Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
xaler

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#3721 Příspěvek od xaler »

Neberte si mě do huby, kdyby ten krám šel opravit tak dávno opravený je.
PetoK

#3722 Příspěvek od PetoK »

Vsetko ide spravit, len to nemoze riesit idiot.
Nadzi

#3723 Příspěvek od Nadzi »

Ďakujem vám obom za odpoveď.
Auto mam zatiaľ 2 týždne takže sa hrajem skúšam co ma auto za výbavu za problémy atd. K Jaraxovy sa skorej ako za pár mesiacov moc nedostanem tak sa všetko zatiaľ snažím riešiť svojpomocne alebo cez fórum. Auto ja sám nebudem opravovať to je jasne viac by som toho pokazil, ale napríklad čidlo vackoveho hriadeľa by som dokázal vymeniť tak stým by som začal a zbytok samozrejme mechanik.
Osobne si myslím si ze tam bude aj bohatá zmes lebo podľa budíkov sa neviem dostať pod hodnotu 25 litrov.

Podľa diagnostiky je vadný snímač na rade valcov 2. V celom motore sú 4 senzory. Ktorý je ten vadný?

Inak Auto je super a nechápem ako som doteraz kupoval iné auta ktoré tomuto nesahaju ani po členky.

A chcel som sa spýtať len pre informáciu ze aká značka reproduktorov je v tom logic7? To je nejaký harman kardon alebo proste logic7? :D

A mimochodom na diagnostika za 5 eur samozrejme chapem ze to nieje na riesenie problemu :D ale zachranila ma tym ze som zmazal chyby ktore tam boli po vybiti baterie a mohol som odist z platenej garaze be platenia :D takze taka nudzovka aspon na par kilometrov to bolo fajn.
Naposledy upravil(a) Nadzi dne čtv 02.12.2021 23:15, celkem upraveno 3 x.
Nadzi

#3724 Příspěvek od Nadzi »

Xaler a co máš s autom?
xaler

#3725 Příspěvek od xaler »

Čidla jsou zezadu na motoru, Bank2 je strana řidiče, výfuková vačka je ta vnější, sací vnitřní. Čidla jsou zaměnitelný tak je prohoď a uvidíš jestli se ti chyba přestěhuje. Ty čidla jsou citlivý na upevnění, když nebude dotažený tak bude házet chybu. Pokud ti ta chyba vyběhne ještě před nastartováním tak je problém elektronickej to čidlo nekomunikuje. Pokud až po nastartování tak to čidlo nesnímá, snímá blbě nebo je mechanický problém.
Nadzi

#3726 Příspěvek od Nadzi »

Ok pozriem to. Ak to bude vadný môžem ho nahradiť aj druhov robou? Našiel som taký snímač znacky Febi alebo vemo a ešte nejakých alebo je nutné original?
PRAHAV8

#3727 Příspěvek od PRAHAV8 »

Originál
Nadzi

#3728 Příspěvek od Nadzi »

a nieje ten original len prebalena krabicka za 4nasobnu cenu???
xaler

#3729 Příspěvek od xaler »

Je to tuctovej Hallův senzor co jezdí ve všech autech, je to tři stovky vs. tři tisíce tak záleží na tobě. Radit ti nemůžu, jsem vyvrhel.
Filozof

#3730 Příspěvek od Filozof »

NADZI:
Xaler je možná budoucí technik divize BMW ... probíhá u něj na dvoře školení s e65 co si vzal do svého učení má teprve uroveň technický experimentátor ala učeň ... :)

Není vyvrhel, jen ještě nenadešel čas tzv. osvícení a kompletního proniknutí do Matrixu e65 ... :idea: :lol:

Jinak nevím jak u BMW e65 modelů ale starší 7er e38 v pohodě funguje spousta čidel Siemens VDO. Což byl originál který kupovala automobilka do svých aut.

Nech si to ještě potvrdit místní domobranou, jak to vidí další znalci v oboru co těma auty jezdí.

Jarax kdyby tu napsal tak by možná řekl co konkrétního případně snejk.

Abych tu nebyl upálen za kacířství ... :lol:
Dával jsem třeba několik dílů jako jsou čidla vačky a ABS apod. VDO a vše funguje.

Co napíše SNEJK nebo JARAX místní guru servisáci ber prostě jako jistotu.

Jen taková otázka do pranice ... tobě to vyhazuje chybu čidel obou jak BANK 1 tak BANK 2. Není problem stejný jako u XALERA ?
Posunuté a špatně servisované víko které má obě čidla v sobě a jak je posunuté tak obě čidla vyhazují chybu ?
Je to spíše otázka a k zamyšlení zda to není stejný problém.
Jak říkal JARAX hodně lidí toto neumí a nezná pořádně postup jak to servisovat pak to vypisuje chybu obou čidel.
Přitom je to posunutí deklu a tím čidla nemohou číst a jsou posunutá a trochu mimo.
Zkusil bych to zkontrolovat zda vše sedí případně zajel za Snejkem / Jaraxem at se na to podívají.
xaler

#3731 Příspěvek od xaler »

Filozofe ten jeho motor je stejně divnej já jezdím už třetí měsíc bez čidel a žere mi 14 litrů. Tam musí být ještě něco.
PRAHAV8

#3732 Příspěvek od PRAHAV8 »

Pošli mi BMW kod toho čidla. Mrknu do krabičky u Febi jestli to třeba není originál jen v krabiččce Febi.
Nadzi píše:a nieje ten original len prebalena krabicka za 4nasobnu cenu???
kurevtor

#3733 Příspěvek od kurevtor »

Filozof píše:Jarax kdyby tu napsal tak by možná řekl co konkrétního případně snejk.
Filozof píše:Co napíše SNEJK nebo JARAX místní guru servisáci ber prostě jako jistotu.
Filozof píše:Jak říkal JARAX hodně lidí toto neumí a nezná pořádně postup jak to servisovat pak to vypisuje chybu obou čidel.
Filozof píše:Zkusil bych to zkontrolovat zda vše sedí případně zajel za Snejkem / Jaraxem at se na to podívají.
Kámo ses zas nějak urval, ne? Sme zvyklý, že doporučuješ Snejka a Jaraxe v každym postu, ale je potřeba to ještě násobit v rámci jednoho postu?
Filozof píše:Není problem stejný jako u XALERA ?
Je.
Filozof píše:Je to spíše otázka a k zamyšlení zda to není stejný problém.
:lol:
xaler

#3734 Příspěvek od xaler »

Kurevtor a.s. - telepatická diagnostika všech vozidel.
Ještě k tomu přidej telepatický opravy a rovnou mi vystav fakturu a dej číslo účtu.
kurevtor

#3735 Příspěvek od kurevtor »

hele všech ne, to mi zase nefandi, ale to tvý zdechlý ti zdiagnostikuju na dálku úplně v pohodě a to sem ho nikdy neviděl, kdybys chtěl....

Proč bych ti vystavoval fakturu a k tomu ti dával číslo účtu? Snad způsob platby a případně to číslo účtu už musí být na tý faktuře uvedený ne? Ale neni třeba, pro tebe grátis.

A když sem dál budeš psát svý příspěvky (který mě fakt baví) tak ti zadara zdiagnostikuju i hlavu. Taky telepaticky. Už to jak si tu psal jak je ti to auto u prdele a máš to špinavý a v hovnech o něčem hovoří. Co jsem pochopil tak pracuješ rukama. A já mam zkušenost, že lidi co dělaj rukama a jezdí vypíglovanym autem to tak mají i se svou prací - pořádek a určitá zodpovědnost/spolehlivost. Jasně, neni to tak vždy a vždy a stoprocentně, ale korelaci tam člověk najde.

Jsem rád, že mě vidíš jako akciovku a ne nějaký vyjebaný es er óčko nebo nedej bože o.p.s , za to máš u mě další plusový body
xaler

#3736 Příspěvek od xaler »

S tou fakturou se omlouvám, deformace.
Nadzi

#3737 Příspěvek od Nadzi »

Ty jo zaujímavá partia je tu začína sa mi tu ľúbiť :D
Nadzi

#3738 Příspěvek od Nadzi »

Inak ak sa môžem pochváliť tak tu je pár foto sedmičky
Ma to všetko co som chcel včetne logic 7 DD, EDC tlmiče 745Li bez LPG kcomforty predok zadok... 208000 najazdené som spokojný aj s farbou vozidla.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#3739 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

xaler píše:Je to tuctovej Hallův senzor co jezdí ve všech autech, je to tři stovky vs. tři tisíce tak záleží na tobě. Radit ti nemůžu, jsem vyvrhel.
Správně, tady jsou jen vykotlaný hlavy co maj bawo druhý den a z toho půlku na špalkách…
Je totiž všeobecně známo, že hlavně ty nejlevnější, jsou to stejné jako to u dýlera, jen neplatíš kafíčko…
Nakup, naláduj do kháru a vyfič už do svý mámy na dokončení…
“Ability is what you're capable of doing.”
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#3740 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

Nadzi píše:208000 najazdené som spokojný aj s farbou vozidla.
jen tak mimochodem....fakt věříš tomu, že to má nahrkáno jen 2 kila ? ale každopádně přeji jen radost z auta a co nejmíň problémů ;) ....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Odpovědět