Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 530D 170 kw, nelze odemknout volant

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Skuba

E60 530D 170 kw, nelze odemknout volant

#1 Příspěvek od Skuba »

Čau, vespolek.
Ptá se blbec, tak to kdyžtak berte v potaz. Díky
Po vytažení klíče ze zásuvky se mi zamkl volant a nechce se odemknout. Několikrát cvakne u zámku, když chci se zamknutým volantem hybat . Jednou se to samo odemklo tak po půl hodině lomcování a podruhé tak po 10 minutach. Lomcoval jsem s tím proto, ptz poslední věta hlášky z displeje. Každopadně to píše hlášku: Steering wheel lock. Electric steering wheel lock under strain. Steering wheel cannot be unlocked. Move the steering wheel to enable engine start.

Teď je to tak, že je volant zamklý už asi na pořád, nebo nevím. Je to automat, takže je zamklé uplně vše a nelze ani nastartovat. Koukal jsem na nějaký videa na youtubu, ale to mi moc nepomohlo. Nekdo tam přepisoval nějaký kod v komplu, nepochopil jsem. Budu to dávat ještě na diagnostiku, jestli se mi to s ní vůbec spojí, a zkusím odpojit baterku. Každopádně jakoukoliv radu vítám. Nevím, jestli je to nějaký bolístko BMW, ale sere mě to strašně. Díky všem za pomoc
Filozof

Re: E60 530D 170 kw, nelze odemknout volant

#2 Příspěvek od Filozof »

nikdo neporadil tak aspon něco ti napíšu.

CITUJI:
Je potřeba aktualizovat jednotku CAS na nejnovější verzi a je po problému...už se to často řešilo v servisu :smile:
chyba se objevuje při malém napětí baterie (vybitá baterie)

Tak se na to podívej a at ti to aktualizují případně proměřit baterii.
a neparkovat s vytočenými koly. Ideálně volant rovně a pak vypínat motor.
Skuba

#3 Příspěvek od Skuba »

problém vyřešen. Koupil jsem za 6 kil ELV EMULATOR na Ali expressu a je klid. Nic se neměnilo, pouze se přepojil káblík pod volantem od zámku na ten emulator. Sice se nezamyká volant, ale to je mi jedno.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

LOL. Ale tak taky řešení, ikdyž osobně bych se bál.

Hlásilo to před úplným zamknutím něco?
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

tak ono Ti to píše ....pohni volantem ...aby se odjistil zámek, kterej tam drží když je volant "našponovanej " a ten elekromagnet na to nemá sílu ..aspoň tak sem to pochopil já....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
kabyr01

#6 Příspěvek od kabyr01 »

Klasická chyba zámku volantu, je potřeba dát nový nebo ho deaktivovat - dá se udělat i fyzicky a napořád, nebo tímto emulátorem. Je otázka, jak dlouho ten emulátor vydrží fungovat :)

Trpí na to hrozně moc Audi A6 4f a 4g už taky, není otázka zda ale kdy. A E60 + E61 už jsem taky pár viděl :D

Můj kámoš ty zámky deaktivuje na těch Audinách jako na běžícím pásu, tak věřím, že to bude někdo dělat i na bmw ;)
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Já to slyšel od JaraXe trochu jinak, ale třeba je tohle něco jinýho. Neoznačil to jako chybu, ale jako “bezpečnostní prvek”, kdy je potřeba vyměnit řízení. Mně se to stalo taky. Začlo to oranžovýma hláškama, pak červenýma a končí to tak, že zastavíš, zamkne se to a konec. Pomohlo mi přehrátí jednotky. Zjednodušeně řečeno jsem díky tomu znova načetl počet odemknutí volantu.
A proč “bezpečnostní prvek”? Jestli jsem to pochopil správně, u nějaké automobilky (snad Chevrolet Corvetta) došlo k tomu, že se to řízení pos*alo a dotyčný nemohl vozidlo ovládat a vysekal se. Takže automobilky Tě tímto způsobem nutí vyměnit díl.
Tu Audi zmínil taky a to skrz cenu. BMW v tomto směru bylo znatelně levnější co se týče dílu.
70E9A028-55A9-4392-9A01-03E0F3E7C4AD.jpeg
70E9A028-55A9-4392-9A01-03E0F3E7C4AD.jpeg (144.4 KiB) Zobrazeno 5560 x
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Mi to nedalo, tak jsem mu i napsal.

“Ahoj, funguje to tak že výrobce stanovíl nějaký počet odemčení, kolik to vydrží než to selže. u BMW nakonec viděli, že ten počet je zbytečně malý a udělali aktualizaci SW, kde ten počet je mnohem vyšší. Aktualizovaná auta tak mají tento problém o dost později, až se objeví, pak se vymění volantová tyč se zámkem. Instalaci emulátoru beru jako bastl, jednak nikdo neví jak dlouho to bude fungovat, a když ten emulátor odejde někde v Chorvatsku, bude to veselý. Jak píšeš, není to chyba, ale bezpečností prvek. Nejdřív to svítí žlutě, to je posledních pár startů, nakonec to svítí červeně a to je konečná. Naštestí E65 takovéto kraviny nemá :)
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Měl jsem to samé na e63...stalo se mi párkrát doma v garáži, že jsem nemohl nastartovat a idrive psal chybu zámku...pak se mi to stalo i mimo domov a to už mě donutilo s tím něco dělat....takže jsem koupil emulátor s tím, že ho tam dám (protože nový zámek stojí myslím 10 táců....). A když jsem odkrytoval spodek palubky, tak jsem zjistil, že už tam emulátor mám....a že už je tedy KO.
Napojil jsem nový emulátor a jezdím dál. Zámek tam ještě byl, tak jsem ho odmontoval...na co ho vozit....
Odpovědět