
Jinak bych to nebral.
Sedačky mám s vyhrevem v hadru tak snad by to mohlo sedět nějaká polokůže s výhřevem.
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Klima: pokud vím tak sporák je právě klimatronik a ta pokročilejší prostě dual (paradoxně ji mám už E36 z '97 vč. AUC). Automatic Umluft Control nebo tak něco asi ve výpisu výbavy E60/E61 ani nebude pokud ji základní klimatronik vůbec kdy uměl ?

Sitze: no zkus porovnat konektory zda jsou stejný, paměti to má v sobě tak možná nebude ani žádný kódování potřeba. Jen pro doplnění rozdíl konektorů u sicen je myslím předface vs. LCI, ale jde to prej taky předělat (tam je pak dobrá ta protinárazová LCI hlavová opěrka). Ps. Jinak celkový memory paket nebo co to je už uměla E39, ale musí to bejt u E60 spajtý s ŘJ vnějších zrcátek a el.sloupkem volantu.
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

Totic píše:Klima: pokud vím tak sporák je právě klimatronik a ta pokročilejší prostě dual (paradoxně ji mám už E36 z '97 vč. AUC). Automatic Umluft Control nebo tak něco asi ve výpisu výbavy E60/E61 ani nebude pokud ji základní klimatronik vůbec kdy uměl ?
No, ona E60/61 mohla mít úplný sporák viz Obrázek

Otázkou je, tím že je jednozónová, jestli je vůbec technicky připravená na dvouzónu anebo se budeš muset smířit se sporákem
F06 640i Xdrive - Spacegrau Metallic
EX E63 630i - Saphirschwarz Metallic
EX E46 316ti Compact - Japanrot
EX E36 323i Saloon - Orientblau Metallic
EX E36 316i Compact - Hellrot
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

To je právě základní E60 AUTOmatický klimatronik (se zpětnou vazbou, čidlem atd.) v designu sporák, možná bude i ve výpisu výbavy. Vyšší je dual/LCI s přídavnýma funkcema, někde jsou tady k tomu starší topics.
Odpovědět