Zdravím Vás tu, chci se zeptat na co se konkrétně zaměřit při prohlídce.
Budu testovat lak zda není moc opravované na těch správnejch místech.
Pak kompletní elektroinstalaci zda funguje. Nevím zda zjistím v létě i výhřev sedaček.
Potom motor jak se chová po startu studenej / teplej.
Jak jede akcelerace , chování podvozku.
Kompletně prohlédnout podvozek - tlumiče, brzdy a stav a pneumatiky.
Automat jak se chová a zda drží v kopci a rozjíždí se.
Zda nekope automat při běžné i rychlé jízdě.
Zda nehulí černej dým z výfuku či zda necvaká motor prvních pár sekund po startu ?
No a nakonec diagnostika prohlédnout chyby případně smazat a projet auto.
Potom ještě live data.
Další mě nic moc nenapadá. Máte někdo zkušenosti co jsou slabé místa u e61 550iA
Případně máte známosti v německu jak to tam chodí když bych vzal auto tam ? Jde o převozky a smlouvu.
Počítám smlouva by měla bejt v němčině a češtině.
U tak starého auta asi záruka moc nebude.
Co bych si měl vše pohlídat na autě.
Díky.
PS: Případně zjistit kvalitu a barvu oleje v automatu a motoru jde mimo vyšroubování šroubu dole na vaně ?
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
550iA případně 530iA touring e61 - prohlídka vozu
Re: 550iA případně 530iA touring e61 - prohlídka vozu
Ahoj plán máš rozsáhlý proč ne. Hodně taky bude záležet v jaké cenové hladině se bude auto pohybovat. Já jsem se snažil vybírat nejlépe po prvním majiteli a nejlépe samozřejmě co nejméně kilometrů. Jasný to je všeobecně známý že lidi hledají takovou kombinaci , ne vždy se podaří takové auto ale najít. Nebo si prostě na takový auto počkat. Ještě bych si ověřil VIN přes nejakej systém Cebia, Carvertical atd... už se to tu řešilo , mě osobně to Hodně pomohlo při výběru vyřadit bouračky ze seznamu . Carvertical jsem kupoval po víc kuponech kde pak byla cena myslím 250 Kč za prověření jednoho VIN což není zlý. Každopádně šťastnou ruku při výběru přeji
Kamarád shání 545i teď už asi 3 měsíce a pořád nic , jedno pěkný auto mu uteklo asi o jeden den a pak už nic....další kámoš ho sháněl taky asi půl roku. Pokud člověk nespěchá dobrej kus nakonec najde.

Kamarád shání 545i teď už asi 3 měsíce a pořád nic , jedno pěkný auto mu uteklo asi o jeden den a pak už nic....další kámoš ho sháněl taky asi půl roku. Pokud člověk nespěchá dobrej kus nakonec najde.
Myslíš že je lepší pěkný kus za šílenej ranec peněz nebo horší kus třeba o 120k levnější ale vybavenej a ostatní si vyměníš a uděláš ?
podvozek 20k
brzdy 15k
tlumiče klasické 20k
motor a GO cca 30-40k
elektronika taky pár desítek tisíc.
našel jsem vybavenou 550iA tour ale v takovém stavu že 50-80k ještě potřebuje.
Vše strašně daleko.
Jsou i jiné servery jako mobile.de a autoscout a sauto s bazosem ? Kam se ještě podívat kde by byla nějaká pěkná 530i-550i.
Případně koukat na stav auta a výbavu jako L7 si dodělat ? Nebo komforty s větráním ?
Díky.
podvozek 20k
brzdy 15k
tlumiče klasické 20k
motor a GO cca 30-40k
elektronika taky pár desítek tisíc.
našel jsem vybavenou 550iA tour ale v takovém stavu že 50-80k ještě potřebuje.
Vše strašně daleko.
Jsou i jiné servery jako mobile.de a autoscout a sauto s bazosem ? Kam se ještě podívat kde by byla nějaká pěkná 530i-550i.
Případně koukat na stav auta a výbavu jako L7 si dodělat ? Nebo komforty s větráním ?
Díky.
No bude asi na každým jakou cestu zvolit. Jestli levnější a pak si to vše dodělat. Pokud to bude zdravej základ a máš pak možnosti si to snadněji doladit tak proč asi ne. Já většinou koukám po nějakým tom středu ne na ty nejdražší.
Co třeba něco takového?
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 59986.html
Nelíbí se mi moc sedačka řidiče ale jinak nevypadá zle takhle z fotek.
Servery můžou bejt ještě tipcars.com, nebo sportovnivozy.cz ale nejvíc toho bude na tom mobile.de atd.
Co třeba něco takového?
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 59986.html
Nelíbí se mi moc sedačka řidiče ale jinak nevypadá zle takhle z fotek.
Servery můžou bejt ještě tipcars.com, nebo sportovnivozy.cz ale nejvíc toho bude na tom mobile.de atd.
Ahoj, osobně bych koukal i na zančku gum.Podle mě to může napovědět jak majitel servisoval.Když budou značkovější, tak se dá předpokládat, že na servisech nešetřil.Ta serviska by mě také zajímala jestli alespoň ze začátku 100t km jezdil do značkového servisu.
- Itchythefirst
Filosofe,
Kazdopadne z ty vybavy je po motoru nejdulezitejsi DD, bez toho bych petku (non-M) nebo sedmu nekupoval, jsou to vyhozeny prachy. Auto se houpe jak kachna a treba ze sedmy se stane Audi, zacne napadat v zatackach na predni vnejsi kolo a pripadas si, jak kdyz jedes s dodavkou :-\ Dodelat to po koupi je silenost, s tim se nikdo sr*t nebude. Ty sesle nebo audio prehodis za odpoledne
Tak prvne asi ten stav, at nedopadnes jak jeden zdejsi uzivatel, co koupil nejlevnejsi sedmu v EU, co se mu "prekvapive" porad sereFilozof píše: Případně koukat na stav auta a výbavu jako L7 si dodělat ? Nebo komforty s větráním ?

Kazdopadne z ty vybavy je po motoru nejdulezitejsi DD, bez toho bych petku (non-M) nebo sedmu nekupoval, jsou to vyhozeny prachy. Auto se houpe jak kachna a treba ze sedmy se stane Audi, zacne napadat v zatackach na predni vnejsi kolo a pripadas si, jak kdyz jedes s dodavkou :-\ Dodelat to po koupi je silenost, s tim se nikdo sr*t nebude. Ty sesle nebo audio prehodis za odpoledne

když se tu musíš ptát... evidentně tomu nerozumíš..
v tom případe si vem sebou nekoho,, kdo tomu rozumí!
v tom případe si vem sebou nekoho,, kdo tomu rozumí!