Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
matiz
Kontaktovat uživatele:

Re: Znáte někdo nebo už jste se byli podívat

#10881 Příspěvek od matiz »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Chciju magi v kostkach :respect: :respect: :respect:
jazet

#10882 Příspěvek od jazet »

Tady je to dobrej bizar.
speedspider

#10883 Příspěvek od speedspider »

PRAHAV8

#10884 Příspěvek od PRAHAV8 »

Podívej se na to co píšeš a pak uvažuj jestli ty by jsi chtěl z jednoho auta přehodit plyn do druhého za 3k. Já sám jsem to nedokázal už jen tím že montážní materiál a hadičky stali právě okolo 3tis a pokud bych to dělal pro zákazníka tak za 3 to neudělám protože chci taky vejdelek za 2dnx práce.
Motor za 2k s videem tak budu ti to věřit i když už dávno nežijí v Praze ale spíš ve tvém kraji a neznám nikoho kdo by to dělal.
Pokud je motor lego tak asi dělám špatnou práci a půjdu dělat motory
Na video mrknu díky za odkaz
Filozof píše:Ach jo některé počty jsou tedy trochu mimo .... možná v praze tak počítáte ale:

Tady stojí plyn přehození cca 3-4k.
Motor pokud jsou díly se dodělá taky za 2-4k v pohodě.
Pokud bude trochu šikovnej s videem a příručkou to zvládne sám a případně si nastuduje přesně jak to má bejt je to přeci lego skládačka.
https://youtu.be/xb1DGHc-b6I
https://youtu.be/UTdCUJEw5lM
.
Filozof

#10885 Příspěvek od Filozof »

Ford 1.8i přehození plynu stejný motor i auto vyšlo 2,5roku zpět na 3k.
Je fakt že někteří to nacenili na 5 a 6k.
Chapu že V8 bude horší na odladění jak 4vál nebo 6válec.

Motor a jeho stav je samozřejmě velký otazník.
Měl jsem za to že je motor ok jen není doskládaný celý zpět a díly má. Navíc by měl komplet svuj motor.
Otázka je proč není doskládaný ???

Jasně 1,2tsi lpg je volba rozumu z ekonomického hlediska ale kdo jej tady používá, když máte většina 5litr ???? :lol:

Jinak i ta 2litrová fenečka se 110kw nejede zase tak špatně ... a 5litru spotřeba je jistě fajn.
Ale doba dieselu pomalu končí. Do velkých měst se brzy nedostane. :D
matiz
Kontaktovat uživatele:

#10886 Příspěvek od matiz »

Tak to v tech velkych mestech asi pochcipate hlady a nebo se Vam to zradlo a spotrebak fest prodrazi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nedalo mi to, protoze se mi z tech tvych nakladu na servisni ukony chce permanentne zvracet a dal jsem si svoje vin ze 745i a podival jsem se teda co stoji takove prehozeni elektiky motoru. BMW ma super normy, aby se do nich clovek vesel musi mit v prdeli turbo motor, neni tam zadny prostor na cigarko, kavicku a musis to mit tezce zmaknute abys to v danem case stihnul...

Vymenit cast kabeloveho svazku motoru 71aw
vymenit kabelovy svazek pro zapalovaci civky 12aw
vymenit kabelovy svazek pro vstrikovaci ventily 5aw

celkem 88aw, cena za aw v autorizaku 208kc, to jest 18333kc. To je za vymenu svazku A ver tomu ze se musi rozmontovat pul traktoru, v duchu tady toho odkazu.

Jenze prehozeni neni vymena. U vymeny se demontuje a montuje jen jeden traktor, u prehozeni se demontuji a montuji dva traktory... Takze v autorizaku by to bylo 2x18333Kc pokud by to nejaky nesvepravny technik do opravy vubec prijal. Ale to je jedno, cilem bylo poukazat na casovou narocnost takoveho ukonu a jen malinko poukazat ze jen uplny debil by si za takovou praci vzal 3k kc. Do toho jsem pominul maly symbolicky priplatek za MRDANI SE S PLYNEM, taky to ma nejakou jednotku a kabelaze a taky to zabere nejaky ten cas.

Srovnavat ford 1,8i a bmw 745i na naceneni muze s prominutim jen opravdovy retardovany kreten ktery nechape ty elementarni rozdily ktere v tech autech jsou. Nebo jiny retard ktery to sice chape, ale bavi se tim. A nebo nekdo kdo se tim jak bavi tak i nechape ty jemne rozdily, a na to se naramne a presne hodi termin filozof :mrgreen:

Kdyz o tom vis uplne howno, nerad prosim druhym. Nebo kdyz uz ty ceny sypes z rukavu jak Rumburak z Arabely, uvadej i konkretni servisy nebo lidi co to za ty Tvoje uvadene ceny udelaji.

Jinak 1aw je casovy usek 5 minut. 88*5/60 je necelych 8 hodin na vymenu, 16 hodiny na prehozeni (2 x vymena) bez priplatku za to cituji ¨ mrdani s plynem ¨. Kdyz uz mam tu kalkulacku tak pri cene 3k za 16 hodin prace, a to zduraznuji ze tezce znormovane prace, za cas uvedeny v te norme to neda temer nikdo protoze to neni bezny ukon jako brzdy nebo olej to mame cenu za hodinu prace 187,50Kc kdyz tu jedem na ty presne vypocty. Realita bude takova ze ty dny na toto budou tri, a v tuto chvili je cena za hodinu 125kc. Ukaz mi prosim takoveho curaka ktery dela za takovou sazbu. Prijedu se na nej podivat jak do ZOO -)
xaler

#10887 Příspěvek od xaler »

Když to přepočítám na své auto tak mi každý měsíc ušetří zhruba 50 tisíc, hned mám lepší náladu a mohu jít rozebírat dveře řidiče. Ušetřím další tak 3 tisíce. To je další várka zesilovačů z ali.
kurevtor

#10888 Příspěvek od kurevtor »

degeshing goes on tpč :lol: :lol: :lol: :lol: no nic, jedeme dál. Gádžo řešíš ujebanej plyník na Fordíku 1.8, o kterym si slyšel od borce co si viděl jednou v životě, když si ho potkal na nádraží. Typická ukázka z čeho při svých bludech vycházíš. Příběhy a zkušenosti ze štvrtý ruky, šest a víc let zpět, kamarád kamaráda šéfovo kamaráda. :lol:
Filozof píše: Otázka je proč není doskládaný ???
Odpověď zní Doskládaný nejsou tvý teorie.
Filozof píše: Jasně 1,2tsi lpg je volba rozumu z ekonomického hlediska ale kdo jej tady používá, když máte většina 5litr ???? :lol:
prostě vodezdi ke zdi, jinak to neumíš. Jasně, 1,2tsi lpg volba rozumu, jasný určitě samozřejmě, určitě jasně stoprocentně. Volba rozumu, udržovací servis za 0,00047 káááá na kilometr.
Filozof píše: Jinak i ta 2litrová fenečka se 110kw nejede zase tak špatně ... a 5litru spotřeba je jistě fajn.
Ale doba dieselu pomalu končí. Do velkých měst se brzy nedostane. :D
i ty fenečko no do píči kam na to chodíš tpč :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

xaler: ušetřit 50 litrů měsíčně to neni zlý, akorát je to šetření trochu virtuální, protože jinak bys měl mít odteď za 3 měsíce 150 kááááá CASH. Na druhou stranu dá ti to virtuálních 6 let udržovacího servisu a to se počítá. :lol:
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#10889 Příspěvek od Pavel 528 »

Tady to tedy jede :smich: :smich: :smich: :Pohar: :Pohar:

Filozofa by nevzali už ani do Bohnic,protože tam jsou v podstatě zavření normání lidé :smich2: :smich2: :smich2:

A Kurevtor je bůh s těma hláškama :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Jen tak dál :respect:
matiz
Kontaktovat uživatele:

#10890 Příspěvek od matiz »

kurevtor na hrad :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
xaler

#10891 Příspěvek od xaler »

Peníze nejsou vsechno, to co se naucim mi nikdo nevezme.
Stepan1

#10892 Příspěvek od Stepan1 »

Já tuhle ušetřil půl miliardy, protože sem si řekl, že si nekoupím letadlo 8-)
xaler

#10893 Příspěvek od xaler »

Docela by mě zajímalo kdo z vás posměváčků E65 ve skutečnosti vlastní a používá jako své jediné auto.
Nemáte někdo tip na levnější žárovky do předních parkovaček, těch kroužků? Předpokládám, že ne.
martin440 Člen Klubu
Člen Klubu

#10894 Příspěvek od martin440 Člen Klubu »

xaler... já :mrgreen: ale radši se nesměju..max si rejpnu občas ;)
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy..... :wink: :wink: :wink:
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#10895 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

xaler píše:Docela by mě zajímalo kdo z vás posměváčků E65 ve skutečnosti vlastní a používá jako své jediné auto.
Nemáte někdo tip na levnější žárovky do předních parkovaček, těch kroužků? Předpokládám, že ne.
Vyměň v nich jen žárovky. Jde to.
soukupadam

#10896 Příspěvek od soukupadam »

xaler píše:Docela by mě zajímalo kdo z vás posměváčků E65 ve skutečnosti vlastní a používá jako své jediné auto.

Tak ja treba to mam jako jediny svoje auto. Ale jezdim s tim ted jenom 2x tydne do prace. A obcas do CR. Jinak pritelkyne ma dvoulitr naftu a s tim jezdime vsude jinde a vubec se v tom nestydim.
xaler

#10897 Příspěvek od xaler »

Já tam mám led diody a chtěl bych origo. Takže jedině koupit,- 600 ks.
kurevtor

#10898 Příspěvek od kurevtor »

tak určitě si můžem škrtnout toho, kdo nám tady radí nejvíc :lol:

ale jinak tvá otázka sama o sobě trochu napovídá v čem může být problém. E65 jako jediné auto? Jako jo, proč ne, měl jsem ji na denní ježdění a super. Když nehledáš praktičnost tak proč ne. Ale když to chceš mít jako spolehlivý jediný auto tak v tom případě provozuješ dříve takzvaně prémiový auto a tam se na udržovací servis za tři káááá CASH měsíčne nehraje. To neni vo tom, že si v každej lichej pátek odepřeš jedno kindr vajíčko a zbyde ti na servis. Sedmička je nepraktická, zkus tim odvézt na jeden zátah kola, když jedeš přezout, nebo řeš nějakou závadu -> všechno je složitější, trvá dýl a hlavně: umí to řešit méně lidí. Zároveň já bych pochopil, kdybys byl typ kolenovrta co nedá pár set za přehození kol s vyvážením, ale pak mi to nepasuje k tý sedmičce no.

Podle mě je sedmička super na denní ježdění, zejména pokud v tom pálíte propan butan a jezdíte skoro stejně levně jako ty dvoulitrový fenečky. Ale mít něco druhýho se v případě bramboráku řady sedum hodí, protože je denní ježdení a denní ježdení, Jezdit v tom sám v prázdnym autě a dávat tomu na pilu jak zmrd je super, ale jakmile to máš jako denní ježdění s plnym autem vercajkovejch sraček nebo lidí tak si tu jízdu ani neužiješ.

xalere, jaktože jsi skončil s E65? Nevim jestli si to tu neřešil, ale proč sis nevzal nějakou z prvních x5?
matiz
Kontaktovat uživatele:

#10899 Příspěvek od matiz »

Ja a nedam na ne dopustit. Mam dve, jednu benzinovou a druhou chrochtaci. Obe jsou super, jak sporak, tak ropa. Samo ze neco chteji, ale nijak zasadne, i kdyz nikdy nerikej nikdy. Kdykoliv presednu do jineho auta je to pro mne tragicke. Drnca, kope mne do zad, pripada mi ze mne chce zabit -) Obe jezdi za hubana, mym stylem sporak dlouhodobe 15-16l gazu coz je proste za dekuji na takove auto a takovy komfort. Od vymeny motoru nahrkal ted 10k km aniz bych mu neco dal. Ted dostane novy olej. Mam dilema a velke dilema jestli to prodavat nebo to nechat jako mezka. V drtive vetsine do toho nalozim vse co potrebuju, ale obcas se ten kufr maly, motor tam nedam, naraznik tam nedam...

Pak mam fakt hezkou benzinovou e91. Vymazlenou, nebojim se rict ze to je auto v top stavu. Nejezdim s ni. Jen mne je lito ji prodat, ale nevyhnutelne to k tomu speje, protoze jezdit mne v ni nebavi. Drnca, kope, chce mne zabit -) Zpanchartel jsem, trojky, fuj, petky fuj, gaziky fuj. E65 je auto kteremu se tezko hleda konkurent v podobne cenove relaci.
xaler

#10900 Příspěvek od xaler »

Dvě X5 měl můj bratr a obě jsem opravoval a bylo to hrozný. I když to asi bylo funkčnější než ta moje E65 tak u obou to kazila ta automatická převodovka. Neříkám, že byla v nějakém super stavu, ale to auto bylo hrozně těžkopádné, zdechlé, převodovka zmatená. Když jsem to měl půjčený a jel s vozejkem tak to jelo skoro celou cestu na čtyřku, občas pětku. To stačilo abych to jako alternativu zavrhnul. Jediné malé plus je, že to jde koupit s benzínem i naftou v manuálu. Pak to znamená mít hadrový sedačky a manuální klimu a to také nepotřebuji. E65 byl omyl, to auto nefungovalo ani jako nové.
Nemáte někdo revtor profil do NCS expert?
Odpovědět