Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Únik chladící kapaliny - někdy

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sweep

Únik chladící kapaliny - někdy

#1 Příspěvek od sweep »

Ahoj,

mám problém, že mi uniká trošku chladící kapaliny, ale jen někdy. Byl jsem 2x v servisu, kde to celé natlakovali a diagnostikou prověřili, nechali to x hodin běžet a sledovali jestli to někde neteče. Nenašli vůbec nic a řekli, že se skutečně nic nenašli. že tlak je tam stále stejný, že to nikde neutíká.
-Auto jezdí úplně v pohodě, žádne cukání nic, z výfuku se nekouří, žádný bílý dým. Pod autem, nebo pod kapotou žádné kapky loužičky .... nic.

-Chová se to tak, že kapalina je dolitá na max. týden jezdím a nic. Například po týdnu klesne hladina těsně pod ukazatel MIN. Doleju, dva dny je to OK, pak to znova klesne pod MIN, doleji. 10 dní jezdim vše ok. Pak opět klesne. Interval se mění zcela náhodně. Jezdim více méně stejně, žádné výrazne změny stylu jízdy se nekonají. Jedná se sice o menší únik, ale vadí mi to, že to někam někde teče.

Nenapadá vás prosím něco ?

Ještě dodávam že se jedná 220xD, ale nemyslim že je to moc duležité.

Díky J.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: Únik chladící kapaliny - někdy

#2 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

tlak v soustavě ok ? jen spekuluju jestli to nemůže vytlačit krátkodobě přes víčko ... jestli když tomu dáš sodu sem myslel.... měl sem to samý u 523i a nenašel sem to ;)
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
sweep

#3 Příspěvek od sweep »

Popravdě víčko je jediné co mě napadá. Protože když to testují v servise maji tam svoje víčko, pokud to dobře chápu. Ale probíral jsem to se servisákem, že jediné co dává smysl je víčko. Tvrdil, že za provozu je tam tak velký tlak že by to prostě teklo pořád. ne jen někdy.

každopádně díky za postřeh.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

no, je tu možnost, že foukne do vody , když tomu dáš řádně napít ...a za normální jízdy v pohodě...to by ukazovalo na těsnění pod hlavou, který může brzy odejít....ber to jako spekulaci....
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
inspi1981

#5 Příspěvek od inspi1981 »

Jelikoz je to diesel, tak bych to videl na EGR chladic-klasika
Odpovědět