Tak v mým okolí je to celkem jasný. Bruno z E46 klubu.
http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... it=brunson
Lakuje alu i pro olomoucký Cartec pokud vím.
U něj jsem lakoval dvoje kola, ty první jsou na stránce 31, 194ky v antracitu. Druhý tam nejsou, už asi nemá důvod postovat další výsledky. Pokud si dobře pamatuju, má dva kontakty na svařováni resp. dovařování hlubokých škrábanců. Kola v případě nutnosti nechává chemicky odlakovávat, což je nejšetrnější varianta, jak zbavit alu starýho lakování.
Další člověk je mishan z AHC klubu, kterýho pokud mě dobře slouží paměť znáš i Ty. První sadu cca 10let zpět mi nalakoval naprosto bezchybně, druhá byla slabší, ale furt to nebylo špatný. Jenomže naposledy mi říkal, že s tím pomalu končí, že už na to nemá čas. Ten člověk by Ti o komaxitu taky řekl svý.
Abys chápal, já komaxit zcela nezatracuju. Ale z osobní zkušenosti mě to zklamalo. Nechal jsem si renovovat třmeny, hodnocení pána exklusivní (kontakt jsem nedohledal… dnes bych si to udělal sám, lakování bych řešil Foliatecem, s tím mám super zkušenost). Rok možná dva to drželo, pak se to začlo loupat => nelze nijak opravit jako mokrý lak. Kamarád má nalakovaný dvoje Spidery škodovácký. Oboje popraskaný (můžu klidně nafotit). Prášková lakovna Buriánek v Prostějově (hodnocení samotné lakovny je velmi dobrý). Po této zkušenosti jsem mu nechal lakovat jeho 19” alu z Focus RS u Bruna a je nadšenej. Aspoň zatím, je to dva roky.
Z mýho pohledu tedy není problém zima nebo léto, jak jsi zmínil, ale spíš to, o jakou velikost alu se jedná (včetně profilu gumy) a pak jak jsou ty kola moc namáhaný a to i teplotně. Na okruhu věřím, že to popraská hned a né málo. Taky o to, jestli jsou to blata, jako maj třeba eFka.
Prostě jde o to určení. Vesměs, když si někdo kola nějakým způsobem cení, zvolí mokrý lakování. Kdežto komaxit volí na zimu nebo na “bezcenná” alu. V neposlední řadě zmíním to, že prášková barva se vypaluje a některou směs (hlavně samozřejmě dražších lehkých kol) to může nenávratně znehodnotit. Je tedy potřeba znát od jaké teploty to je a tady bych se osobně bál.